lechoo84 Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 Witam. Moja Mi9 zaczęła dziś wariować. Przestały mi działać niektóre aplikacje (np. apka banku ING, Outlook, Goodie, Allegro, Pepper, Amazon Shoping) - próba odpalenia aplikacji kończy się wyrzuceniem do pulpitu (z informacją, że aplikacja wciąż przestaje działać). Mam soft 12.0.5.0 MIUI Global (aktualizacja robiona 5 marca). Próbowałem ponownie wgrać aktualizację 12.0.5.0 - nic nie dało. Apki instalowałem od nowa - pierwsze uruchomienie i konfiguracja przebiegają prawidłowo, a ponowna próba uruchomienia znowu kończy się błędem. Identyczny skutek ma czyszczenie danych aplikacji - również pierwsze uruchomienie jest prawidłowe, natomiast każde następne kończy się błędem. Nie mam pomysłu co robić z tym fantem, a chciałbym uniknąć czyszczenia telefonu i wgrywania wszystkiego od nowa. Dodam że znakomita część aplikacji działa bez problemu. Ma ktoś może jakiś pomysł?
frrancuz Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 System webView odinstaluj, zainstaluj, zaktualizuj. Albo chrome. Zależy co masz na telefonie. Z 10 wątków z tym samym jest. Poszukaj.
lechoo84 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Opublikowano 23 Marca 2021 No właśnie od rana siedzę i wątki wertuję. Żadne z rozwiązań nie pomaga. Może jakaś "nowa mutacja" na moim telefonie się objawiła.
frrancuz Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 Nie. Albo android webView albo chrome. Odinstaluj aktualizacje, zaktualizuj jeszcze raz. Portale branżowe (nie wiem jak tu z linkami) już też o tym piszą. Wpisz w wyszukiwarce.
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Marca 2021 Opublikowano 23 Marca 2021 (edytowane) Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Dyskusję proszę prowadzić tu https://miuipolska.pl/forum/topic/54545-niektóre-aplikacje-się-wyłączają/ Edytowane 23 Marca 2021 przez Kacper Skrzypek
Rekomendowane odpowiedzi