Jump to content

Mi3 padł 0 reakcji


kar0
 Share

Recommended Posts

Hej, mam problem z xiaomi mi3. dzisiaj wysyłając smsa wyłączyłam ekran przyciskiem blokady. Po jakimś czasie chciałam sprawdzić godzinę w autobusie i xiaomi zdechł, ekran był czarny jakby się wyłączył samoistnie.Próbowałam go włączyć ale on nie reagował. Następnie  spróbowałam podłączyć go w domu pod ładowarkę 2.1A lecz nic się nie dzieje, dioda wogóle się nie świeci a po podłączeniu do komputera pokazuje że nie rozpoznano urządzenia USB. Na xioami miałam zainstalowanego Stockowego ROMA z androidem 5.0, ale od dwóch miesięcy nie było kompletnie żadnego problemu. Jakieś pomysły jak go ocucić? :) z góry dziękuje za informacje,

 

Pozdrawiam,

Karolina

Link to comment
Share on other sites

Zdarzyło mi się dwa razy na moim mi2s, że zawiesił się na ekranie blokady i nie wstawał.

Zapytam dla pewności, ale wyciągałaś baterię z telefonu? Jak nie, to wyciągnij, odczekaj minutkę, dwie i włóż ją z powrotem.
 

Link to comment
Share on other sites

Udało mi się go przywrócić do żywych. Wyczytałam między innymi tutaj na forum, że może być to wina baterii, więc pomyślałam że rozbiorę wyjmę baterię i może ruszy. W zanadrzu na półce leżała jeszcze stara z Nexusa 5, a że wtyczka była identyczna to podłączyłam i szok, telefon normalnie odpalił. Więc pewne że bateria do niczego. Jednak po zamontowaniu starej z MI3 telefon uruchomił się normalnie i działa i wygląda na to że ma się dobrze. Pewnie musiałam uwalić baterię, bo nie słuchałam rad chłopaka żeby nie rozładowywać telefonu do zera aż się wyłączy :D

 

Dodam jeszcze, że w moim przypadku mocna ładowarka nic nie dała, 5h ładowania na łądowarce 3.8A i nic.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Dodam jeszcze, że w moim przypadku mocna ładowarka nic nie dała, 5h ładowania na łądowarce 3.8A i nic.

 

oj, niepotrzebnie tak mocna ładowarka. tam tez rozbiega się chyba o piny w tych ładowarkach, ja np mojego mi3 ladowarka od tableta asus t100 (micrusb) nie naładuje w ogole. Pokazuje ze ladowarka podpieta, ale nic sie nie dzieje. procenty lecą w dół 

za to na oryginalnej 1A wstał mi (bo miałem podobny problem jak Ty) :) 

Link to comment
Share on other sites

  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...