TeusQ Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Siema! Posiadam telefon Xiaomi Redmi S2, od kilku dni mam problem z odblokowaniem telefonu na odcisk palca, w ogóle w ustawieniach nie ma opcji na odblokowanie na odcisk palca. Resetowałem telefon do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 W opcjach testowych telefonu sprawdź czy w ogóle czujnik jest wykrywany,Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 29 minut temu, Netoper napisał: W opcjach testowych telefonu sprawdź czy w ogóle czujnik jest wykrywany, Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jak to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 5 razy puknąć w wersję jądra.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Przed chwilą, Netoper napisał: 5 razy puknąć w wersję jądra. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jak powinna nazywać się opcja odpowiadająca za odcisk palca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Pewnie coś z finger Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka edit , u mnie pozycja 35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 9 minut temu, Netoper napisał: Pewnie coś z finger Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jeśli chodzi o to, to mam coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 No to albo klęknął Ci czujnik, albo soft się skrzaczył, trza by wgrać na czysto roma.Fon jest na gwarancji?Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 16 minut temu, Netoper napisał: No to albo klęknął Ci czujnik, albo soft się skrzaczył, trza by wgrać na czysto roma. Fon jest na gwarancji? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Niestety już nie jest na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 To nie masz wyjścia, trza wrzucić na czysto rom i... modlić się żeby to uzdrowiło fona.Nie znam tego modelu, jeśli ma czujnik z tyłu to pewnie ze 40zl, jak pod ekranem to w większości przypadków wymiana z całym ekranem. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tylko przed wgrywaniem softu kopie zrób fotek kontaktów SMS itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 2 minuty temu, Netoper napisał: To nie masz wyjścia, trza wrzucić na czysto rom i... modlić się żeby to uzdrowiło fona. Nie znam tego modelu, jeśli ma czujnik z tyłu to pewnie ze 40zl, jak pod ekranem to w większości przypadków wymiana z całym ekranem. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Tylko przed wgrywaniem softu kopie zrób fotek kontaktów SMS itd. Jest jakiś poradnik jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 W tutorialach poszukaj, trza odblokować botloader (miunlock i czekanie 168 godzin) W tym czasie na spokojnie zapoznaj się z procedurą używania programu miflash, ściągnąć ROM pod fastbota dla Twojego modelu fona, i jedziesz z koksem, samo wgranie romu to około 3 minutWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 1 minutę temu, Netoper napisał: W tutorialach poszukaj, trza odblokować botloader (miunlock i czekanie 168 godzin) W tym czasie na spokojnie zapoznaj się z procedurą używania programu miflash, ściągnąć ROM pod fastbota dla Twojego modelu fona, i jedziesz z koksem, samo wgranie romu to około 3 minut Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Ok dziena za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 24 minuty temu, Netoper napisał: W tutorialach poszukaj, trza odblokować botloader (miunlock i czekanie 168 godzin) W tym czasie na spokojnie zapoznaj się z procedurą używania programu miflash, ściągnąć ROM pod fastbota dla Twojego modelu fona, i jedziesz z koksem, samo wgranie romu to około 3 minut Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Jeszcze takie pytanie, bo zrobiłem na telefonie w Stan odblokowania Mi dodaj konto i urządzenie i nic się nie dzieje, jest cały czas takie coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 No musisz właśnie użyć miunlock, fon zostanie wtedy ustawiony w kolejce do odblokowania botloadera. po 168 godzinach botloader zostanie odblokowany, chociaż są pojedyncze przypadki że od ręki zostaje odblokowany. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka W czasie oczekiwania nic nie kombinuj z ponownym dodawaniem konta bo czas oczekiwania będzie znowu startował od 168 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 6 minut temu, Netoper napisał: No musisz właśnie użyć miunlock, fon zostanie wtedy ustawiony w kolejce do odblokowania botloadera. po 168 godzinach botloader zostanie odblokowany, chociaż są pojedyncze przypadki że od ręki zostaje odblokowany. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka W czasie oczekiwania nic nie kombinuj z ponownym dodawaniem konta bo czas oczekiwania będzie znowu startował od 168 Czyli po kliknięciu na telefonie dodaj konto i urządzenie mam użyć tego miunlock na komputerze czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Tak, raz dodajesz konto a potem miunlock i później po odblokowaniu botloadera wgranie romu miflash-em. ( ROM w postaci pod fastboota, i trza go dwa razy wypakować z archiwum)Jak robisz to pierwszy raz to brzmi to jak czarna magia, ale naprawdę jest to prosta sprawa.Zerknij do tutoriale, albo wygogluj - miflash.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 2 godziny temu, Netoper napisał: Tak, raz dodajesz konto a potem miunlock i później po odblokowaniu botloadera wgranie romu miflash-em. ( ROM w postaci pod fastboota, i trza go dwa razy wypakować z archiwum) Jak robisz to pierwszy raz to brzmi to jak czarna magia, ale naprawdę jest to prosta sprawa. Zerknij do tutoriale, albo wygogluj - miflash. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Wiesz co, po dodaniu tego konta nadal nic się nie dzieje, nie mam pojęcia co robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Ściągnąłeś miflash? Podłączasz się do niego z fonem i za rączkę prowadzi Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 2 godziny temu, Netoper napisał: Tak, raz dodajesz konto a potem miunlock i później po odblokowaniu botloadera wgranie romu miflash-em. ( ROM w postaci pod fastboota, i trza go dwa razy wypakować z archiwum) Jak robisz to pierwszy raz to brzmi to jak czarna magia, ale naprawdę jest to prosta sprawa. Zerknij do tutoriale, albo wygogluj - miflash. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Dobra jednak już odblokowałem, zostało mi tylko teraz wgranie romu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Na spokojnie, bez nerwa i pośpiechu, czytaj uważnie wskazówki,sam mi flash jest prosty w obsłudze, uważnie pobierz ROM ( w formacie fastboot) dedykowany do Twojego fona i na dany rynek, (rynek - CN? EU, itp, w zależności właśnie od bazowego softu/miejsca dystrybucji fona)Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Czy coś takiego będzie odpowiednie? https://c.mi.com//miuidownload/detail?device=1700345 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 1 godzinę temu, Netoper napisał: Na spokojnie, bez nerwa i pośpiechu, czytaj uważnie wskazówki,sam mi flash jest prosty w obsłudze, uważnie pobierz ROM ( w formacie fastboot) dedykowany do Twojego fona i na dany rynek, (rynek - CN? EU, itp, w zależności właśnie od bazowego softu/miejsca dystrybucji fona) Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Zainstalowałem nowego ROMA aczkolwiek odcisk palca nadal nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 To chyba tylko pozostaje opcja nr2.Wpisz w google - czujnik linii + model fona, zobacz cenę, i zobacz na YT ( replacement finger +model fona) czy dasz radę sam wymienić.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 2 minuty temu, Netoper napisał: To chyba tylko pozostaje opcja nr2. Wpisz w google - czujnik linii + model fona, zobacz cenę, i zobacz na YT ( replacement finger +model fona) czy dasz radę sam wymienić. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Wiesz co, chyba nie ma sensu już wymieniać tego czujnika i tak w planach miałem kupić nowy telefon. Dzięki wielkie jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 22 minuty temu, TeusQ napisał: chyba nie ma sensu już wymieniać tego czujnika Zdejmij tylną obudowę i sprawdź czy tasiemka od czytnika palca jest dobrze włożona. To najczęstsza przyczyna nie działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 2 minuty temu, FromWP napisał: Zdejmij tylną obudowę i sprawdź czy tasiemka od czytnika palca jest dobrze włożona. To najczęstsza przyczyna nie działania. Jak otworzyć obudowę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frrancuz Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Youtube - redmi s2 disassembling 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 5 minut temu, TeusQ napisał: Jak otworzyć obudowę? Youtube pomoże, "Redmi S2 disassembly", albo inny podobny model. Redmi 3, 3s, 4x otwierałem posiłkując się YT. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeusQ Posted November 7, 2020 Author Share Posted November 7, 2020 Otworzyłem i niby tasiemka jest dobrze włożona ale nie znam się na tym zbytnio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 26 minut temu, TeusQ napisał: Otworzyłem i niby tasiemka jest dobrze włożona To spróbuj ją wyjąć i ponownie założyć. Może zacznie kontaktować. Nie masz nic do stracenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts