Jump to content

Brak opcji: odblokuj odciskiem palca

TeusQ

Recommended Posts

Siema! 

Posiadam telefon Xiaomi Redmi S2, od kilku dni mam problem z odblokowaniem telefonu na odcisk palca, w ogóle w ustawieniach nie ma opcji na odblokowanie na odcisk palca. Resetowałem telefon do ustawień fabrycznych i nadal to samo. Pomoże ktoś?

• ZduneX25 changed the title to Brak opcji: odblokuj odciskiem palca
16 minut temu, Netoper napisał:

No to albo klęknął Ci czujnik, albo soft się skrzaczył, trza by wgrać na czysto roma.
Fon jest na gwarancji?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Niestety już nie jest na gwarancji.

To nie masz wyjścia, trza wrzucić na czysto rom i... modlić się żeby to uzdrowiło fona.

Nie znam tego modelu, jeśli ma czujnik z tyłu to pewnie ze 40zl, jak pod ekranem to w większości przypadków wymiana z całym ekranem.

Tylko przed wgrywaniem softu kopie zrób fotek kontaktów SMS itd.

2 minuty temu, Netoper napisał:

To nie masz wyjścia, trza wrzucić na czysto rom i... modlić się żeby to uzdrowiło fona.

Nie znam tego modelu, jeśli ma czujnik z tyłu to pewnie ze 40zl, jak pod ekranem to w większości przypadków wymiana z całym ekranem.

Tylko przed wgrywaniem softu kopie zrób fotek kontaktów SMS itd.

Jest jakiś poradnik jak to zrobić?

W tutorialach poszukaj, trza odblokować botloader (miunlock i czekanie 168 godzin) W tym czasie na spokojnie zapoznaj się z procedurą używania programu miflash, ściągnąć ROM pod fastbota dla Twojego modelu fona, i jedziesz z koksem, samo wgranie romu to około 3 minut

1 minutę temu, Netoper napisał:

W tutorialach poszukaj, trza odblokować botloader (miunlock i czekanie 168 godzin) W tym czasie na spokojnie zapoznaj się z procedurą używania programu miflash, ściągnąć ROM pod fastbota dla Twojego modelu fona, i jedziesz z koksem, samo wgranie romu to około 3 minut

Ok dziena za pomoc!

24 minuty temu, Netoper napisał:

Jeszcze takie pytanie, bo zrobiłem na telefonie w Stan odblokowania Mi dodaj konto i urządzenie i nic się nie dzieje, jest cały czas takie coś.

124107958_391135112244965_6597679803917068492_n.jpg

No musisz właśnie użyć miunlock, fon zostanie wtedy ustawiony w kolejce do odblokowania botloadera. po 168 godzinach botloader zostanie odblokowany, chociaż są pojedyncze przypadki że od ręki zostaje odblokowany.

W czasie oczekiwania nic nie kombinuj z ponownym dodawaniem konta bo czas oczekiwania będzie znowu startował od 168

6 minut temu, Netoper napisał:

No musisz właśnie użyć miunlock, fon zostanie wtedy ustawiony w kolejce do odblokowania botloadera. po 168 godzinach botloader zostanie odblokowany, chociaż są pojedyncze przypadki że od ręki zostaje odblokowany.

W czasie oczekiwania nic nie kombinuj z ponownym dodawaniem konta bo czas oczekiwania będzie znowu startował od 168

Czyli po kliknięciu na telefonie dodaj konto i urządzenie mam użyć tego miunlock na komputerze czy jak?

Tak, raz dodajesz konto a potem miunlock i później po odblokowaniu botloadera wgranie romu miflash-em. ( ROM w postaci pod fastboota, i trza go dwa razy wypakować z archiwum)
Jak robisz to pierwszy raz to brzmi to jak czarna magia, ale naprawdę jest to prosta sprawa.
Zerknij do tutoriale, albo wygogluj - miflash.

2 godziny temu, Netoper napisał:

Tak, raz dodajesz konto a potem miunlock i później po odblokowaniu botloadera wgranie romu miflash-em. ( ROM w postaci pod fastboota, i trza go dwa razy wypakować z archiwum)
Jak robisz to pierwszy raz to brzmi to jak czarna magia, ale naprawdę jest to prosta sprawa.

Wiesz co, po dodaniu tego konta nadal nic się nie dzieje, nie mam pojęcia co robić.

2 godziny temu, Netoper napisał:

Dobra jednak już odblokowałem, zostało mi tylko teraz wgranie romu.

Na spokojnie, bez nerwa i pośpiechu, czytaj uważnie wskazówki,sam mi flash jest prosty w obsłudze, uważnie pobierz ROM ( w formacie fastboot) dedykowany do Twojego fona i na dany rynek, (rynek - CN? EU, itp, w zależności właśnie od bazowego softu/miejsca dystrybucji fona)

1 godzinę temu, Netoper napisał:

Na spokojnie, bez nerwa i pośpiechu, czytaj uważnie wskazówki,sam mi flash jest prosty w obsłudze, uważnie pobierz ROM ( w formacie fastboot) dedykowany do Twojego fona i na dany rynek, (rynek - CN? EU, itp, w zależności właśnie od bazowego softu/miejsca dystrybucji fona)

Zainstalowałem nowego ROMA aczkolwiek odcisk palca nadal nie działa.

To chyba tylko pozostaje opcja nr2.
Wpisz w google - czujnik linii + model fona, zobacz cenę, i zobacz na YT ( replacement finger +model fona) czy dasz radę sam wymienić.

2 minuty temu, Netoper napisał:

To chyba tylko pozostaje opcja nr2.
Wpisz w google - czujnik linii + model fona, zobacz cenę, i zobacz na YT ( replacement finger +model fona) czy dasz radę sam wymienić.

Wiesz co, chyba nie ma sensu już wymieniać tego czujnika i tak w planach miałem kupić nowy telefon.

Dzięki wielkie jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam!

22 minuty temu, TeusQ napisał:

chyba nie ma sensu już wymieniać tego czujnika

Zdejmij tylną obudowę i sprawdź czy tasiemka od czytnika palca jest dobrze włożona. To najczęstsza przyczyna nie działania.