rybitwa Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 Witam Telefon niefortunnie mi spadł i uderzył o nogi fotela. Obiła się obudowa która przyblokowała i lekko wbiła przedni wysuwający się aparat. Nie ma jak tego odgiąć niestety Myślicie że da się to naprawić? Załączam zdjęcie na którym widać problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 (edited) Spróbuj delikatnie podważyć igłą do szycia albo ostrzem nożyka do tapet. Ale to jakoś musisz zgrać z próbą wysunięcia aparatu programowo. Jak jest jakiś zadzior i blokuje ( bo tu nie widać) to odwracając telefon do dołu można spróbować "ściąć" je też nożykiem do tapet. Ale koniecznie telefon do dołu, bo opiłki wpadną do środka! Nic nie masz do stracenia w tej sytuacji. Edited October 8, 2020 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybitwa Posted October 8, 2020 Author Share Posted October 8, 2020 spiłowałem ten metal i próbowałem wyciągać ze wspomaganiem mocnej tasmy i na razie nie idzie :/ Jutro spiłuję bardziej ten metal i zobaczymy. Mógł się mechanizm popsuć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Nie ma co tak rzeźbić. Trzeba rozebrać telefon, wyjąć płytę i dobrze wyszlifować kanał kamery by nie było żadnej przeszkody w wysuwie. Potem wkładasz kamerę i sprawdzasz. Jak nadal nie wysuwa to możliwe, że silniczek padł i trzeba wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts