adonim85 Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 (edited) Witam. Jak w tytule. Nie mogę ręcznie ustawić punktu APN w moim Mi 9 na karcie a2mobile. Gdy klikam w: punkty dostępu > nazwy apn > nowy apn to mnie cofa do menu karty sim i sieci mobilne. W ogóle nie otwiera mi opcji utworzenia ręcznego punktu APN. Wywala mi też co któryś raz błąd "proces com.android.phone przestał działać" wtedy telefon nie widzi mi karty jakiś czas, potem pojawia sie komunikat "proces.com.android.phone nie odpowiada" ale z kolei widoczność karty SIM wraca. Problem ten pojawia się tak na slocie 1 i 2 do wkładania karty SIM więc to nie ma znaczenia. Czym to jest spowodowane? Nigdy z takim czymś w androidzie się nie spotkałem przy konfiguracji tej określonej funkcji. MIUI 12.1 10.9.3 (rozwojowa) xioami.eu Jeszcze godzinę temu w poprzednim OnePlus 5T jakoś bez problemu używałem neta mobilnego i punkty dostępu mogę tam dodawać sobie do woli. Telefon był koło godziny 10.00 konfigurowany dosłownie od zera. Prosto po wyjęciu z pudełka. PS1. czy (opcjonalne) wgranie innego systemu (mam zdjęty bootloader) rozwiązało by sprawę jeśli tutaj nic bym nie poradził? (np. OxygenOS lub Pixel Expierence?). PS2. a może cofnięcie systemu do wcześniejszej wersji MIUI coś by tu dało? Edited October 5, 2020 by adonim85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 A może włóż kartę do pierwszego gniazda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts