masiff Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Witam wszystkich, Po zakupie Poco F2 Pro na Ali (wysyłka z PL w wersji GLOBAL) odblokowałem Bootloader i wrzuciłem rom MIUI Polska (xiaomi.eu_multi_HMK30Pro_20.8.25_v12-11). Dość szybko pojawiła się aktualizacja OTA, którą ściągnąłem. System pyta czy przejść do Recovery i zainstalować nową wersję, potwierdzam, system się resetuje... i normalnie się uruchamia nie wchodząc w tryb recovery w związku z czym nie instaluje również aktualizacji Zależy mi na zrobieniu aktualizacji poprzez OTA, żeby nie stracić wszystkich danych i apek. Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? Jest jakieś polecenie, którym mogę odpalić tą aktualizcję z poziomu Minimal ADB Fastboot tak żeby nie stracić danych?
MrBright Opublikowano 15 Września 2020 Opublikowano 15 Września 2020 Twrp jest ?? Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
masiff Opublikowano 15 Września 2020 Autor Opublikowano 15 Września 2020 TWRP jest odpalane tylko z ADB Fastboot komendą: fastboot boot twrp.img Przy standardowym resecie z wciśniętym głośność góra + power odpala tylko proste menu Recovery z opcją wipe data i reboot system. Wszystko było instalowane zgodnie z instrukcją: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Plik TWRP ściągnięty z https://miuipolska.pl/pobierz-twrp/ - plik dla Redmi K30 Pro.
MrBright Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 TWRP jest odpalane tylko z ADB Fastboot komendą: fastboot boot twrp.img Przy standardowym resecie z wciśniętym głośność góra + power odpala tylko proste menu Recovery z opcją wipe data i reboot system. Wszystko było instalowane zgodnie z instrukcją:https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Plik TWRP ściągnięty z https://miuipolska.pl/pobierz-twrp/ - plik dla Redmi K30 Pro. To już masz odpowiedź musisz wgrać twrp na stałe... Czyli po odpaleniu twrp z adb musisz jest wgrać permamentnie z poziomu odpalonego twrp install I wskazać plik IMG z twrp . Do obsługi ota miuipolska wymagane jest stale twrp. Tym masz stock recovery. Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 6 godzin temu, masiff napisał: TWRP jest odpalane tylko z ADB Fastboot komendą: fastboot boot twrp.img To jest błąd. Po wgraniu TWRP komenda fastboot flash recovery twrp.img musisz zrobić komendę fastboot reboot i trzymać od razu vol+. 1
masiff Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 Dzięki Panowie, Najwazniejsze dla mnie - czy przy intalacji TWRP na stałe i update'cie recovery stracę dane w telefonie czy w systemie wszystko zostanie tak jak jest?
MrBright Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Dzięki Panowie, Najwazniejsze dla mnie - czy przy intalacji TWRP na stałe i update'cie recovery stracę dane w telefonie czy w systemie wszystko zostanie tak jak jest? Nic nie straciszWysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka 1
masiff Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 No i pojawił się kolejny problem - po odpaleniu TWRP z ADB krzyczy o hasło do dekrypcji danych... bez tego widać tylko zaszyfrowane katalogi i pliki przy probie instalacji TWRP na stale. Można to jakoś obejść lub skąd wziąć to hasło do dekrypcji? Dodam, że po pierwszych instalacjach zgodnie z instrukcjami z podanej wcześniej strony robiłem wipe -> format data przed instalacją romu MIUI Polska - wówczas nie chciał żadnego hasła...
mrosi Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 1 godzinę temu, masiff napisał: No i pojawił się kolejny problem - po odpaleniu TWRP z ADB krzyczy o hasło do dekrypcji danych... bez tego widać tylko zaszyfrowane katalogi i pliki przy probie instalacji TWRP na stale. Hasło w TWRP to kod blokady ekranu... 1
masiff Opublikowano 16 Września 2020 Autor Opublikowano 16 Września 2020 Dziękuję za pomoc koledzy, udało się to popchnąć i poszła aktualizacja OTA. Co do hasła w TWRP - pin blokady nie zadziałał, ale wyłączyłem wszelkie metody odblokowania ekranu i poszło w TWRP bez hasła.
Adam Błażejewski Opublikowano 16 Września 2020 Opublikowano 16 Września 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi