Jump to content

Reset telefonu z włączoną lokalizacją

Dhrider89

Recommended Posts

3 godziny temu, WD40 napisał:

Mój Redmi Note 9 Pro od czasu instalacji MIUI 12 sprawuje się niemal idealnie.

A mój juz spakowany czeka na kuriera. Płyta CD wypełniona filmami z restartującym się telefonem podczas różnych czynności. Opis problemu na całą A4. Ciekawe czy uwzględnią reklamację:-D

Dnia 3.01.2021 o 07:00, brawo napisał:

sawoperator ma wymienioną płytę główną. Więc trudno podejrzewać, że to znów telefon. A ja wiem jak działają aplikacje sportowe. I wiem, że google ja zabija.

W moim też była wymieniona płyta i problem był nadal, dopiero wymiana na nowy (co ciekawe od innego importera) rozwiązała problem.

• Like 1

18 minut temu, wpr napisał:

W moim też była wymieniona płyta i problem był nadal, dopiero wymiana na nowy (co ciekawe od innego importera) rozwiązała problem.

Serwis jest chyba tylko od... no właśnie od czego? Nawet nie potrafią telefonu przetestować. Ciekawe skąd Orange weźmie innego importera hehe. A od jakiego importera jest Twój telefon? Pamiętasz od jakiego był ten wadliwy? 

Nie zwracałem na to uwagi, dopiero jak zapytałem sprzedawcę (mi-home) dlaczego pierwszy telefon miał folię na wyświetlaczu a nowy po wymianie nie miał, sprzedawca powiedział, że mają telefony od różnych importerów.

15 godzin temu, brawo napisał:

To chyba na odczepkę ta odpowiedź. Jakie to ma znaczenie? Producent chyba pakuje i okleja co trzeba? No i po co importer miałby zrywać folię?

Np po to żeby klient szybko kupił szkło ochronne za kilkadziesiąt zł. 

• Haha 1

20 godzin temu, brawo napisał:

To chyba na odczepkę ta odpowiedź. Jakie to ma znaczenie? Producent chyba pakuje i okleja co trzeba? No i po co importer miałby zrywać folię?

Być może ale niekoniecznie, importer może sobie zamówić specyfikację jaką chce - z oklejonym wyświetlaczem albo nie, z ładowarką albo nie (teraz modne), z różowym kablem usb-c albo nie. Gdzieś czytałem, że pewien importer zamówił telefon z konkretnym modelem kości pamięci od konkretnego producenta ( nie u nas ). Koszt pamięci był mniejszy a przy dziesiątkach tysięcy sztuk to już robi kasę.

p.s. pamiętam, że w pierwszym nie było np. papierowej karty gwarancyjnej a w drugim była. Może importer dokładając w Polsce kartę przy okazji okleja?

Edited by wpr
  • Like 1

4 godziny temu, Mariomario napisał:

Ja w swoim podczas używania nawigacji zmieniam z LTE, na 3G i na razie nie restartuje go. W Play mi też powiedzieli że wina karty SIM, i zaproponowali duplikat SIM 

Żadne rozwiązanie. Redmi 4x z 2016r nie restartowal się. Mam w Orange i karta Sim nowa. A w nocy też potrafil sie zrestartowac bez gpsa. Zresztą testy były na kilku kartach a za każdym razem restartował. Szajs i tyle. Nie oszukuj sie że masz fajny telefon bo za tę cenę nie powinno być takiej wady.