olekH Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. Tak jak w temacie. Smiesznie brzmi ale w mojej sztuce jest problem z lte. Od kąd posiadam tego tela, nigdy nie mogłem połączyć sie z przekaźnikiem lte. Nawet jeśli ręcznie wybrałem sieć, to po kilku sekundach od zalogowania dostaje kopa(brak usługi) i telefon loguje się do 3g. Ma ktoś pomysł o co tu biega? W lg g2 mini w tych samych miejscach miałem max zasięg lte.Jest na forum ktoś, kto spotkał się z podobną komplikacją?
fred Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 A karta obsługuje LTE? Starsze nie obsługują.
olekH Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Napewno obsługuje.Wymieniałem ją w listopadzie żeby chodziła w lg.W nim nie było problemu z lte
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Może włącz w ustawieniach sieci komórkowe>preferowany tryb sieci>FDD-LTE
acy Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 U mnei od zawsze nie działa, a na pewno jestem w zasięgu.
MD13 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) U mnie nie działa na początku przy wymianie na nowa kartę. Pomogło włączenie tej funkcji w karcie SIM krótkimi kodami. U mnie w Plusie *101*11*24# Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez MD13
Martze Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Mam to samo w t mobile. Nie wiem czy to nie dlatego, ze na kartę i taryfa frii. Wie ktoś jak włączyć LTE w tym przypadku? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
MD13 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Mam to samo w t mobile. Nie wiem czy to nie dlatego, ze na kartę i taryfa frii. Wie ktoś jak włączyć LTE w tym przypadku? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Tu masz informaje o aktywowaniu LTE we frii. http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obsluga-klienta/uslugi/pakiety-internetowe
fredek7 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Zadzwoń na infolinię niech sprawdzą czy Twoja karta obsługuje LTE. Mi w nju musieli wymieniać bo była ze starej puli i nie obsługiwała LTE. @MD13 to są pakiety internetowe a nie obsługa LTE Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez fredek7
MD13 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Niestety nie wiem jak to jest w Frii. Ale może trzeba po prostu wykupić jakiś pakiet. Stąd ten mój link. Najlepiej jednak zadzwonić na infolinię.
Martze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 T-mobile jest głupie. U mnie wszystko się wyjaśniło - może komuś się przyda: Uprzejmie informuję iż warunkiem niezbędnym do korzystania z zasięgu LTE jest: • Posiadanie karty USIM • Posiadania telefonu umożliwiającego korzystanie z sieci LTE • Przebywanie w zasięgu sieci LTE. Dostęp do sieci LTE możliwy jest po aktywacji jednej z poniższych ofert dla Użytkowników korzystających z taryf Frii : * Internet 250 MB (aktywacja poprzez wysłanie kodu *100*865# opłata cykliczna za pakiet 6 zł z VAT ) *JUMP na kartę (w taryfie Frii) * Internet 500 MB aktywacja poprzez wysłanie kodu *100*864# (ważna z aktywną ofertą JUMP! na kartę .Opłata cykliczna za pakiet 10 zł z VAT ) W usłudze 1Gb technologa LTE nie może być uruchomiona. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
MD13 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czyli tak jak sądziłem ,że trzeba wykupić pakiety
Acid Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zaraz to do czego w T-Mobile jest to LTE skoro przy 1Gb nie można go mieć? Wysłane z MI Note
Martze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Właśnie w tym rzecz. Pakiet mam wykupiony, a mimo to LTE nie uswiadczę. To zdecydowało, że w końcu zmienię operatora. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 heh polecam podsieci play redbull, vikings, virgin co tam wolisz : D problemy z zasiegiem to sciema ^^ masz krajowy roming mozeszz korzystac z nadajnikow kazzdego operatora Zgadzam się, jestem w virgin mobile, 2gb lte, nielimitowane smsy i 100 minut za 19zł miesięcznie a zasięg mam praktycznie zawsze
Martze Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dzięki za rady - tak też zrobię. Virgin to coś dla mnie Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Niepasteryzowany69 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) Ktoś wie jak zmienić z H+ na LTE w Redmi 4 2gb/16 gb? (Protokół standardowy, automatyczne LTE, Sim1 ). Sieć Play Edytowane 3 Czerwca 2017 przez Niepasteryzowany69
Rekomendowane odpowiedzi