Jump to content

Brak Lte W Redmi Note Lte

olekH

Recommended Posts

Witam wszystkich. Tak jak w temacie. Smiesznie brzmi ale w mojej sztuce jest problem z lte. Od kąd posiadam tego tela, nigdy nie mogłem połączyć sie z przekaźnikiem lte. Nawet jeśli ręcznie wybrałem sieć, to po kilku sekundach od zalogowania dostaje kopa(brak usługi) i telefon loguje się do 3g. Ma ktoś pomysł o co tu biega? W lg g2 mini w tych samych miejscach miałem max zasięg lte.Jest na forum ktoś, kto spotkał się z podobną komplikacją?

U mnie nie działa na początku przy wymianie na nowa kartę. Pomogło włączenie tej funkcji w karcie SIM krótkimi kodami. U mnie w Plusie *101*11*24#

Edited by MD13

Zadzwoń na infolinię niech sprawdzą czy Twoja karta obsługuje LTE. Mi w nju musieli wymieniać bo była ze starej puli i nie obsługiwała LTE.

@MD13 to są pakiety internetowe a nie obsługa LTE

Edited by fredek7

T-mobile jest głupie. U mnie wszystko się wyjaśniło - może komuś się przyda:

Uprzejmie informuję iż warunkiem niezbędnym do korzystania z zasięgu LTE jest: 

• Posiadanie karty USIM 

• Posiadania telefonu umożliwiającego korzystanie z sieci LTE 

• Przebywanie w zasięgu sieci LTE. 

Dostęp do sieci LTE możliwy jest po aktywacji jednej z poniższych ofert dla Użytkowników korzystających z taryf Frii : 

* Internet 250 MB (aktywacja poprzez wysłanie kodu *100*865# opłata cykliczna za pakiet 6 zł z VAT ) 

*JUMP na kartę (w taryfie Frii) 

* Internet 500 MB aktywacja poprzez wysłanie kodu *100*864# (ważna z aktywną ofertą JUMP! na kartę .Opłata cykliczna za pakiet 10 zł z VAT ) 

W usłudze 1Gb technologa LTE nie może być uruchomiona. 

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

heh polecam podsieci play redbull, vikings, virgin co tam wolisz : D problemy z zasiegiem to sciema ^^ masz krajowy roming mozeszz korzystac z nadajnikow kazzdego operatora

Zgadzam się, jestem w virgin mobile, 2gb lte, nielimitowane smsy i 100 minut za 19zł miesięcznie a zasięg mam praktycznie zawsze

• 2 years later...