Norbix029 Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Witam, mam problem z Widevine L1 na Xiaomi Mi 9. Niezależnie od zainstalowanego systemu - Global 1.0.8.9.0 EEA czy Xiaomi.eu 2.3.26 Nie da się uzyskać żadnym sposobem poziomu L1, aktywny ciągle L3 Wgrywany na czysto za pomocą fastboot Global 1.0.8.9.0 EEA z opcją clean all and lock - zablokowało to bootloader a oglądanie treści w Full HD dalej nie działa. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie ? Poziom Widevine sprawdzany za pomocą aplikacji DRM Info oraz aplikacji Netflix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 W którymś momencie musiałeś zrobić wipe partycji persist. Niestety, jeśli nie masz jej kopii, to straciłeś L1 na zawsze. Pewne klucze dotyczące L1 są nadawane fabrycznie dla konkretnego urządzenia i nie ma szans ich odzyskania, jeśli nie miało się backupa tej partycji. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbix029 Posted April 22, 2020 Author Share Posted April 22, 2020 @Orjon No nic, dzięki za informację - niedawno przy wgrywaniu na czysto softu przez Mi Flash przestały mi działać czujniki oraz nie było zasięgu w telefonie (brak IMEI) W internecie doszukałem się informacji iż trzeba wgrać plik persist.img z tego romu co wgrywałem globala przez Mi flash przez fastboot. Po wgraniu wszystko wróciło do normy jednak od tego momentu Widevine jest cały czas poziomu L3 niezależnie co bym robił Z dwojga złego - jeżeli zrobiłem przypadkowo wipe persist to teraz nie powinno być już w ogóle problemów z płatnościami (SafetyNet cały czas mam na zielono) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts