Crulex Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Czesc, zrobilem aktualizacje OS do najnowszej wersji ale zapomnialem wczesniej wgrac orangefoxa, teraz po restarcie pyta o haslo. W trybie fastboot nie chce sie uruchomic, wiesza sie na ekranie z logiem fastboota Proba odpalenia czegokolwiek z konsoli po podlaczeniu przez usb konczy sie niepowodzeniem (screen nizej). Chcialbym odzyskac wszystkie dane wiec formatowanie raczej nie wchodzi w gre, zreszta z takim stanem rzeczy nawet nie jestem w stanie go sformatowac bo nie da sie wejsc w tryb recovery, jakies pomysly?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Crulex napisał: Chcialbym odzyskac wszystkie dane wiec formatowanie raczej nie wchodzi w gre, zreszta z takim stanem rzeczy nawet nie jestem w stanie go sformatowac bo nie da sie wejsc w tryb recovery, jakies pomysly? Wgranie Orangefoxa z trybu sideload (adb) - jak to zrobić, pisałem w jednym z wątków o aktualizacji (na stronie tudzież forum, pierwsze posty - 20.3.12 albo 20.3.19)
Crulex Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) 6 hours ago, Orjon said: Wgranie Orangefoxa z trybu sideload (adb) - jak to zrobić, pisałem w jednym z wątków o aktualizacji (na stronie tudzież forum, pierwsze posty - 20.3.12 albo 20.3.19) Niestety tak jak pisalem jak odpalam fastboot to wiesza sie dokladnie na tym ekranie i za nic nie moge nic zrobic: Wtedy tez probuje cokolwiek wykrywac przez adb ale konsola jakby nie widziala kompletnie urzadzenia, a jak odpale telefon normalnie to prosi o haslo lub moge dzwonic tylko na telefony alarmowe. @Edit Jest progres, widze urzadzenie wrzucilem do katalogu orangefoxa i niestety chyba niepowodzenie :).. @Edit2 Kolejny update, zczailem sie ze to nie z fastboota, wiec uruchomilem telefon do momentu w ktorym prosi mnie o haslo i.. Sterowniki wydaja sie okej, bo urzadzenie widzi prawidlowo w device managerze Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Crulex
marcin19883 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Jak masz fastboot to wypakuj paczke zip z orangefox i wgraj normalnie recovery. Nie musisz na siłę wgrywać zip. W środku jest recovery.img 1
Crulex Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) 1 hour ago, marcin19883 said: Jak masz fastboot to wypakuj paczke zip z orangefox i wgraj normalnie recovery. Nie musisz na siłę wgrywać zip. W środku jest recovery.img Nie za bardzo rozumiem jak to zrobic, skoro moj laptop w ogole nie widzi urzadzenia lub nie chce sie z nim laczyc. Udalo mi sie po formacie wejsc do systemu, jednak po restarcie problem wraca. Jak mam zainstalowac orangefoxa z poziomu systemu, da sie? @edit wgralem tak jak napisales sam recovery.img z fastboota, wg tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=aZybuIOUm7I no i najlepsze jest to mam juz orangefoxa a dysk dalej encrypted, jakies pomysly? @edit2 temat do zamkniecia, dzieki za podsuniecie pomyslu jednak filmik ktory podeslalem pomogl Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Crulex
marcin19883 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Nie za bardzo rozumiem jak to zrobic, skoro moj laptop w ogole nie widzi urzadzenia lub nie chce sie z nim laczyc.Na jednym z screenów widzę, że wpisałeś polecenie fastboot devices i wyświetliło urządzenie. Więc jest połączenie.
mrosi Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi