Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasz, mój, znany paru osobom kolega Mark Hedley przetłumaczył aplikacje do zarządzania routerami Xiaomi na język angielski. 

Apka jest do obsługi Routera 1TB i Mini.

Temat na forum: http://en.miui.com/thread-98253-1-1.html

Niestety kiedy jest wybrany język polski w telefonie aplikacja dalej jest po chińsku, kiedy zmienię język na angielski aplikacja jest po angielsku. Ma ktoś jakieś propozycję jak to zrobić aby było dobrze? dobrze to język polski w telefonie a angielski w aplikacji.

Opublikowano

Widzę, że już zrobiłeś wypis na źródłowym forum, więc zapewne w następnej wersji będzie poprawka.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Opublikowano

Lool no raczej nie.

Apka jest po angielsku i magicznie nie będzie polskiego.

Mark jest powiedzmy mało ogarnięty w kompilacji itp... dlatego tłumaczenie włożył w values-en. Gdyby zastąpił chińskie values angielskim odpowiednikiem to wtedy byłby eng bez znaczenia czy jest wybrany polski w systemie.

Opublikowano

Lool no raczej nie.

Mark jest powiedzmy mało ogarnięty w kompilacji itp... dlatego tłumaczenie włożył w values-en. Gdyby zastąpił chińskie values angielskim odpowiednikiem to wtedy byłby eng bez znaczenia czy jest wybrany polski w systemie.

Może być po angielsku, ale jak wybiorę w telefonie język polski to apka jest automatycznie po chińsku :)

Niechby tylko zrobił żeby działała po angielsku.

Opublikowano

Wystarczy dołożyć values pl i tam wcisnąć zawartość values en. Robota na 5 minut łącznie z dekompilacją i ponowną kompilacją.

Opublikowano

Lool no raczej nie.

Nie chodziło mi o polski, tylko o fallback do angielskiego jeśli jest ustawiona lokalizacja pl. W tym momencie jest fallback do chińskiego :)

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Opublikowano (edytowane)

@up Acid podał rozwiązanie, ja podałem drugi wariant, teraz tylko zdekompiluj apkę, dodaj co trzeba i poskładaj do kupy. A i podpisz apkę bo wywali błąd przy instalacji.

...Znalazłem wolne 5 minut więc proszę bardzo. Link. Angielska wersje działająca na romie pl.

Przed instalacją należy odinstalować poprzednią wersję bo instalacja nie powiedzie się.

Edytowane przez fyme
Opublikowano

@up Acid podał rozwiązanie, ja podałem drugi wariant, teraz tylko zdekompiluj apkę, dodaj co trzeba i poskładaj do kupy. A i podpisz apkę bo wywali błąd przy instalacji.

...Znalazłem wolne 5 minut więc proszę bardzo. Link. Angielska wersje działająca na romie pl.

Przed instalacją należy odinstalować poprzednią wersję bo instalacja nie powiedzie się.

Działa, dziękuję bardzo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie ma za co :)

Wyszła nowa wersja 2.0.23, jakby ktoś był tak miły i również tą wersję przerobił, żeby działała na miuipolska :)

Edytowane przez paulek768
Opublikowano

Chrzanić jakiś dziwny ułomny soft. Router powstał po to, żeby wgrać w niego dd-wrt :D albo jak ktos lubi openWRT

Opublikowano

Wyszła nowa wersja 2.0.23, jakby ktoś był tak miły i również tą wersję przerobił, żeby działała na miuipolska :)

Jak nadal chcesz to jak wrócę z pracy to zrobię i tą wersję.
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...