bizon203 Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Witam, mam ogromny problem z moim Notem 2, a mianowicie z dnia na dzień po prostu telefon jakby umarł. Czarny ekran i nie reaguje na nic. Ani na przyciski, ani na ładowarkę... Pamiętam, że parę dni temu jak wyciągałem go z kieszeni ku mojemu zdziwieniu był wyłączony, ale udało się go załączyć i wszystko było ok, aż do dzisiaj... Płyta główna uwalona? Da się jakoś odzyskać z niego dane? Co robić w takiej sytuacji? Zostaje tylko jakiś serwis? Proszę o pomoc. Edytowane 30 Marca 2020 przez bizon203
mrosi Opublikowano 31 Marca 2020 Opublikowano 31 Marca 2020 Przyciski Vol- i Power. Dłuuuuuugo przytrzymaj i zobacz, czy wejdzie do trybu fastboot.
bizon203 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Przez 4 dni telefon nie reagował na nic. Nie było możliwości wejścia w tryb fastboot itd. Wczoraj wieczorem po naciśnięciu przycisku power dioda zaczęła migać na czerwono, że niby rozładowany. Podłączyłem ładowarkę, zaczął się ładować i na chwilę obecną działa, nie wiadomo na jak długo. Czy jest możliwość sprawdzenia jakkolwiek co było przyczyną jego 4 dniowego "uśpienia"?
mrosi Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 2 godziny temu, bizon203 napisał: Czy jest możliwość sprawdzenia jakkolwiek co było przyczyną jego 4 dniowego "uśpienia"? Teraz już raczej nie. W chwili kiedy go uruchamiałeś, może dałoby się zrobić raport błędów. Teraz już się to nie uda. Chyba, że jest inny sposób. Ale w tej kwestii to guru jest @Orjon. Może on coś poradzi.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Nie mam pojęcia, prędzej Acid by wiedział Może po prostu był tak mocno rozładowany? Trochę dziwne.
mrosi Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 9 minut temu, Orjon napisał: Może po prostu był tak mocno rozładowany? Trochę dziwne. Chodzi też o kwestię tego, czy można teraz wygenerować raport błędów, który wskazałby co było przyczyną bricka.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mocno wątpię. Ale nie jestem serwisantem, tu musiałby się Acid wypowiedzieć.
Mintaa Opublikowano 17 Marca 2021 Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) Mam właśnie podobny problem. Telefon wyłączył się i nie reaguje na nic. Kompletnie nic się nie świeci.... Niestety 4 dni bez telefonu nie dam rady funkcjonować więc pójdzie do szafki @bizon203 coś udało się ustalić? Edytowane 17 Marca 2021 przez Mintaa
Rekomendowane odpowiedzi