deker87 Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Witam, Czy użytkownicy tego produktu po instalacji Android 9 mają problem z Wifi? Chodzi dokładnie o to, że Wifi wyłącza mi się automatycznie i czasem nie chce się połączyć (z tym drugim to możliwe, że wina routera). Drugie pytanie to czy idzie podłączyć tam jakieś dodatkowe WiFi pod USB (nie mam możliwości podłączenia przez LAN)? Pozdrawiam i dzięki za pomoc Dariusz
Darecki944 Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) może wzmacniacz wifi pod gniazdko podpiąć Edytowane 22 Marca 2020 przez Darecki944
kola01 Opublikowano 22 Marca 2020 Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Wzmacniacz WiFi to nieporozumienie. Każdy ktoś wie, jak takie urządzenia działają, to omija je szerokim łukiem. Więcej szkody w eterze jak pożytku. Jak nie możesz podciągnąć kabla to zostaje Ci jeszcze zestaw PLC, Ostatecznie można przenieść router najbliżej Mi BOXa lub dokupić do niego access Point. Ostatecznie można kupić jakiś niedrogi router, przełączyć go w tryb karty sieciowej (nie wszystkie routery oferują ten tryb) i podłączyć do Mi BOXa . Oczywiście do zestawu będzie potrzebny jeszcze adapter USB-RJ45. Edytowane 22 Marca 2020 przez kola01
Darecki944 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Wzmacniacz wifi i podłączenie kablem do boxa działa idealnie wiec nie pisz że wzmacniacz wifi to badziew
robert4you Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jak podłączasz kablem to już nie jest wzmacniacz wifi. tylko punk dostępowy jak wyżej napisał kolega. Więc twierdzenie że wzmacniacz wifi to badziew pozostaje w mocy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Darecki944 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 CZepiasz sie. Miałem jako wzmacniacz też działało trochę lepiej niż bez
kola01 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Sam piszesz "Trochę działało" czyli w rzeczywistości pewnie tyle co nic. Przy okazji swojego pseudo "działania" śmieciło w eterze psując krew innym ale też i tobie. Jednym słowem Wzmacniacz WiFi to jedna wielka śmierdząca kupa. Lepiej w nią nie wchodzić. 1
adi1 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jak wzmocnić sygnał w MIbox https://forum.xda-developers.com/android-stick--console-computers/amlogic/xiaomi-mi-box-mdz-16-ab-doesnt-antenna-t3780645
kola01 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Tylko, że pod podanym linkiem przeważają opinie, że dołożenie anteny zupełnie nic nie wniosło. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez kola01
deker87 Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Opublikowano 21 Maja 2020 Witam Trochę zajelo mi wrócenie tego tematu. Problem został rozwiązany za pomocą repeatera od xiaomi oraz ustawienie statycznego adresu IP. Dziękuję za pomoc
Kuzik Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam Cię ,też miałem ustawic adres na sztywno ,ale jak wpisuję dane to ciagle pojawia się okno ,że źle to robię .Wpisałem IP maskę i dalej źle, napisz jak ty robiłeś.
Kuzik Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Dnia 21.05.2020 o 03:21, deker87 napisał: Witam Trochę zajelo mi wrócenie tego tematu. Problem został rozwiązany za pomocą repeatera od xiaomi oraz ustawienie statycznego adresu IP. Dziękuję za pomoc Możesz napisać czy,miałeś problemy przy ustawieniach na sztywno z IP?
Rekomendowane odpowiedzi