Jump to content

Recommended Posts

Posted

Udało nam się odceglić Xiaomi MI 9 w wersji Transparent Edition. Urządzenie zostało przez pomyłkę zablokowane na oprogramowaniu nie przeznaczonym do tego wariantu. Wariant urządzenia jest chiński i zgodnie z wymogami systemu MIUI w przypadku zablokowanego bootloadera tylko system w wersji chińskiej może na takim telefonie działać. Gdy nastąpi zablokowanie bootloadera, to urządzenie nie uruchomi się.

Niestety jedyną opcją na przywrócenie funkcjonalności urządzenia jest flash oprogramowania z trybu ratunkowego EDL. Jednak i tu Xiaomi blokuję swobodną instalację softu nakładając autoryzację przed instalacją (o czym było wspomniane tutaj w temacie anulowania wsparcia miuipolska dla Redmi Note 8 PRO). W serwisie mamy możliwość wykonania takiej instalacji z obejściem autoryzacji, czego potwierdzeniem jest ten MI 9.

IMG_20200221_095601-837x1024.jpg

Urządzenie po pomyślnym flashu z EDL zostało odblokowane bez oczekiwania i zainstalowane na romie xiaomi.eu.

Stopniowo dokonujemy odcegleń dla nowych telefonów Xiaomi.
Z urządzeń, które udało nam się w ostatnim czasie uratować można wymienić m.in:

• MI 9
  • MIX 3
  • MI 8 i MIX 2S
  • MI MAX 3
  • Redmi Note 6, Redmi Note 7

Naszą naprawę można zamówić tutaj.

Artykuł Odceglanie MI 9 Transparent Edition pochodzi z serwisu MiCenter.pl.

Wyświetl pełny artykuł

• 1 month later...
Posted (edited)

hej, mama problem z sensorem odcisku... nie odblokowuje telefonu. ktos ma/miał podobne problemy? próbowałem ma każdym romie, eu, stable i rozwojowa. Ktoś ma jakiś pomysł? dziękuję.

Edited by Zaborek
literówka