banosz Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Witam. Posiadam już moje 1S dość długo. I jedyne co mnie drażni to to że gdy mam telefon w kieszeni to często wyciągam go i prosi mnie o PIN. Czyli resetuje się kiedy go nie używam. Już myślałem że może karta SIM ma jakieś luzy czy coś. Od dwóch tygodni jadę na romie z tej strony v5 stable i problem pozostał. Poprzedni rom był "chiński" i było to samo. Oczywiście mogę wyłączyć PIN i wtedy nawet nie wiem kiedy się resetuje. Chciałbym tylko poznać jakieś ew. rozwiązanie. I jeszcze jedna sprawa. Nie wiem czy to "ficzer" ale kiedy używam jakiegoś rejestratora trasy w tle to często dana apka jest ubijana i przerywa nagrywanie. Nie wiem czy to problem rejestratora czy może telefon zwalnia sobie ram kiedy jest wygaszony?
banosz Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 A można to jakoś ogarnąć? Żeby nie ruszał jakichś aplikacji?
banosz Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 A jakiś IZI sposób? To nie jest warte aż takich zabiegów A co do tych resetów dziwnych? Widziałem na forum że ludzie mają takie problemy ale mi się to zdarza tylko gdy mam go w kieszeni...dziwne.
Stachura5 Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Co do ubijania apki to otwórz "Ostatnie aplikacje" i przeciagnij ikonę tej apki w dół, powinna się pojawić taka mała kłódka koło niej
janx Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 A można to jakoś ogarnąć? Żeby nie ruszał jakichś aplikacji? Zainstaluj Xposed + moduł App Settings, później w nim znajdź aplikację i zaznacz dla niej "Resident". Trochę roboty, ale działa Wysłane z mojego MI 2A
banosz Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 Za radą kolegi janx zainstalowałem xposed i dałem mu dostęp do roota. Po tym chciał się uruchomić ponownie i juz tego nie zrobił. Zatrzymuje się na logu MIUI Polska. Nie wiem co zrobić...Gdybym nie usunął update.zip z karty to bym wgrał na nowo system, ale już go tam nie mam. Poradźcie.
OutSideR Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 nie doczytales dokladnie modul xposed a nie program xposed, on powoduje bootloopa, odpowiednikiem programu xposed jest wsm i to jego nalezalo zainsttalowac, teraz pozostaje mitool jedynie, ewentuel najprosciej wyciagnac karte, na kompie wgrac na nia miui a poprzez adb wgrac na tel twrp najnowsze i z niego postawic miui
banosz Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 xposed dostałem bezpośrednio od kolegi więc zaufałem. Ale nie ważne. Czy mogę wgrać pliki z miui na kartę SD? bo już to zrobiłem ale w recovery nie widzi karty SD. Ewentualnie jakbyś mógł to lepiej rozpisać lub którego poradnika użyć.
banosz Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 (edited) Już mam. Sytuacja uratowana. Tym razem spróbuje z tym wsm. Edited March 19, 2015 by banosz
janx Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Już mam. Sytuacja uratowana. Tym razem spróbuje z tym wsm. Wybacz, nie doczytałem, że masz V5. U mnie na V6 WSM nie działa, za to Xposed - tak (nie powoduje bootloopa). Rzeczywiście, WSM jest lepiej przystosowane... Wysłane z mojego MI 2A
banosz Posted March 19, 2015 Author Posted March 19, 2015 Nic się nie stało. Nauczyłem się przynajmniej ratować swój telefon hehe. WSM przetestuje, ale bardzo ostrożnie hehe.
banosz Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Po przejściu na polski rom zauważyłem że widżety z godziną mają problem z aktualizacją. Pogoda jest na bieżąco, ale godzina potrafi być do tyłu i o 20h. Testowałem już kilka różnych i problem się powtarza. Strasznie irytujące.
Guest Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Może dodanie aplikacji widzetu do autostartu pomoże
banosz Posted March 26, 2015 Author Posted March 26, 2015 Nic to nie pomaga. Czasami aktualizuje na bieżąco przez jakiś czas a czasami tylko odświeży i znowu stoi w miejscu.
AntyS Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Usuń widget zresetuj telefon i dodaj ten widget. Miałem coś podobnego i nie wiem czy to czy full wipe pomogło
Recommended Posts