Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam telefon od grudnia. Juz raz byl w serwisie. Bo mulil okropnie a do tego zrzeralo cos Baterie. Opisywalam ten problem w innym watki o przegrzewaniu sie.

Telefon wrocil wlasnie z serwisu Xiaomi w piasecznie. Wgrali nowe oprogramownie. Telefon juz nie muli, ale nadal zrzera baterie. Od godz. 12.00 do godz. 19.00 20% zeszlo. Telefon jest goly. Nie ma karty sim ani polaczenia z netem. Zadne aplikacje nie wgrane oprócz tych fabrycznych.

Nie dziala wygaszanie ekranu. Po zostawieniu telefonu z niezamknietym oknem ekran sie nie wygasza i nie blokuje. Mimo ustawionego uspienia na 15s. Wydaje mi sie ze to zuzywa baterie

Filmik ilustrujacy problem

https://drive.google.com/file/d/12bRu9SFbKbpo8x2JQLMQe3ZpJ2Jk1A68/view?usp=drivesdk

Link do screena zurzucia baterii

https://drive.google.com/file/d/12YUfEDlx_KG_SGrfXmlHEIcO4_44iSVn/view?usp=drivesdk

Czy ktos moze mi pomoc w ustawieniu? Czy znowu wyslac telefon do serwisu w Piasecznie?

IMG_20200107_195522.jpg

Opublikowano

Dzis wyslalam telefon ponownie do serwisu. Niestety po wczorajszy szukaniu na wlasna reke rozwiazania, nic nie znalazlam. Zobaczymy co na to Serwis. Moim zdaniem dalej xos jest nie tak z oprogramowaniem.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

hejka,

mam ten sam problem, telefon się nie wygasza po ustawieniu czasowego wygaszania. Daj znać czy coś zrobili w tym serwisie. Mam możliwość jeszcze zwrotu w ciągu 14 dni i wolałbym zwrócić, jeżeli co chwile mam wysyłać do serwisu w celu znalezienia problemu ;p

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam ten sam problem. Telefon mam od wczoraj. Nie usypia się automatycznie niezależnie od ustawionego czasu bezczynności po jakim ma wygasić ekran. Już kilkukrotnie przywracałem go do ustawień fabrycznych, restartowałem, blokowałem uprawnienia aplikacjom, testowałem zewnętrzne aplikacje do usypiania - bez skutku. Telefon usypia się poprawnie tylko w jednym przypadku: kiedy włączony jest tryb samolotowy (podpatrzone na innym forum). Testowałem za równo na skonfigurowanym urządzeniu (konta Google, pocztowe, zainstalowane aplikacje) jak i na totalnie gołym bez personalizacji, a nawet z usuniętą większością aplikacji dodawanych fabrycznie. W trybie programisty podtrzymanie włączonego ekranu jest nieaktywne.

Pamiętam, że po pierwszym uruchomieniu zaktualizowałem MIUI do wersji 11.0.3 - nie można już cofnąć aktualizacji, a nie sprawdzałem jak telefon zachowywał się przed updatem. Niestety nie ma też dostępnych wczesnych aktualizacji beta.

Drobny plus jest taki, że po przywróceniu ustawień fabrycznych telefon przestał zamulać i działa płynnie.

Zgłosiłem problem mailowo (telefonicznie się nie da) do serwisu Xiaomi i czekam na odpowiedź, chociaż podejrzewam, że każą mi odesłać urządzenie do serwisu. W takim przypadku już wolę zwrócić urządzenie do sklepu i kupić coś innego.

Opublikowano
1 godzinę temu, burza625 napisał:

MIUI do wersji 11.0.3 - nie można już cofnąć aktualizacji, a nie sprawdzałem jak telefon zachowywał się przed updatem.

Cofnąć nie można ale jak masz rom PCXEUXM to jest nowsza oficjalna wersja można pobrać, zainstalować, może pomoże. http://bigota.d.miui.com/V11.0.5.0.PCXEUXM/miui_WILLOWEEAGlobal_V11.0.5.0.PCXEUXM_96688d238d_9.0.zip Może sam znajdzie aktualizację przez OTA po zmianie regionu.

Opublikowano

Telefon jest nowy, dopiero co wyjęty z pudełka, na gwarancji. Jeśli zwrócę go do sklepu, ktoś może się przyczepić, że było w nim grzebane. Jeśli zdecyduję się na opcję naprawy gwarancyjnej, to serwis z pewnością jej nie uzna. Nie ma opcji wgrania ręcznie ROMu, ale o zmianie regionu nie pomyślałem. Zrobię jeszcze raz ustawienia fabryczne i spróbuję inny region, chociaż podejrzewam, że to tylko ustawienia językowe.

Opublikowano
1 minutę temu, burza625 napisał:

chociaż podejrzewam, że to tylko ustawienia językowe.

Nie musisz robić ponownie ustawień fabrycznych, to nie ma sensu. Ustawienie regionu nie ma nic wspólnego z ustawieniami językowymi. Możesz być Polakiem mieszkającym w Szwajcarii, nikt tego nie zabrania. Do tego że masz wgrany oficjalny nowszy rom też nikt się nie może przyczepić. To nie grzebanie i nic nielegalnego. Wgranie romu z pliku to normalna opcja (zaawansowana) dostępna w Aktualizacjach po kliknięciu 10 razy w logo wersji Miui.

Opublikowano
24 minuty temu, burza625 napisał:

Zaktualizowałem MIUI z tego ROMu - niestety nie pomogło...

W takim razie zrobiłeś chyba wszystko co mogłeś. Trzeba reklamować.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć wszystkim!

No i co z tym problemem z niewygasającym ekranem? Czy komuś pomogła wysyłka do serwisu Xiaomi, czy telefon został naprawiony? Mam ten samy problem - ekran wygasa tylko w trybie samolotowym.