jaq71 Posted November 23, 2019 Share Posted November 23, 2019 (edited) Cześć, przed zakupem czytałem, że trzeba ciut pobawić się, aby budzik miał ustawioną poprawną (znaczy PL) godzinę. Pomimo tego, że kilkanaście urządzeń od 2 latek w moim domu działa, z tym cudakiem nadal mam problem. Za chińskiego (nomen omen) boga nie chce się wyświetlić lokalnej godziny, za to alarm jak ustawię to muszę podawać naszą godzinę, bo inaczej nie włączy się odpowiednio. Zaktualizowany do najnowszego firmware, były kombinacje z wyłączaniem automatycznego synchro z siecią komórkową, najnowszy Xiaomi Home, lokalizacja serwera Chiny, ale także kombinowałem na tablecie bez gsm z ustawieniami Francja itp - bez efektów. Ktoś coś? Edited January 6, 2020 by jaq71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekpelka Posted December 3, 2019 Share Posted December 3, 2019 też mam z tym problem Udało się jakoś ogarnąć ten temat???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted December 4, 2019 Author Share Posted December 4, 2019 Niestety nie, kumpel zabrał do siebie do domu (inne środowisko inne telefony, router) i także nic. Jedyna nadzieja w lokalnym Szamanie napisałem i czekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted December 5, 2019 Author Share Posted December 5, 2019 No i pozamiatane, niestety mam sprzęt z najnowszym firmwware @rezmus wczoraj próbował wykonać downgrade, ale bez powodzenia widać wprowadzili kilka zmian a) czas na sztywno w Chin b) brak możliwości obniżania wersji softu więc chwilowo bez szans - chyba, że masz starszy soft Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi Ri Posted December 5, 2019 Share Posted December 5, 2019 Hi Mam identyczny problem i nie mogę nic z tym zrobić. Aktualizacja najnowsza, wyłączona automatyczna strefa czasowa, włączona strefa +3 lub +7 i za żadne skarby świata nie chce mi się zmienić godzina na Alarm Clock - cały czas jest chińska godzina. Rozumiem, że nic z tym się nie da zrobić, czy macie jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted December 6, 2019 Author Share Posted December 6, 2019 Rezmus walczy (stara się wykonać downgrade firmware'u), ja jeszcze wczoraj próbowałem zestawić routerek "na boku" bez internetu, ale budzik w pewnym momencie _wymaga_ dostępu do internetu i bez tego "nie instaluje się". Chwilowo bez sukcesu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madmikebanks Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Ja tez stałem sie posiadaczem tego ładnego przycisku do papieru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertG Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 Dnia 19.12.2019 o 09:26, madmikebanks napisał: Ja tez stałem sie posiadaczem tego ładnego przycisku do papieru. podobno szczęśliwi czasu nie liczą;) a poważnie jaki problem zaktualizować sofy o możliwość ustawienia godz ręcznie ??? Xiaomi wstyd ze tego zrobić nie możecie/chcecie... myśle ze jeden mały chiński informatyk ogarnie to w 15min mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto to rozwiąże bo faktycznie został mi piękny przycisk do papieru.... ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi Ri Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 No mam nadzieję, bo inaczej to nic nie warty kawałek plastiku. Szkoda, bo pięknie się prezentuje i działa, ale ta godzina potrzebna. Czekam z niecierpliwością na wieści Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobertG Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Hmm... dziś pisałem z gościem który sprzedał mi to cudo notabene oficjalny sklep Mii w Chinach. Chciałem zwrócić bo jak mu napisałem nie mogę ustawić godziny, w odpowiedzi otrzymałem informacje abym się wstrzymał do na przestrzeni kilku/kilkunastu dni ma pojawić się aktualizacja gdzie zegar będzie pobierał czas z telefonu.... Nie wiem ile w tym prawdy, ale w tej samej wiadomości gość napisał ze jak nie chce czekać to mogę spokojnie zwrócić zegar a on odda mi kasę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi Ri Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 Dnia 23.12.2019 o 15:18, RobertG napisał: Hmm... dziś pisałem z gościem który sprzedał mi to cudo notabene oficjalny sklep Mii w Chinach. Chciałem zwrócić bo jak mu napisałem nie mogę ustawić godziny, w odpowiedzi otrzymałem informacje abym się wstrzymał do na przestrzeni kilku/kilkunastu dni ma pojawić się aktualizacja gdzie zegar będzie pobierał czas z telefonu.... Nie wiem ile w tym prawdy, ale w tej samej wiadomości gość napisał ze jak nie chce czekać to mogę spokojnie zwrócić zegar a on odda mi kasę. Ciekawe czy faktycznie zrobią aktualizację, bo bez niej i możliwości pobrania godziny z telefonu, zegarek to nic nie warty kawałek plastiku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SharQ Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 (edited) Jest dostępna aktualizacja beta, przeczytajcie ten wątek. http://c.mi.com/thread-2644671-1-1.html?t=1577790433883 Edited December 31, 2019 by SharQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted December 31, 2019 Author Share Posted December 31, 2019 Dziękuję za info, jak rozumiem przetestowałeś i działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SharQ Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Dokładnie, pokazuje poprawną godzinę. Z tym że po aktualizacji wyłączyłem automatyczną godzinę w telefonie, a strefę czasową ustawiłem na Paryż, nie wiem czy działa na automatycznej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madziks Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 (edited) Potwierdzam, mam i ja. Edited January 2, 2020 by Madziks Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhrock Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Rozumiem, że pisaliście maila do ZMI według instrukcji i dostaliście aktualizację beta? Długo czekaliście? Bo ja czekam i czekam – bez skutku :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted January 4, 2020 Author Share Posted January 4, 2020 Pisałem pierwszego stycznia, 1,5 h później otrzymałem odpowiedź, że udostępnią 2 stycznia. Tego dnia wieczorem (naszego czasu) przypomniałem się, że nadal nie mam dostępnej aktualizacji - po chwili była odpowiedź o wylogowaniu itp - ale równolegle wyskoczyła mi aktualizacja. Pozostało tylko odłączenie i restart i przyłączenie (na odpowiednio przygotowanym telefonie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhrock Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 U mnie też ostatecznie zadziałało. Napisałem jeszcze raz i parę minut później miałem aktualizację Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted January 6, 2020 Author Share Posted January 6, 2020 Czy u Was, po zainstalowaniu nowego firmware, budzik także czasami pomryguje próbując dostosować jasność wyświetlanej godziny? No i czy działa Wam nap/medit - wcześniej dźwięki leciały bez problemu, teraz się przycinają :/ tylko u mnie czy ten firmware tak ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mhrock Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 U mnie zmienia jasność, kiedy obok niego przechodzę (najwyraźniej wykrywa brak światła). Czasem też tak po prostu miga, kiedy mam włączony telewizor – stoi obok, więc pewnie też wyłapuje jakieś zmiany jasności. Tyle że przy poprzednim oprogramowaniu było to samo, więc to nic nowego. Z medytacji raczej nie korzystam, ale teraz włączyłem i wszystko zdaje się działać bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 puscili juz update globalnie, w ciagu tygodnia kazdy powinien dostac. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMART HOME PL Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 i ? działa ? a język angielski dalej lipa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaq71 Posted January 29, 2020 Author Share Posted January 29, 2020 Po zainstalowaniu "beta" firmware jest aktualny, budzik działa poprawnie. Nikt nie pisał o angielskim, ZMI wypuściła identyczny budzik, sterowany brytolskim - więc skąd pomysł, że w Xiaomi będzie en? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts