Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, zrobiłem (rzekomo) roota tego urządzenia, ale w root checkerze jest na nie, oraz aplikacja która go potrzebuje, również go nie wykrywa. Zrobiłem wszystko po kolei, Miflashunlock, odblokowałem loader z opcji programisty i przy 99% doszło do 100% i miałem komunikat by zrebootować telefon. Co poszło nie tak? Nie wyskoczyły żadne błędy podczas rootowania.

EDIT: W ustawieniach programistycznych w zakładce "Stan odblokowania urządzenia" mam komunikat, że urządzenie JEST odblokowane.

Edytowane przez alpacinokk
  • Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, dzidexx napisał:

Na forum jest dział tutoriale - root.

Jest też dział R4x - znajdziesz twrp.

Okej, sprawdziłem to r4x, ale w tym dziale nic o roocie nie ma, za to chyba wiem co należy zrobić. Pobrałem aplikację o nazwie Offical TWRP app ze sklepu google play i powinno zadziałać. Tak bynajmniej pisze.

@dzidexx mam pytanie, opisane mam, na stronie z TWRP by wybrać wersję santoni po czym, otworzyć lokalizację pliku i zaznaczyć po czym wejść w flash recovery ale tego w aplikacji nie ma.

Niby znalazłem tą zakładkę w apce, ale nie wykrywa mi tego pliku img w pamięci oraz tego wypakowanego img.

Opublikowano

To tak, poszedłem poradnikiem z youtube, po kolei wszystko jednak gdy już przy fastboocie miałem recovery to złapałem bootloopa, gdzie gość na yt miał ten sam telefon i nic takiego nie było...

Opublikowano (edytowane)

Tak jak według poradnika, jest tak zrobione. I dalej ten błąd.

Komenda fastboot devices wykrywa ID telefonu.

edit: jestem w recovery, po sformatowaniu danych mam "done", jednak jest mały error u góry "E:recv error on uevent"

Edytowane przez alpacinokk
pierwszy problem rozwiązany
Opublikowano
9 minut temu, alpacinokk napisał:

Tak jak według poradnika, jest tak zrobione. I dalej ten błąd.

Komenda fastboot devices wykrywa ID telefonu.

A nazwa obrazu to twrp.img? Bo mi to wygląda, że podajesz twrp.img a w folderze masz inaczej

Opublikowano
1 minutę temu, mariusz.ur napisał:

A nazwa obrazu to twrp.img? Bo mi to wygląda, że podajesz twrp.img a w folderze masz inaczej

Tak, taka nazwa, już to ogarnąłem jestem w recovery i mam błąd przy instalowaniu magiska o taki: E:recv error on uevent

Edit, wyczytałem, że ten błąd czasem się pojawia więc przeszedłem do instalacji kolejnego zip-u. I tam już miałem odnośnie instalacji komunikat, że się nie powiodła. Mam na myśli no-verity-ocp.

Telefon się  włączył, root checker pokazuje, że zrootowany ale czy nie będzie problemów przez te errory magiska i verity?

Instrukcja późniejszych aktualizacji zrootowanego systemu

1.    Kiedy otrzymasz powiadomienie systemowe o aktualizacji pobierz pełną paczkę pod recovery ze strony MIUI (http://en.miui.com/download.html) i umieść w pamięci telefonu
2.    Uruchom telefon ponownie w trybie recovery (Wejdź w aktualizacje systemu, naciśnij 3 kropki w prawym górnym rogu i wybierz „Uruchom ponownie w trybie recovery”)
3.    Wgraj paczkę z romem
4.    Wgraj ponownie Magisk a po nim no-verity-opt-encrypt (Tym razem wgranie no-verity-opt-encrypt jest wymagane, bez tego telefon zablokuje na bootlogu). Możesz dodatkowo wykonać wipe cache i dalvik/art cache ale nie jest to wymagane.
5.    Uruchom telefon ponownie i ciesz się zaktualizowanym systemem!

Nie zrobiłem jeszcze aktualizacji systemu, będzie to konieczne?