kondziu Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 (edited) Witam wszystkich! Od około 3 tygodni jestem zadowolonym posiadaczem Remi Note LTE, ale bardzo dziwna jest dla mnie jedna rzecz. Nigdy wcześniej żaden telefon nie ładował mi się tak długo... . Gdy podłącze go (oryginalną ładowarką) o 24 to o 8 rano mam dopiero jakieś 75%. Wyłączenie wszystkiego nie pomaga. Co prawda bateria trzyma długo, ale w życiu żaden telefon tak strasznie długo się nie ładował. Jestem ciekawe czy Wy też tak macie? U mnie trzeba chyba około 10-12h żeby nałądował się do pełna. Pozdrawiam! Edited February 24, 2015 by kondziu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Temat wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę temat, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Witam wszystkich! Od około 3 tygodni jestem zadowolonym posiadaczem Remi Note LTE, ale bardzo dziwna jest dla mnie jedna rzecz. Nigdy wcześniej żaden telefon nie ładował mi się tak długo... . Gdy podłącze go (oryginalną ładowarką) o 24 to o 8 rano mam dopiero jakieś 75%. Wyłączenie wszystkiego nie pomaga. Co prawda bateria trzyma długo, ale w życiu żaden telefon tak strasznie długo się nie ładował. Jestem ciekawe czy Wy też tak macie? U mnie trzeba chyba około 10-12h żeby nałądował się do pełna. Pozdrawiam! Mój ładuje się włączony do pełna w jakieś 2 godziny Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Od początku tak miałeś? Czy jak był nowy to trwało to dłużej? Próbowałem i wyłączać go i ładowarki samsunga, która mojego SG Note 2 ładowała w jakieś 2h i bez zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Od początku, może masz coś nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 (edited) 2 godzinki z małym poslizgiem od zera do 100%. Weź panu sprawdź czy nie masz podróbki, albo trachniętej ładowarki/kabla. Podróbki ładowarek mają (o dziwo) logo miui na boku, a oryginały nie, są pozbawione jakichś znaków. Był o tym nawet wątek tu na forum. A, baj de łej - ja tak miałam z Szamszungiem Es Czy. Ładowanie trwało całą noc, aż się rozeźliłam i zmieniłam ładowarkę i kabel na takie od tableta LG. Efekt - ładowanie zredukowane do dwóch godzinek max. Wiadomo, telefun za prawie kafel, a na gównianym kabelku przyżydzili. LOGIKA! Edited February 24, 2015 by Marvinka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Dzięki za dosadnie przedstawiony Twój przypadek Marvinka . Jednak to nie ładowarka. Dziś wieczorem moja ładowarką od 10% do 100% naładowałem MI3 mojej dziewczyny w jakieś 2h. A mój Note LTE przez większość dnia był pad ładowarka, delikatnie używany i 90% nie przekroczył. Bateria trzyma chyba ok, ale czas ładowania to masakra. Telefon kupiony na ibuygou, więc może nie podróbka....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Na pewno nie podróbka skoro IBG... Może do nich napisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Na pewno nie podróbka. Może wadliwa bateria lub układ ładujący? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 Ja bym spróbował kalibracji używając jakiejś aplikacji z google play i stosując się do instrukcji, kiedyś miałem podobny przypadek z HTC desire c i pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 Dzięki za dosadnie przedstawiony Twój przypadek Marvinka . Do usług. Słuchej, kondziu, a ja ci gupie pytanie rzucę niczym cegłę tonącemu - czy ty ładowałeś na zgaszonym telefonie, czy na włączonym? Pytam, bo kiedyś taki narowisty tablet miałam (świeć Panie nad jego procesorem), który się prawie wcale nie chciał ładować jak był włączony. Okazało się, że ścieżkę prowadzącą do baterii szlag trafił i nawet wygrażanie jej lutownicą nie pomogło - włączony ni huhu, wyłączony jakoś dawał radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 Do usług. Słuchej, kondziu, a ja ci gupie pytanie rzucę niczym cegłę tonącemu - czy ty ładowałeś na zgaszonym telefonie, czy na włączonym? Pytam, bo kiedyś taki narowisty tablet miałam (świeć Panie nad jego procesorem), który się prawie wcale nie chciał ładować jak był włączony. Okazało się, że ścieżkę prowadzącą do baterii szlag trafił i nawet wygrażanie jej lutownicą nie pomogło - włączony ni huhu, wyłączony jakoś dawał radę. Znowu ta gwara, no po prostu nie mogę się nie śmiać jak czytam haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 Znowu ta gwara, no po prostu nie mogę się nie śmiać jak czytam haha Prpani, a Maćko z Mańkiem se podśmiechujki urządzają! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted February 26, 2015 Author Share Posted February 26, 2015 Wesoło Wam bo nie musicie 12h telefonu ładować Możecie polecić jakias apke do takiej kalibracji baterii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Baterii się nie kalibruje i nie trzeba tego robić. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ci3k_sz Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Może pomóc, zawsze warto spróbować Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted February 27, 2015 Author Share Posted February 27, 2015 Więc co Acid? Tylko serwis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Ja bym jeszcze spróbował delikatnie przemyć usb watą nasączoną izopropanolem (tylko nie za dużo! jak się wyleje ipa na pcb to gwarancja pójdzie sie...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted February 28, 2015 Author Share Posted February 28, 2015 Oj to chyba tego nie będę tego ryzykować. Narazie póki się da to będę go używał a z czasem pewnie wyślę na naprawę gwarancyjną, tylko ciekawe czy trzeba będzie wysyłać z baterią czy bez... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaju666 Posted February 28, 2015 Share Posted February 28, 2015 Może pomóc, zawsze warto spróbować http://android.com.pl/news/platforma/3646-dianne-hackborn-kalibracja-baterii-to-mit/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondziu Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Odgrzeje trochę temat. Ku mojemu miłemu zaskoczeniu czas ładowania się unormował. W zasadzie to nie wiem kiedy. Ciągle miałem problem z naładowałem telefonu bo początkowo trwało to ponad 12h a ostatnio podłączyłem telefon przy około 7% i odłączyłem za jakąś godzinę że stanem około 60%. Byłem w szoku ale myślałem że coś jest nie tak i że zaraz pewnie padnie. Jednak wszystko było ok. Teraz czas ładowania od poniżej 10% do 100% to trochę ponad 2h. Świat od razu staje się piękniejszy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messiash Posted June 23, 2015 Share Posted June 23, 2015 Witam, mam ten sam problem ale stało się to po uszkodzeniu gniazda ładowania w telefonie. Wlutowalem na płytkę gniazdo od Xperii i od tamtej pory problemy z ładowaniem. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
supermonter Posted August 13, 2015 Share Posted August 13, 2015 Zainstaluj sobie aplikacje Ampere i zobacz jakim prądem ładuje się telefon. Powinno być około 600 mA ale różnie z tym bywa. Ogólna zasada im większy prąd tym krótsze ładowanie. Wymień kabel i zobacz czy to pomogło. Miałem podobny problem i okazało się, że to była wina przewodu. Był zbyt długi ( około 1.8m ) i kiepskiej jakości. A dzięki tej aplikacji mam podgląd do prądu ładowania. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paluch Posted September 8, 2015 Share Posted September 8, 2015 No właśnie. U mnie też jest około 600mA prąd ładowania a to chyba trochę za mało. Moglibyście sprawdzić jak to u was wygląda? Mam dwie na pewno sprawne ładowarki (oryginał i dobry zamiennik) na obu jest tak samo. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiases Posted June 18, 2016 Share Posted June 18, 2016 Witam. Jestem posiadaczem redmi note 3 pro od wczoraj i zauważyłem ze słabo ładuje na Ampere wychodzi 120-220 mA jak rozwiązaliście problem z ładowaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts