technik Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) Hej, nie hejtuje meizu tylko zamawiam mi note na poczatku marca ale zszokowała mnie wiadomosc ze meizu jest oficjalnie dostepne od dzisiaj w komputroniku i eurortvagd... Jak oni ogarneli temat patentow certyfikatow itd? Spodziewalem sie ze xiaomi predzej kupie oficjalnie w europie czy polsce a nie meizu? Edytowane 19 Lutego 2015 przez technik
Ari93 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Heh tak to nie działa, to właśnie Ci "mali" chińscy producenci teraz stają na rzęsach żeby jak najszybciej zdobyć rynki na których jeszcze nie ma Xiaomi ;P z drugiej strony skąd Ci Xiaomi tu telefony przywiezie? Oni sami nie wyrabiają z produkcją dla siebie a gdzie tu inne rynki... btw UMi Zero też jest już oficjalnie w Polsce, i również jest to kawał dobrego sprzętu. Chyba kolega go kupił (w dzień premiery z ali bodajże), w niedzielę będę się z nim widział to zobaczę co to to jest
tosshi2 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Mezu wysyla telefony na caly swiat wiec tutaj bez problemu. Xiaomi nie sprzedaje na caly swiat.
Edek Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 JIAYU S3 tez już jest w oficjalnej sprzedaży. A co do UMI ZERO to podobno soft jest niedopracowany, nawet po upgrjdzie z lutego dalej są problemy....
kulig007 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Ja czekam na wersję mx pro. Zobaczę ile wtedy będzie kosztował. A przy okazji zobaczę, jak leży w dłoni. Wziąłbym wersje mx4, ale ten Mediatek :-/ Ale znowu w mx4 pro, ten nieszczęsny ekran. Przez to traci długość pracy baterii, pewnie też płynność... Oby Flyme OS był dobrze zoptymalizowany... Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Lutego 2015 przez kulig007
tosshi2 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Mediatek ktory jest w Mx4 akurat jest dobry. Fajnie ze bedzie mozna zobaczyc ten telefon w sklepie.
kulig007 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) No ta wersja jest względnie dobra. Choć podnosi się na jakości... To dla mnie nadal Mediatek. A co za tym idzie, jest wielki znak zapytania - co będzie dalej, jakbym miał dłużej zostać przy tym Meizu. Ciekawi mnie też Huawei Honor 6, ale to już temat do zbadania Oba do zobaczenia np. w rtv euro agd Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Lutego 2015 przez kulig007
boober Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 No ta wersja jest względnie dobra. Choć podnosi się na jakości... To dla mnie nadal Mediatek. A co za tym idzie, jest wielki znak zapytania - co będzie dalej, jakbym miał dłużej zostać przy tym Meizu. Ciekawi mnie też Huawei Honor 6, ale to już temat do zbadania Oba do zobaczenia np. w rtv euro agd Mi2s powered by sMIUI Mediatek jest wciąż Mediatekiem. Tak, słuszna uwaga. Pewnie chodzi ci o wsparcie, bo chyba nie o wydajność? HTC M9 ma oferować dwie wersje urządzenia, jedną na Snapie 810 z ekranem FullHD, oraz drugą z ekranem 2K, czytnikiem linii papilarnych i Mediatekiem właśnie, czyli o dziwo ten układ ma zapewnić chyba bardziej komfortową pracę.... Wydajnościowo ten 6595 w mx4 jest naprawdę dobry. Mio, że to "wciąż Mediatek".
kulig007 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Zdecydowanie o wsparcie za "x" lat mi chodziło. Kwestii wydajności w ogóle nie poruszam, bo wiem, że dają radę te Mediateki. Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Lutego 2015 przez kulig007
tosshi2 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Ponoc mediatek ma poprawic wsparcie ale jak to bedzie to zobaczymy. Zwrocicie uwage ze mx4 juz w marcu ma miec androida 5.0. Edytowane 20 Lutego 2015 przez tosshi2
Cake Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Ciekaw jestem co xiaomi zrobi z prockami Leadcore jak juz zainwestowali w to
skay77 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 to teraz juz sie nie oplaca sprowadzac Meizu a i mam pytanie do boober 16gb ile ma wolnej pamieci ? i czy bardziej zmienie wyglad na flyme czy jednak miui ma przewage?
avish Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 @Cake Pewnie chcą jak Apple i samsung sami je produkować. Nie zdziwie się jak w przyszłości zrobią soft całkowicie niezależny od androida.
MAR1O Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ale przecież Apple nie produkuje niczego. Apple praktycznie wszystko, co się da, zamawia u Samsunga.
Acid Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Chyba procesorów nie zamawia... Wysłano z MI Note
Renegade Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Chyba procesorów nie zamawia... Wysłano z MI Note Zamawia robi je Samsung i TSCM Powered by MI2S
Renegade Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 To sobie poczytaj u wujka Google, część robi Samsung Powered by MI2S
tosshi2 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Czesci tak ale nie procesory. Wszystkiego nie robi samsung. Od dwoch lat apple korzysta z procesorow 64bitowych a samsung dopiero jakos teraz ma zaplacze do produkcji procesorow 64bitowych. Edytowane 23 Lutego 2015 przez tosshi2
Acid Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Tak. Z tego co czytałem ostatnio to Samsung nie robi już A8 czy któregoś z ostatnich A dla Apple. Wysłano z MI Note
Renegade Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 http://m.komputerswiat.pl/nowosci/sprzet/2014/40/samsung-wyprodukuje-dla-apple-14-nm-procesory-a9.aspx Nie pisałem, że robi wszystkie tylko część i zapowiada się na ciąg dalszy przy A9http://m.onet.pl/gadzety/biznes,8mhq6 Powered by MI2S
tosshi2 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ale w artykułach w których wkleiłeś jest informacja, że samsung będzie produkował nowe A9. Poprzednią generacje samsung właśnie nie produkował, bo nie miał zaplecza do produkcji. Dopiero jakoś teraz stworzyli całe zaplecze (jakieś pół roku temu). Dlatego wyraźnie jest stwierdzone, że na chwilę obecną samsung dostarcza 30% układów A8. Tak na marginesie, teraz pomyślcie sobie o tych wszystkich ludziach, którzy wychwalają Apple ponad wszystko a mówią, że Samsung to gówno. Edytowane 23 Lutego 2015 przez tosshi2
Renegade Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) No sam zacytowałeś te 30% A8, mnie nie chodzi ile i jakich robi chodziło tylko o sam fakt, że Samsung też robi Bo o tym mowa od początku Do fanatykow zgnitego jabłka i tak nie dotrze ten fakt, że po części Samsungowi zawdzięczają to co mają Powered by MI2S Edytowane 23 Lutego 2015 przez Renegade
tosshi2 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ale wcześniej nie produkował. Przy A7 i A8 Apple i Samsung się pokłócili. Ktoś na kogoś tam się obraził za tą całą wojnę patentową, teraz wracają do współpracy bo uświadomili sobie, że oni bez siebie nie mogą istnieć. Dlatego też w 2014r. dla samsunga stanęła produkcja własnych Soc-ów, zwróć uwagę, że mało jaki nowy telefon samsunga ma ich SoC. Pamiętam, że był taki moment, że samsung rozważał już stosowanie mediateka w swoich telefonach. Co do Leadcora to z czasem pewnie zobaczymy jakiegoś Redmi z tym SoC. Możliwe, że kiedyś Xiaomi przerzuci się całkiem na własne procesory ale to już odległa przyszłość. Edytowane 23 Lutego 2015 przez tosshi2
Rekomendowane odpowiedzi