Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od wczoraj niemam ikonki ustawień w pasku. Prawdopodobnie przypadkiem usunięta, lub się "wchłonęła", ktoś wie jak ową ikonkę przywrócić na swoje miejsce?

Brak tej ikony powoduje, że nie mogę Wam podać pełnej specyfikacji. Można by zainstalować jakiś dups ze sklepu, ale.... wolałbym systemową spowrotem :)

ps.

Mi4 64Gb + ostatni MIUI

post-4815-0-64401000-1423863653_thumb.jp

post-4815-0-45678400-1423863660_thumb.jp

Edytowane przez PermBan
Opublikowano

?

Ikonę Ustawień MIUI całego systemu? Ta główna z ikoną koła zębatego?

Cóż przyznaj się co robiłeś? Jakieś mody? Motywy? Sama ikonka nie ma możliwości zniknąć...

Spróbuj zainstalować rom ponownie i ewentualnie w recovery wipe cache.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Temat wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem.

Popraw proszę temat, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano (edytowane)

Mody, czy motywy "mają prawo" usunąć/zmienić systemowe ustawienia???

Tak właśnie chodzi o tą ikonkę "zębatkę",a była na 101% po instalacji.

Nie niczego mie modyfikowałem (CHYBA),ale skoro ta ikonka wsiąkła - to coś spowodowało owe zdarzenie - tylko co i jak to odwrócić??

Same benchmarki poinstalowałem i inne duperele do testowania, żeby mieć pewność iż niemam "podróby", no i oczywiście CWM Recovery v6.0.5.0(R8)

Żeby przeinstalować system, to na to wpadłem odrazu, no ale dla jednej ikony? Nie ma możliwości jakoś ją "wydobyć" ?

ps.

zobacz zdjęcia z pierwszego postu.

DZIĘKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE TEMATEM.

Edytowane przez PermBan
Opublikowano (edytowane)

Przyzwyczajenie po HTC HD2, bo mi tak łatwiej, bo go lubię?

Przecież w temacie jasno opisałem problem.

CHYBA JASNO.

I JAKI ma Twoja kolego ACID sugestia/odpowiedź związek z tematem???

Chciałeś mnie upokorzyć, czy czymś zabłysnąć?

ps.

a ja sugetuję zabierać głos w tematach w których można coś doradzić, albo wcale.

Edytowane przez PermBan
Opublikowano

Powiem tak. Jeśli chcesz bym jeszcze odpowiadał w Twoim temacie proszę uznaj, że znam się na tym lepiej i jestem tutaj nie by błyskać tylko by pomóc mniej doświadczonym do których się zaliczasz - co widać bo znajomość instrukcji = 0. Więc albo przestaniesz się wymądrzać i podejmiesz się odpowiedzi na zadawane pytania albo radź sobie sam. 

A więc skoro masz CWM to znaczy, że nie czytałeś instrukcji, co za tym idzie nie wykonałeś części rzeczy które tam były podane (chyba, że wykonałeś ale nie napisałeś o tym a to błąd). 

Także proszę o odpowiedź:

- czy zrobiłeś full wipe (reset fabryczny) po kupnie telefonu jak instrukcja wskazuje?

- jaki masz rom bo raczej nie MIUIPolska gdyż wtedy miałbyś MiRecovery a nie CWM.

• Like 1
Opublikowano

Znaczy używamy, kto chce się bawić w tdb to ok, ale to jest u nas mniejszość a już na pewno nikt z początkujących tego nie robi.

By pomóc i wyeliminować potencjalne źródła problemów dobrze jest mieć telefon w stanie "normalnym" czyli MiRecovery (bo żadne CWM w Xiaomi nie jest potrzebne prócz wspomnianego tdb) i bez xposed. Wgranie CWM ze statusem "to oczywiste" oznacza, że ktoś nie przeczytał instrukcji bo tam nie ma nic o innym recovery wspomniane. A jak nie przeczytał to może nie zrobił wipe a być może nie wgrał MIUIPolska tylko ma wielojęzykowy system niewiadomego pochodzenia (zależy z jakiego sklepu...).

Opublikowano (edytowane)

Odzywam się dopiero teraz, ponieważ do 19-tej byłem w pracy :-|

"Chowanie się ikon" w MIUI, to żadna nowość jak się okazuje:

https://www.google.co.uk/search?q=miui+missing+settings+ikon&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=RarfVJriD8v4UPDbgZAP

Nie było potrzebne ŻADNE wipe, reinstalacja systemu - to rozwiązania rodem z wczesnego windowsa !!!

http://zapodaj.net/a3bd6eecf3f26.jpg.html

dziękuję - dobranoc.

ps.

kolego Acid DZIĘKI WIELKIE ZA CHĘĆ POMOCY  i sorry, że się uniosłemm bo komentarze w stylu:

ps.

Kupiłem telefon tu:http://www.xiaomishop.com/

Edytowane przez ZduneX25
OT
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...