Sacrus89 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Witam. Mam problem jak w tytule. Opaska błędnie liczy jazdę samochodem jako "chud". Przez to zawyża mi wyniki Google Fit. Jak uporać się z tym problemem. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Zenderable Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Było omawiane wiele razy. Niestety nic na to nie poradzisz, bo są to problemy wieku dziecięcego opaski. Mi Band 3 na początku też liczył jazdę samochodem jak szalony, potem to poprawili. Jedyne co możesz zrobić, to podczas jazdy (przed rozpoczęciem oczywiście) wejść w aplikację Mi Fi -> Profil -> Etykieta zachowania i wybrać "Prowadzenie auta". Kilka razy tak zrobić i teoretycznie opaska powinna się nauczyć, że prowadzisz auto, a nie chodzisz. Czy to działa? Ciężko powiedzieć.
Mayday1984 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam od paru dni jestem posiadaczem mi banda 4 którym zastąpiłem druga generacje. Bylem bardzo z niej zadowolony chociaz zauważyłem ze we 4 zaczyna sporo mi liczyc kroków jadac autem jako pasazer. Tzn jezdze do pracy po 80 km rece trzymam na nogach itp a opaska liczy mi kroki podczas wstrząsów jazdy po naszych dziurawych drogach itp. Mi band 2 tez czasem naliczyl nieco ale nie z 1.2 km na jedna strone drogi 80km!! Takze okolo 2000 kroków sie nabije samo zbytecznie gdzie mi band 2 nabila z 200m? Czym to moze byc spowodowane? Jakies sugestie? Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Mayday1984
msz38 Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Na ostatnim sofcie 1.0.5.66 etykiety bardzo pomagają
LeBomB Opublikowano 5 Września 2019 Opublikowano 5 Września 2019 Hmmm, jeżdżę bardzo dużo i samochodem i autobusami i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby miband 4 naliczył dodatkowe kroki w trakcie jazdy. Używam mifit, ale tutaj aplikacja raczej nie powinna mieć wpływu. Może zbyt luźno jest zapięta?
Rekomendowane odpowiedzi