maciek19974 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Cześć! Mam problem, parę dni temu zainstalowałem rom z androidem q beta 3 z oficjalnej strony xiomi. Wszystko przebiegło ok. Ale z względu na to, że pojawiły się problemy ze względu na błędy w oprogramowaniu, które przeszkadzają mi w normalnym użytkowaniu z telefonu jak np. co jakiś czas telefon przestaje widzieć karty sim lub crashy aplikacji, postanowiłem wrócić do oryginalnego oprogramowania. W ten sposób pobrałem ROM na swój telefon z oficjalnej strony, ale niestety podczas, gdy włączam fastboot na urządzeniu i w aplikacji MiFlash wybieram miejsce rozpakowania obrazu i kliknięciu flash pojawia mi się error o treści >can not found file flash_all.bat<. Podobnie jest na ROMie z Miui Polska. Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc, ponieważ muszę ogarnąć temat do soboty, bo w niedzielę wyjeżdżam na długi wyjazd, gdzie będę potrzebował sprawny telefon bez problemów. Salut!
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Nie widzi pliku. Jaki ściągnąłeś i czy na pewno go dobrze rozpakowales + czy w ścieżce do niego nigdzie nie ma spacji?
Adam Błażejewski Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Dokładnie poczytaj instrukcje dekompresji pliku. http://en.miui.com/a-234.html Tu na pewno leży problem. Musisz go rozpakować dwa razy.
maciek19974 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 ze strony xioami - miui_CEPHEUSGlobal_V10.2.13.0.PFAMIXM_b529c3de07_9.0 ze strony miuipolska - xiaomi.eu_multi_MI9_V10.2.16.0.PFACNXM_v10-9 Uważałem właśnie na to, aby nie było spacji w adresie katalogu. Dodawałem katalog F:/mi9 i w drugim przypadku D:/mi
maciek19974 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 19 minut temu, zoltan78 napisał: Dokładnie poczytaj instrukcje dekompresji pliku. http://en.miui.com/a-234.html Tu na pewno leży problem. Musisz go rozpakować dwa razy. w komentarzu wyżej zamieściłem screeny po wypakowaniu ROMów i nie wiem za bardzo co tu muszę drugi raz rozpakowywać. Bo chyba nie boot.img
mariusz.ur Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Użyj romu dla fastboot a nie dla recovery. Szok, że się zabierasz za coś o czym nie masz pojęcia
maciek19974 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ogarnąłem temat. @mariusz.ur kiedyś musi być pierwszy raz, a człowiek uczy się na błędach. Ostatnio podobne rzeczy robiłem na androidzie 2.2 1
Adam Błażejewski Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi