Skocz do zawartości

Grzechotanie z okolic aparatów, jest film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

czy możecie sprawdzić jak u was to wygląda, chodzi o grzechotanie w momencie gdy kładziemy telefon na czymś twardym lub np. palcem stukamy w tył obudowy przy aparatach. Czy coś takiego można reklamować ?. Telefon jest nowy, nie upadł.

https://youtu.be/UZ2O6eTt5Us

Edytowane przez mocdyfer2
Opublikowano

Też tak mam. Wydaje mi się, że to latają klawisze od głośności i wyłączenia telefonu, po prostu obijają się o obudowę, i stąd ten dźwięk.

Opublikowano

Jeżeli to by były klawisze to wystarczy je przytrzymać i nie powinno tego być, to chyba coś raczej z obudowa i mechanizmem aparatów. Słabo to wygląda, pachnie chińską tandetą ;).

Opublikowano

Hmm, co ciekawe, w żadnym z testów na YT nie napotkałem się, by ktoś zwrócił uwagę na ten dźwięk,  a przed zakupem tego SE naoglądałem się ich co niemiara. Tak czy inaczej, ten sound rzadko u mnie występuje, w sumie zwróciłem na to uwagę jak Ty o tym napisałeś.

Opublikowano (edytowane)

W mi 9t to samo, podobno jest to coś związanego z aparatem i możliwe że chodzi o mechanizm autofokusu który jest ruchomy czy jakoś tak. Powiedzcie tylko czy ten dźwięk znika po włączeniu aparatu czy nie ma różnicy (tak jak u mnie). Tandeta to raczej nie, jak poszukacie w google to ludzie to mają w one plusach, samsungach, xiaomi i innych. Oczywiście cena tu nie gra roli, bo np. w redmi note 4 tak było i widziałem parę tematów że na galaxy note 9 jest to samo.

Zobaczcie sobie jeszcze ten filmik:

Edytowane przez densa
Opublikowano

No to nie ma się czym martwić :-) To  mój pierwszy Xiaomi (przesiadka ze starego Samsunga), i pomimo kilku braków głównie w oprogramowaniu [Lata na Samsungu robią swoje, przyzwyczajenie to okropna rzecz :-D] jestem zadowolony.

Opublikowano (edytowane)

Bez różnicy czy aparat działa czy nie. Jedynie jak przeskakuje się między trybami aparatu i jednocześnie stuka to wtedy to na chwile zanika/ wycisza się znacznie. Rozumiem, że to występuje, pytanie tylko czy w każdym, a może w 1 na 30. Akurat miałem okazje przetestować 2 takie same telefony Huawei, w jednym nic nie słychać nawet jak się wali a w drugim grzechocze. Musi więcej osób odpisać jak to u nich. Pisanie ze to normalne tez uważam ze nie jest do końca ok, ponieważ są telefony, które mają kilka aparatów np. Nokia i jest tam cisza, więc można to zrobić dobrze.  Szkoda tylko że nikt o tym nie mówi podczas testów, z taka informacją ten telefon z pewnością nie miałby takiej sprzedaży. Ja osobiście wolałbym przykładowo żeby jakaś aplikacja ładowała się 10-12 sekund zamiast 8 bez grzechotki na obudowie.

"Takie czasy, że prawie wszystko jest gównem, liczy się ilość a nie jakość" ;) tylko od nas zależny czy zgodzimy się na buble od Producentów (wmawiają nam że to normalne).

Nie wiem jak wy ale ja napisałem do serwisu i czekam na odpowiedz. Czym więcej zgłoszeń tym lepiej dla nas na przyszłość.

Edytowane przez mocdyfer2
Opublikowano

Jak dla mnie to stuka autofocus, w wielu telefonach to występuje, a w Xiaomi to chyba w co drugim. RN2, RN5, Mi4C - wszystkie stukały, nic złego się nie działo. Na Mi 8 cisza. 

Opublikowano

Szkoda to nawet komentować... bo widzę, że tutaj jest już węszenie spisów i wieszanie psów... Grzechotanie aparatu jest normalne, nie ma to żadnego wpływu na działanie sprzętu i nie podlega naprawie gwarancyjnej, bo wszystko działa prawidłowo... Takie coś możecie co najwyżej sobie zgłosić na rękojmię, gdzie dostaniecie najwyżej 2 sztukę, czy tam będzie grzechotać, czy nie, nigdy nie wiadomo... Nie wiem ile razy można to na forum tłumaczyć, baaaa, problem jest poruszany na setkach for, różnych producentów i zawsze kończy w tym samym miejscu... koszu...

PS: Żaden recenzent na takie coś patrzeć nie będzie, bo żaden normalny człowiek na coś takiego nie będzie zwracać szczególnej uwagi...

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...