mocdyfer2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Witam, czy możecie sprawdzić jak u was to wygląda, chodzi o grzechotanie w momencie gdy kładziemy telefon na czymś twardym lub np. palcem stukamy w tył obudowy przy aparatach. Czy coś takiego można reklamować ?. Telefon jest nowy, nie upadł. https://youtu.be/UZ2O6eTt5Us Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez mocdyfer2
marecki Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Też tak mam. Wydaje mi się, że to latają klawisze od głośności i wyłączenia telefonu, po prostu obijają się o obudowę, i stąd ten dźwięk.
mocdyfer2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jeżeli to by były klawisze to wystarczy je przytrzymać i nie powinno tego być, to chyba coś raczej z obudowa i mechanizmem aparatów. Słabo to wygląda, pachnie chińską tandetą ;).
marecki Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Hmm, co ciekawe, w żadnym z testów na YT nie napotkałem się, by ktoś zwrócił uwagę na ten dźwięk, a przed zakupem tego SE naoglądałem się ich co niemiara. Tak czy inaczej, ten sound rzadko u mnie występuje, w sumie zwróciłem na to uwagę jak Ty o tym napisałeś.
mocdyfer2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Testy pewnie sponsorowane, taki to świat teraz ;).
densa Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) W mi 9t to samo, podobno jest to coś związanego z aparatem i możliwe że chodzi o mechanizm autofokusu który jest ruchomy czy jakoś tak. Powiedzcie tylko czy ten dźwięk znika po włączeniu aparatu czy nie ma różnicy (tak jak u mnie). Tandeta to raczej nie, jak poszukacie w google to ludzie to mają w one plusach, samsungach, xiaomi i innych. Oczywiście cena tu nie gra roli, bo np. w redmi note 4 tak było i widziałem parę tematów że na galaxy note 9 jest to samo. Zobaczcie sobie jeszcze ten filmik: Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez densa
marecki Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 No to nie ma się czym martwić To mój pierwszy Xiaomi (przesiadka ze starego Samsunga), i pomimo kilku braków głównie w oprogramowaniu [Lata na Samsungu robią swoje, przyzwyczajenie to okropna rzecz ] jestem zadowolony.
densa Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Na to wychodzi, jeśli wszystko działa normalnie (w szczególności aparat) to nie ma co się przejmować.
mocdyfer2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Bez różnicy czy aparat działa czy nie. Jedynie jak przeskakuje się między trybami aparatu i jednocześnie stuka to wtedy to na chwile zanika/ wycisza się znacznie. Rozumiem, że to występuje, pytanie tylko czy w każdym, a może w 1 na 30. Akurat miałem okazje przetestować 2 takie same telefony Huawei, w jednym nic nie słychać nawet jak się wali a w drugim grzechocze. Musi więcej osób odpisać jak to u nich. Pisanie ze to normalne tez uważam ze nie jest do końca ok, ponieważ są telefony, które mają kilka aparatów np. Nokia i jest tam cisza, więc można to zrobić dobrze. Szkoda tylko że nikt o tym nie mówi podczas testów, z taka informacją ten telefon z pewnością nie miałby takiej sprzedaży. Ja osobiście wolałbym przykładowo żeby jakaś aplikacja ładowała się 10-12 sekund zamiast 8 bez grzechotki na obudowie. "Takie czasy, że prawie wszystko jest gównem, liczy się ilość a nie jakość" tylko od nas zależny czy zgodzimy się na buble od Producentów (wmawiają nam że to normalne). Nie wiem jak wy ale ja napisałem do serwisu i czekam na odpowiedz. Czym więcej zgłoszeń tym lepiej dla nas na przyszłość. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez mocdyfer2
galakty Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jak dla mnie to stuka autofocus, w wielu telefonach to występuje, a w Xiaomi to chyba w co drugim. RN2, RN5, Mi4C - wszystkie stukały, nic złego się nie działo. Na Mi 8 cisza.
Nezumi Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Szkoda to nawet komentować... bo widzę, że tutaj jest już węszenie spisów i wieszanie psów... Grzechotanie aparatu jest normalne, nie ma to żadnego wpływu na działanie sprzętu i nie podlega naprawie gwarancyjnej, bo wszystko działa prawidłowo... Takie coś możecie co najwyżej sobie zgłosić na rękojmię, gdzie dostaniecie najwyżej 2 sztukę, czy tam będzie grzechotać, czy nie, nigdy nie wiadomo... Nie wiem ile razy można to na forum tłumaczyć, baaaa, problem jest poruszany na setkach for, różnych producentów i zawsze kończy w tym samym miejscu... koszu... PS: Żaden recenzent na takie coś patrzeć nie będzie, bo żaden normalny człowiek na coś takiego nie będzie zwracać szczególnej uwagi... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi