Skocz do zawartości
  • 0

OTA nie daje się pobrać

Pytanie

Opublikowano

Chyba się nie zdarzyło mi, aby aktualizacja pobrała się poprawnie dla MIUI Polska. Praktycznie za każdym razem mam problem w trakcie pobierania albo gdy pobieranie się skończy i okazuje się, że suma MD5 jest błędna. Dopiero za którymś tam razem zadziała.

Próbowałem na WiFi, dane mobilne, WiFi kogoś innego. Problem jest ten sam, więc jakby nie zależy od sieci. Czy ten mechanizm nie jest jakoś uszkodzony z pobieraniem aktualizacji albo są jakieś problemy z waszymi serwerami?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Możesz sprawdzić czy masz w pamięci telefonu plik Updater_error_log.txt - on się tworzy jak jest problem z plikiem źródłowym na serwerze u "nas".

Ewentualnie możesz spróbować pobrać nie używając telefonu przez czas pobierania,  da mi to jakiś większy pogląd, bo tak kiedy mi czy chłopakom z ekipy działa to wiesz.

Inna sprawa, że konkretnie w dzień wydania mamy tysiące pobrań (łącznie na serwerach) i czasem telefon sobie z tym gorzej radzi niż przykładowo komputer, bo na kompie zatrzyma Ci pobierania jak coś utraci i potem to dociąga, na telefonie gubi powiedzmy kilka kB i wtedy jest błąd md5, wtedy zalecam używać OTA w weekend, powiedzmy zamiast w piątki, aktualizować w soboty.

• 0
Opublikowano

Zamiast robić to przez 'Aktualizacje' to pobieraj normalnie przez przeglądarkę i nie będzie problemu. Ten aktualizator działa tragicznie, nie wiem jak w inne dni, ale w piątek to szkoda czasu tracić na próbowanie.