maczek83 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pewnie już było wiele razy na forum, ale trudno mi odnaleźć - jak bezproblemowo przejść z MIUI5 4.8.22 na najnowszy MIUI6 (teraz to 5.1.30) bez utraty danych, aplikacji i robienia wipe - czy w ogóle da się tak? Normalnie zapuścić aktualizacje przez aplikacje "Aktualizacje" ? I czy to w ogóle ma sens czy zostać przy v5 stable, bo w Mi Padzie mam najnowszą v6, a w MI3 jest problem z jakością nagrywanego dźwięku w filmach i najnowsze ROMy podobno ten problem rozwiązują.
Endriu Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Oczywiście, że warto. Wspomniany problem z dźwiękiem już nie występuje
maczek83 Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Opublikowano 1 Lutego 2015 Ok to fajnie, bo mnie już wkurza ten dźwięk - ale czy da się tak zrobić jak napisałem czy jest inna metoda?
Numb Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 W teorii można bez wipe, ale w praktyce mogą być różne błędy. Najlepiej byłoby zrobić kopię MIUI w Ustawienia -> Kopia i przywracanie danych, a następnie po zainstalowaniu systemu i full wipe przywrócenie jej oprócz ustawień systemowych. 1
ka48 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Ok to fajnie, bo mnie już wkurza ten dźwięk - ale czy da się tak zrobić jak napisałem czy jest inna metoda? A jakie są to problemy?
AmyS Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Po instalacji romu MIUIPolska mogą Ci się pojawić błędy FC różnych aplikacji, a nawet samego launchera, czyli MIUI. Trzeba potem dojść do tego jakie aplikacje mają FC i czyścić im dane. Jeśli postawisz rom na czysto i przywrócić sobie określone dane z kopii wtedy pojawienie się jakiegoś błędu zmniejszasz praktycznie do minimum
maczek83 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Opublikowano 4 Lutego 2015 A jakie są to problemy? Tragiczna jakość dźwięku przy nagrywaniu filmów i w dyktafonie. Praktycznie nic nie słychać, jakieś trzaski, przestery, dźwięk niewyraźny, jak ze studni. To podobno przypadłość MI3 z v5 i w v6 problem nie występuje już.
raf7705 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Potwierdzam. Nagrywałem filmik w tych samych warunkach na v5 i v6 jest dziewięk dużo lepszy.
Endriu Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie wiem czy to była wina MI3 czy MIUI. Jeśli problem tyczył się MIUI, to oglądałem filmy z MI3 na YT i było źle, bardzo źle. U mnie na RedMi2 dźwięk nagrywany jest super. Telefon ten wyszedł niedawno i jeśli to wina MIUI, to w chwili obecnej na najnowszych wersjach V6 nie powinniście mieć żadnych problemów
Rekomendowane odpowiedzi