Skocz do zawartości
  • 0

Komunikat Roamingu

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Przywracałem ustawienia fabryczne mojego 1s i po konfiguracji nigdzie nie mogę odnaleźć opcji wyłączenia komunikatu jak na dołączonym screenie. Korzystam z roamingu krajowego i chcę dopuścić wszystkie aplikacje do internetu z pominięciem tego komunikatu.

Rom: najnowszy MIUI Polska.

836e78a69d07dcbc17628dbcedae5866.jpg

Jak wyłączyć to powiadomienie?

Pozdrawiam

Michał

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ustawienia > Sieci komórkowe > 1 karta sim > operatorzy sieci > tu ustaw ręcznie innego operatora niż twój macierzysty

Panel sterowania > Monitor danych >Ograniczenia > na dole wyskoczy komunikat "Dane podczas roamingu"  kliknij w nim "Wyjątki" > dodajesz co chcesz :)

Teraz można na powrót zmienić sim 1 na automatyczne logowanie do sieci w ustawieniach

W moim przypadku trzeba było ręcznie ustawić prawidłowego operatora a dopiero potem włączyć automat bo "R" świeciło i nie chciało przelogować

Zapewne restart by tu pomógł ale nie ma takiej potrzeby

Edytowane przez Tobiasz
  • 0
Opublikowano

Tak do końca to nie wiadomo o co mu chodzi ;)

Przywracałem ustawienia fabryczne mojego 1s i po konfiguracji nigdzie nie mogę odnaleźć opcji wyłączenia komunikatu jak na dołączonym screenie. Korzystam z roamingu krajowego i chcę dopuścić wszystkie aplikacje do internetu z pominięciem tego komunikatu.

Czyli chyba chce dodać co może korzystać z danych w roamingu :-P

Ten komunikat w belce wyskoczył mi tylko raz mimo że często korzystam z roamingu

Nic wtedy nie dodałem a jest mi to potrzebne

Nie udało mi się też znaleźć innego sposobu na dodanie wyjątków jak ten opisany wyżej

• 0
Opublikowano

Mi ten komunikat w belce pojawia się ciągle. Mieszkam akurat "na załamaniu" zasięgu sieci macierzystej z roamingiem krajowym. Dodanie wszystkich aplikacji do wyjątków wydaje się bez sensu, bo powinna być opcja wyłączenia w ogóle tej informacji.

• 0
Opublikowano

Jak nie płacisz więcej za dane w roamingu to dodaj wszystkie do wyjątków i masz temat z głowy - nie będziesz się potem zastanawiał czego jedne aplikacje działają poprawnie a inne nie

Jak płacisz więcej to wyłącz dane w roamingu (ustawienia > Zarządzanie SIM > Dane w roamingu) - tego nie sprawdzałem ale pewno nie będzie wyskakiwał ten komunikat o wyjątkach

• 0
Opublikowano

W roamingu krajowym nie płacę więcej, ale chciałbym móc wyłączyć opcję ograniczania dostępu do Internetu przez aplikacje w ogóle zamiast dodawać wszystkim uprawnienia i już tłumaczę dlaczego:

gdy jestem za granicą często włączam internet tak czy siak, żeby skorzystać z jakiejś opcji. Wtedy mam roaming, za który faktycznie więcej płacę i chciałbym mieć wtedy kontrolę nad aplikacjami, które z sieci mogą korzystać.

Rozwiązanie z dodawaniem aplikacji z uprawnieniami do korzystania z internetu w roamingu będzie się sprowadzało do ich usuwania z listy uprawnionych w przypadku wyjazdu za granicę i ponownego dodawania na tę listę po powrocie do kraju...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...