Williusz Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Witam, kupiłem dla syna telefon redmi note 6 pro. Syn sam sobie uruchamiał telefon i tu jest problem, że nie pamięta hasła do konta mi. Dodatkowo telefon przekazał mnie i wyczyścił go przed oddaniem. Pech chciał, że w okresie jego użytkowania zmienił numer telefonu i nie można uruchomić telefonu, gdyż na początku wyskakuje komunikat "This device is locked" i domaga się wpisania kodu przysyłanego na nieaktywny numer telefonu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Dziękuję.
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Wygląda na to, że pozostaje tylko zdalne usunięcie konta Xiaomi z telefonu... https://sklep.micenter.pl/pl/p/Zdalne-usuniecie-konta-Xiaomi/161
Williusz Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Opublikowano 17 Lipca 2019 a nie da się tego odblokować przy wgraniu jakiegoś flash-a i zwarciu punktów kontrolnych ? Da się to zrobić bez dongle-a ?
mariusz.ur Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) A chciałbyś taki zamek, który można otworzyć byle jakim kluczykiem? Chyba to zabezpieczenie po coś jest. Głównie powoduje brak możliwości użytkowania urządzenia przez nieuprawnione osoby. Edytowane 18 Lipca 2019 przez mariusz.ur
Williusz Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Opublikowano 18 Lipca 2019 Po coś to zabezpieczenie jest, chyba do stwarzania problemów właścicielom. Złodziej również za 150 zł w serwisie sobie odblokuje kradziony telefon, tak jak i uczciwy właściciel. Jakieś lepsze pomysły. Dzięki Orjon za alternatywne rozwiązanie.
mariusz.ur Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 A czy złodziej (znalazca) ma pudełko z nr imei? Bardzo dobrze, że jest takie zabezpieczenie i mam nadzieję, że nie da się go obejść w nielegalny sposób.
Williusz Opublikowano 19 Lipca 2019 Autor Opublikowano 19 Lipca 2019 Niestety wyrzuciłem pudełko z 3 imei-ami, bo nie wiedziałem, że mi zablokuje telefon i nie wyciągnę go kodem
Rekomendowane odpowiedzi