Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż chcę zakupić telefon z ibuygou.com i myślę nad wysyłką "EU direct". Czy wtedy płaci się VAT ?
Druga sprawa to że chciałbym zamówić akcesoria, a one są tylko wysyłka z chin. Głównie chodzi mi o słuchawki pistony brązowe oraz folię na ekran lub coś do ochrony ekranu. Bo jak bym zamówił z Chin to jest szansa że zapłacę VAT za telefon i wtedy to już będzie mniej atrakcyjne. Warto zamówić telefon z EU i akcesoria z Chin?

Opublikowano

Telefon z EU a akcesoria z chin albo lokalnie u sprzedawców na forum.

Zresztą z tym vat... To jak miałbyś płacić VAT skoro wysyłasz z EU i po to powstało to EU Direct?

Wysłane z MI4

Opublikowano

Witam, otóż chcę zakupić telefon z ibuygou.com i myślę nad wysyłką "EU direct". Czy wtedy płaci się VAT ?

Druga sprawa to że chciałbym zamówić akcesoria, a one są tylko wysyłka z chin. Głównie chodzi mi o słuchawki pistony brązowe oraz folię na ekran lub coś do ochrony ekranu. Bo jak bym zamówił z Chin to jest szansa że zapłacę VAT za telefon i wtedy to już będzie mniej atrakcyjne. Warto zamówić telefon z EU i akcesoria z Chin?

Z magazynu EU nie zaplacisz Vatu, mozesz tam kupic telefon a reszte w zaleznosci od tego jak szybko chcesz miec: albo chiny albo z Polski od ktoregos ze sprzedawcow

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Mam tylko jeszcze takie jedno pytanko, Do ochrony ekranu lepiej nada się folia czy szkoło ? Bo jak już zamawiać mam akcesoria, to wolę zamówić wszystko naraz niż z kilku sklepów.

Opublikowano

Ale masz kolego rysę :) Ja myślę, że lepiej jednak zainwestować w szkło, nakłada się wygodnie, nie przeszkadza w ogóle w użytkowaniu (moi koledzy "nie widzą" go na telefonie) i ekran nie ma żadnych rys, a dodatkowo może ci go "uratować" przy upadku

Opublikowano (edytowane)

Naklejanie szkla jest bardzo proste i moze uchronic telefon przed uazkodzeniem wyswietlacza. Lepiej wydac te kilka zlotych i miec ochrone. Ja jakos w tym tygodniu bede miec szklo mocolo do Mi3 0,2mm wiec jak chcesz to mozesz pisac.

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano

Powiem tak:

Jak napisali chłopaki wyżej - szkło hartowane, żadne folie.
Co do wyboru: Nillkin czy Mocolo - podobno nie ma większej różnicy.
Ja mam nillkina i mogę szczerze polecić. Pół roku na telefonie i ciężko się dopatrzyć na nim jakichś rys.
Link do wątku na forum jakbyś przeoczył :wink:
http://miuipolska.pl/forum/topic/3191-pytania-o-szk%C5%82o-hartowane-nillkin/

Ja bym nie brał żadnych hardcase-ów, które wg mnie raczej nie ochronią telefonu gdyby ten wypadł np z kieszeni.
Szukałbym czegoś z TPU lub silikonu i najlepiej żeby wystawał poza ekran 1÷2 mm. Więc nie polecam silikonu Xiaomi, który jest prawie na równi z ekranem.
Co prawda jest idealnie dopasowany do telefonu ( boczne klawisze stawiają bardzo mały opór i biorąc tel łatwo się wciskają powodując niezamierzone wybudzenie komórki), ale jakby ten upadł na ekran to myślę że żadne szkło nie pomoże :wink:

Opublikowano

W ogóle to wszystko dziwne.

Szukacie najlepszej ochrony na przodzie telefonu, a ostatecznie i tak wyrzucacie pieniądze na szkła i inne tego typu rzeczy.

Jeśli się dba o takie urządzenie, to nic złego z wyświetlaczem się nie stanie.

Miałem HongMi z IBG, i po przetarciu ściereczką jak nowy.

To jest kwestią używania.

- Ale ale, z ryską sprzedam o 50 PLN taniej i będę stratny ;/

No tak, ale szkło 5 PLN też nie kosztuje :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...