OutSideR Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 najlepiej miflashem obraz z miui 6 a potem nasz obecny, ale to opcja dla zaaw
fake4r Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 No właśnie coś poszło nie tak, wgrałem to v5 ostatnie zrobilem ustawienia fabryczne i chciałem wgrać najnowsze v6 i teraz nie startuje system, wchodzi do mi recovery więc zostaje miflash. Jakieś uwagi jeszcze zanim zacznę zabawę ?
OutSideR Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 tak, sciagnij dobra wersje romu pod fastboot
fake4r Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Ok sprawa załatwiona. Wgrałem Najnowsze v6 przez mi pc suite a potem aktualne miui polska. Edytowane 1 Lipca 2015 przez fake4r
Marysiek Opublikowano 1 Lipca 2015 Opublikowano 1 Lipca 2015 Co powinienem ustawić, żeby móc odbierać i wysyłać mms? Mam wersje, 5.6.4 i kernel xcelerate. Nie mogę odbierać mms ani wysyłać, nie widzię nigdzie w ustawieniach dodania apn ani nic takiego:/
Marysiek Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 hmmm... właśnie niemam opcji punkty dostępowe w zakładne z kartą z t-mobile, ktora jest w slocie GSM. W opcjach slotu wdcma, gdzie mam kartę aero, mogę dodać punkty dostępowe.
Marysiek Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 no ale dalej nie wiem jak dodać ten apn? na karcie od aero?
iMSQ Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Dlaczego 1S dzisiaj jako jedyny nie dostał aktualizacji? Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
pumek Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) e coś kiepsko patrzyłeś e sorki mój błąd Edytowane 3 Lipca 2015 przez pumek
tosshi2 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 e coś kiepsko patrzyłeś Chyba ty kiepsko patrzyles bo na razie nie ma. Na xiaomi.eu jest informacja ze troche sie opozni aktualizacja do redmi 1s.
Acid Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zawieszony realese w tym tygodniu. Wysłane z MI Note Pro
igoor1983 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Moja zona ma wgrane cm11 i wszystko chodzi dobrze tylko się coś długo strony wczytuje i to niezależnie od tego jaką przeglądarkę zainstaluje. I tu pytanie do was - czy miui v6 jest już używany? Żona korzysta cześć z Facebook manager stron Facebook przeglądarki i coś tam jeszcze. V6 podoła bez zacinek? Miałem pierwsze wersje v6 i szybko żeśmy się cm przesiadli bo musiało niemiłosiernie. Najlepiej jak by się wypowiedział ktoś kto używał obu systemów....... Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) @igoor1983 cały czas piszesz że miui to gowno. Siedz na cm bo znowu zainstalujesz i będziesz narzekał i krytykował. Edytowane 3 Lipca 2015 przez tosshi2
iMSQ Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zawieszony realese w tym tygodniu. Wysłane z MI Note Pro Dzięki Acid za info w takim razie czekam na aktualizację w nastepnym tygodniu Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
igoor1983 Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 No właśnie bardzo lubię miui i ma go na moim note lte ale jak dotąd dla mnie na 1gb ramu był on nieuzywalny i dlatego się pytam jak niezaowazyles czy juz jest ok. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Moze chodzic nawet super i tak bedziesz ktytykowal. Kilka razy juz to bylo przerabiane. Dlatego lepiej siedz na cm. Edytowane 4 Lipca 2015 przez tosshi2
OutSideR Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 jak dla mnie dziala wystarczajaco dobrze, czekam na update i w nast tyg wgrywam xcelerate build 2 do tego i jest rakieta
zbawiec Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Ja po półrocznej przygodzie z cm wróciłem do miui i jak napisał wyżej kolega również jestem zadowolony. Działa trochę wolniej niż cm, ale przynajmniej nie spotykają mnie dziwne przygody, jakieś krasze. Jak dla mnie jest dobrze i stabilnie, w gry nie gram a po zainstalowaniu xcelerate bateria działa fantastycznie. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lipca 2015 przez zbawiec
OutSideR Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 @up wgrywales najnowszy XC kernel? bo ja jeszcze na build 1 siedze
zbawiec Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Tak wgrałem chyba we wtorek i nadal jest dobrze. Na czystym miui, gdzieś bateria znikała. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka 1
arczi1000 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Bardzo proszę o pomoc, wgrqlem najnowszy miui i nie działa mi automatyczną jasność ekranu. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
OutSideR Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 wgraj jeszcze raz z wipe cache i dalvik cache
arczi1000 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Wgrywalem z wipeami i noc, chyba problem najnowszego roku beta Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
rm_125 Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) ja też miałem chwile ten błąd ale coś przeszło Jak wam sie spisuje na tym upale u mnie ram na poziomie 100. Grzeje go i muli Edytowane 6 Lipca 2015 przez rm_125
OutSideR Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 masz na mysli te sorzed 2 tyg? chodzi super
Gość Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 No nawet spoko działa, napewno po zainstalowaniu kernela xcelerate najnowszego. W porównaniu do poprzedniej wersji mega lepiej, przede wszystkim bateria i chodzi lepiej. Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka
przerogaty Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Sorry, że przynudzam starym tematem. Nie chcę spi.. , spsuć telefonu a zależy mi, żeby działał w marę sprawnie i wydajnie. Ktoś mi wytłumaczy, jak sołtys krowie na rowie, jak wgrać kernel xcelerate. Pliczek mam już pobrany, wiem że należy go umieścić w katalogu głównym pamięci wewnętrznej. I teraz jak to uruchomić? Może być obrazkowo. Nie jestem w tym fachowcem ale i innych sprawach jestem dobry
rm_125 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Proszę o podesłanie linka do tego nowego kernela xcelerate
OutSideR Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 @up pierwszy z gory ze strony http://sourceforge.net/projects/xceedxcelerate/files/Armani/ @przerogaty masz TWRP czy klasyczne Mi recovery? jesli twrp to wal to gdziekolwiek, warunek jest tylko jeden, musisz miec oryginalny kernel od xiaomi obecnie, czyli najprosciej poczekac na nowe miui do pt, wgrac nowe miui, wgrac TWRP, i potem wrzucic ten xcelerat gdziekolwiek i z poziomu TWRP zainstalowac
Gość Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) musisz miec oryginalny kernel od xiaomi obecnie, czyli najprosciej poczekac na nowe miui do pt, wgrac nowe miui, wgrac TWRP, i potem wrzucic ten xcelerat gdziekolwiek i z poziomu TWRP zainstalowac Lub po prostu wgrać ponownie ROM ten sam to przywróci kernela od xiaomi ^^ Po za tym istnieje inny kernel niż xcelerate i ten od xiaomi ? Edytowane 8 Lipca 2015 przez Daluqen
przerogaty Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 OutSideR Mam klasyczne MI recovery. TWRP ściągnąłem ze sklepu. Zainstalowałem i pozwoliłem na dostęp do roota. Miui mam 5.6.25. Ale poczekam do piątku. xcelerate mam ten na który wskazałeś. Dzięki. A jakby pojawiły się jakieś dubia to się odezwę.
Rekomendowane odpowiedzi