Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Posiadam MiBoxa S, kilka dni temu zainstalowała mi się aktualizacja, która ważyła ok. 600 MB. 

Ogólnie mam przejściówkę na Ethernet USB i tak korzystam z internetu w urządzeniu, zatem przez długi czas w ogóle się nie zorientowałem że jest problem z wi-fi po aktualizacji. Zorientowałem się dopiero kiedy chciałem użyć chromecasta w youtube i zaczęło nie pykać. Okazało się, że mibox nie chce się teraz połączyć z moją siecią wi-fi, po próbie łączenia wyskakuje komunikat "nie udało się znaleźć sieci [nazwa]", mimo że sieć normalnie wykrywa i widzi. Na innych urządzeniach wi-fi działa bez zarzutu. Dwukrotnie resetowałem router jak i samego miboxa - bez efektu. Jakieś pomysły?...

Wszystko znakomicie działało, przysłali tą gównianą aktualizację i wszystko się popsuło...

EDIT:

Po odłączeniu przejściówki ethernet urządzenie połączyło się z wi-fi. Mimo tego nie działa chromecast - gdy np. próbuję odpalić filmik z youtube na telefonie wyświetla się komunikat "podczas łączenia się z ekranem [nazwa] wystąpił błąd" ... O co tu chodzi?

Edytowane przez buddy
Opublikowano

Mam zwykła wersję a nie S, ale u mnie też gdy jest podłączany kablem przez przejściówkę to nie połączy się równocześnie po wifi.
Co do problemów z Chromecast, to był już gdzieś temat, że z niektórymi telefonami nie chce się łączyć. Chodziło chyba i Huawei

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Sęk w tym, że przejściówkę miałem od początku użytkowania, zakupiłem ją razem z urządzeniem. Nigdy problemów z chromecastem nie było, wszystko śmigało jak złoto, a teraz po tej gównianej aktualizacji wszystko się pochrzaniło. Tzn. zgaduję że po aktualizacji, bo jak długo to nie działa to pewny nie jestem - na 100 % jeszcze 3 tyg. temu działało bez zarzutu.

EDIT:

Rozwiązanie okazało się prozaiczne. Wszedłem w sklep play i odinstalowałem aktualizacje do "chromecast built-in". Pomogło i wszystko śmiga jak poprzednio. 

Edytowane przez buddy
Opublikowano

U mnie też dziś nie działał. Zainstalowałem aktualizację Mi Boxa później aktualizację Chromecast z sklepu. Nic nie chciało chodzić. Odinstalowałem aktualizację Chromecast z sklepu i wszystko śmiga.

Opublikowano

Nie wiem, pisze to juz ktorys raz chyba trafilam na zloty egzemplarz, od poczatku wszystko u mnie dzialalo i kompletnie zadna usterka tu opisywana nie wystapila. Po zrobieniu aktualizacji jest tak samo czyli wszystko mi działa równiez chromecast. Może te boxy maja rozne podzespoły, jedna seria wychodzila tak inna inaczej.

Opublikowano (edytowane)

Przed chwilą sprawdziłem i u mnie Chromecast, w przeciwieństwie do WiFi działa bardzo dobrze (Mi Box S po aktualizacji).

Edytowane przez PawelG7