Kukurydza Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Z racji faktu, że zbliża się zima chciałbym się dowiedzieć do jakiej temperatury można bezpiecznie używać Mi3? Apple przykładowo zaleca, żeby z iPhonów nie korzystać jeśli temperatura spadnie poniżej 0 stopni Celsjusza (nie realizują gwarancji jeśli coś się wtedy uszkodzi). Miałem kiedyś smartfon od HTC, który przestał działać, bo włączyłem go po dłuższym pobycie w niskiej temperaturze (jakieś -15). Ktoś coś wie w tym temacie?
Acid Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 MI3 reklamowali jako telefon do obsługi w rękawiczkach a tych nie ubiera się kiedy jest ciepło ;p Moim zdaniem śmiało można operować telefonem w zimie gdy po prostu nosisz go w kieszeni i wyjmujesz do rozmowy czy sprawdzenia czasu przy tej temperaturze -10 - telefon wtedy sam nie ma takiej temperatury bo jak to MI3 jest ciepły gdy sie go używa. Natomiast Twojego HTC nie załatwiła niska temperatura tylko przejście z ośrodka zimnego do ciepłego i powstanie wilgoci w środku czy gdzieś na stykach.
Yamnick Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Spokojnie, IMO wilgoci też nie ma się co jakoś okrutnie bać... Tu gdzie mieszkam pada 300 dni w roku, wilgotność jest >80%, a MI3 użytkuje już od jakiegoś czasu i nie zauważyłem problemów. Nie sądzę żeby tempy rzędu -5 czy -10 stanowiły jakieś wyzwanie, przecież nikt nie stoi pół godziny z tele w ręku w taka pogodę, czy na deszczu. Robisz co masz robić i chowasz telefon - a to nie jest mu w stanie zaszkodzić. Ewentualnie jak ktoś się okrutnie trzęsie na hasło "wilgoć" to można wsadzić zaślepkę w gniazdo słuchawek i USB (do kupienia za parę centów).
Numb Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 U kolegi w Redmi poszedł pasek około 70x1 pikseli od zimna Albo pech, albo Redmi ma wadliwy wyświetlacz.
ZduneX25 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 W tamtą zimę (na początku roku) co było po -25, -28 (przez tydzień czy dwa) to normalnie używałem mi3 i problemu nie było.
Kukurydza Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dzięki za info. Natomiast Twojego HTC nie załatwiła niska temperatura tylko przejście z ośrodka zimnego do ciepłego i powstanie wilgoci w środku czy gdzieś na stykach. Nie do końca - był wyłączony, włożony do plecaka, w specjalnym pokrowcu i dodatkowo owinąłem go zwykłą bawełnianą koszulką. Tak się złożyło, że to akurat ferie były i sporo autobusów zawiesili, jeden się popsuł i czekałem jakąś 1h 15 min na dużym mrozie. Po powrocie do domu odczekałem godzinę, może półtorej i go uruchomiłem. Kilka godzin później już zaczął sam się restartować. Po kilku dniach umarł całkowicie. Był u kilku "specjalistów" i nikt go nie jest w stanie ożywić.
wchpikus Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Co do deszczu i mrozu...pograj w ingress;) 2 godziny tel caly czas dziala,zima mu nie groźna;) Edytowane 10 Grudnia 2014 przez wchpikus
saimon Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ewentualnie wsm i masz bootlooopa na zawołanie
Rekomendowane odpowiedzi