lucas7911 Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 Tak na pewno był Zwykły Note 7 , kodowa nazwa Lavender, telefon pojechał wczoraj do MiCenter
Hitori Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Witam, Otóż od dziś jestem użytkownikiem telefony Redmi Note 7 i mam problem z zainstalowaniem TWRP. Korzystałem już z wielu poradników nawet z tego na tym forum. Podczas wykonywania polecenia: fastboot flash recovery twrp.img telefon tak jakby zostaje odłączony, a okno adb zawiesza się tak jak na załączonym obrazku. Telefon kupiony z odblokowanym bootloaderem. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. EDIT: Po kolejnej próbie dostałem taki oto błąd: Jakieś pomysły co jest nie tak? Edytowane 30 Lipca 2020 przez Hitori
marcin19883 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Podłącz pod fastboota i sprawdz czy w managerze urządzeń masz wszystkie sterowniki. Skąd masz paczkę ADB?
Hitori Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) 6 minut temu, marcin19883 napisał: Podłącz pod fastboota i sprawdz czy w managerze urządzeń masz wszystkie sterowniki. Skąd masz paczkę ADB? Paczkę mam z linku na forum. Pobrałem najnowszą dostępną. 5 minut temu, dzidexx napisał: Poszukaj minimal adb & fastboot 1.4.3. Na tej wersji pracuję Edytowane 30 Lipca 2020 przez Hitori
Hitori Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 18 minut temu, dzidexx napisał: Wgraj najpierw MiFlash'em stock China najnowszy bez blokowania bootloader'a. Program nie chce współpracować. Wyskakuje błąd: Jakieś sugestie?
Hitori Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 Dzięki wielkie za próbę pomocy, ale w końcu z pomocą XDA rozwiązałem mój problem. Prawdopodobnie fastboot kiepsko współpracuje z procesorami ryzen. Przesiadłem się na starszego lapka z intelem i wszystko poszło gładko. Proszę o zamknięcie tematu. Miłego dnia życzę
Rekomendowane odpowiedzi