ZduneX25 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Mam podłączony komputer do UPSa i nigdy nie było z nim problemów, ale od ostatniego zaniku prądu jakoś 2 miesiące nie zachowuje się jak powinien. Po zaniku zostawiłem go na całą noc do ładowania i w sumie nie ruszałem go dłużysz czas, ale ostatnio musiałem się dostać do gniazdka i myślę spoko odłączę UPS, komp wytrzyma te kilka minut i będzie ok, a tu jeden pisk i czerwona dioda, dzisiaj zanik prądu i to samo, komputer wyrzynał 10 sekund i padł.Czy mój UPS już robi tylko za przedłużacz, czy może ja go źle ładuję po zanikach?
Renegade Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ta nowy aku się kłania koszt ok 60 zł w zależności co za upsa masz Powered by MI2S
Yamnick Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Wymiana aku albo padnięta elektronika ładowania - nie wiem na ile przyjaźnisz się z miernikiem, ale można to sprawdzić dość łatwo.
ZduneX25 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dzisiaj (około 2 rano) był zanik przez te wiaty i już nie rozumiem zasilacz tym razem wytrzymał swoje. Zdążyłem zapisać i zamknąć rzeczy i naturalnie wyłączyć komputer..
Yamnick Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Możliwe, że i aku i elektronika. Przygotywałbym się mentalnie do wymiany baterii/UPSa 1
Rekomendowane odpowiedzi