tomekatomek Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Witajcie Od 3 dni mam Xiaomi z zainstalowanym przed dystrybutora MiuiPolska. Mam dwa, bardzo wkurzające problemy z najważniejszą dla mnie aplikacją - Gmail. Po pierwsze - nie pobiera załączników po sieci komórkowej, ciągle pisze, że czeka na wifi. Przeczytałem faq, zniosłem limit pobierania i dalej to samo... Po drugie - widżet Gmaila po ponownym uruchomieniu jest pusty, nic nie pokazuje, dopiero jego usunięcie i ponowne umieszczenie na ekranie przynosi efekt. Pomóżcie proszę bo nie mam do tego już sił. Pozdrawiam Tomek
eXclusive Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 aplikacja gmail jest aktualna? spróbuj pobrać ze sklep play - gmail
Acid Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 To rom MIUIPolska czy tylko tak pokazuje w Informacjach o telefonie? Wysłane z MI4
Grzesiuso Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie tylko Ty masz takie problemy, może dzisiejsza aktualizacja naprawi te kłopoty. Zobacz sobie apke Blue Mail. Działa całkiem spoko, może Tobie również się spodoba. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trtf.blue
raf7705 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Musisz gdzieś w ustawienia zmienić żeby używał 3g i Wi-Fi. Ja używam i działa bez problemów.
tomekatomek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witajcie Tak, jest to Miui Polska, przynajmniej do aktualizacji łączy się z Miui Polska, przy aktualizacji miałem ostatnio problem i wykrzaczyło chińskimi znakami, ale za drugim podejściem poszło. Problem rozwiązałem częściowo - coś grzebiąc w ustawieniach sieci zaczął pobierać załączniki. Niestety widżet dalej ma ten sam problem - zainstalowana jest najnowsza wersja Gmaila z PlayStore. Na inna aplikacje przechodzić chce raczej niechętnie, Gmaila znam, lubię, jestem trochę konserwatywny w tych sprawach, daleko mi do geeka i pasjonaty nowości softowych (nie te lata już ). Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
miki_ Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) A ja mam cały problem z wyświetlaniem załączników w Gmailu. W podglądzie e-maila nie wyświetlają się podglądy miniatur a po kliknięciu w załącznik nie otwiera się żaden PDF ani DOC ani JPG. Ciągle jest pasek postępu i 0%. Warto dodać, że wszystkie posiadane na telefonie aplikacje (łącznie z Gmailem) aktualizuję na bieżąco. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Oto kilka zdjęć obrazujących aktualną sytuację: Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Michał
miki_ Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 A ja mam cały problem z wyświetlaniem załączników w Gmailu. W podglądzie e-maila nie wyświetlają się podglądy miniatur a po kliknięciu w załącznik nie otwiera się żaden PDF ani DOC ani JPG. Ciągle jest pasek postępu i 0%. Warto dodać, że wszystkie posiadane na telefonie aplikacje (łącznie z Gmailem) aktualizuję na bieżąco. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?
robist200 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 W aplikacji Gmail w twoim koncie @ jest taka zakładka : pobieraj załączniki , jak ją zaznaczysz to pobierze przez WiFi a nie przez sieć GSM. Na początku też z tym się męczyłem. Mi ciężko przestawić sie z BlackBerry Q10 na Androida.....
miki_ Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) W aplikacji Gmail w twoim koncie @ jest taka zakładka : pobieraj załączniki , jak ją zaznaczysz to pobierze przez WiFi a nie przez sieć GSM. Na początku też z tym się męczyłem. Mi ciężko przestawić sie z BlackBerry Q10 na Androida..... Myslisz o tej opcjach? Jeśli tak to bez wzgledu czy to mam zaznaczone czy nie(przez WIFI i GSM) załączniki się nie ściągają ani nie pokazują się podglądy obrazów. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Michał
miki_ Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Właśnie o tym myślałem... Czyli Tobie pomogło a u mnie ani rusz......nie pomaga. Te opcje już próbowałem od razu jak zacząłem zmagac się z tym problemem. Wydaje mi się, że ten problem nie był od początku - lecz od jakiejś aktualizacji Gmaila.
Rekomendowane odpowiedzi