Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od 3 dni mam Xiaomi z zainstalowanym przed dystrybutora MiuiPolska.

Mam dwa, bardzo wkurzające problemy z najważniejszą dla mnie aplikacją - Gmail.

Po pierwsze - nie pobiera załączników po sieci komórkowej, ciągle pisze, że czeka na wifi. Przeczytałem faq, zniosłem limit pobierania i dalej to samo... 

Po drugie - widżet Gmaila po ponownym uruchomieniu jest pusty, nic nie pokazuje, dopiero jego usunięcie i ponowne umieszczenie na ekranie przynosi efekt.

Pomóżcie proszę bo nie mam do tego już sił.

Pozdrawiam

Tomek

Opublikowano

Witajcie

Tak, jest to Miui Polska, przynajmniej do aktualizacji łączy się z Miui Polska, przy aktualizacji miałem ostatnio problem i wykrzaczyło chińskimi znakami, ale za drugim podejściem poszło.

Problem rozwiązałem częściowo - coś grzebiąc w ustawieniach sieci zaczął pobierać załączniki.

Niestety widżet dalej ma ten sam problem - zainstalowana jest najnowsza wersja Gmaila z PlayStore. 

Na inna aplikacje przechodzić chce raczej niechętnie, Gmaila znam, lubię, jestem trochę konserwatywny w tych sprawach, daleko mi do geeka i pasjonaty nowości softowych (nie te lata już ;)).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

A ja mam cały problem z wyświetlaniem załączników w Gmailu.

W podglądzie e-maila nie wyświetlają się podglądy miniatur a po kliknięciu w załącznik nie otwiera się żaden PDF ani DOC ani JPG. Ciągle jest pasek postępu i 0%.

Warto dodać, że wszystkie posiadane na telefonie aplikacje (łącznie z Gmailem) aktualizuję na bieżąco.

Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Oto kilka zdjęć obrazujących aktualną sytuację:

wtLM2l3.png

NZTLyP3.png

dA6vdZR.jpg

lMIW65K.jpg

Edytowane przez Michał
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam cały problem z wyświetlaniem załączników w Gmailu.

W podglądzie e-maila nie wyświetlają się podglądy miniatur a po kliknięciu w załącznik nie otwiera się żaden PDF ani DOC ani JPG. Ciągle jest pasek postępu i 0%.

Warto dodać, że wszystkie posiadane na telefonie aplikacje (łącznie z Gmailem) aktualizuję na bieżąco.

Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?

Opublikowano

W aplikacji Gmail w twoim koncie @ jest taka zakładka : pobieraj załączniki , jak ją zaznaczysz to pobierze przez WiFi a nie przez sieć GSM.

Na początku też z tym się męczyłem. 

Mi ciężko przestawić sie z BlackBerry Q10 na Androida..... :-P

Opublikowano (edytowane)

W aplikacji Gmail w twoim koncie @ jest taka zakładka : pobieraj załączniki , jak ją zaznaczysz to pobierze przez WiFi a nie przez sieć GSM.

Na początku też z tym się męczyłem. 

Mi ciężko przestawić sie z BlackBerry Q10 na Androida..... :-P

Myslisz o tej opcjach?

Jeśli tak to bez wzgledu czy to mam zaznaczone czy nie(przez WIFI i GSM) załączniki się nie ściągają ani nie pokazują się podglądy obrazów.

kzB8FV9.jpg

Edytowane przez Michał
Opublikowano

Właśnie o tym myślałem...

Czyli Tobie pomogło a u mnie ani rusz......nie pomaga.

Te opcje już próbowałem od razu jak zacząłem zmagac się z tym problemem.

Wydaje mi się, że ten problem nie był od początku - lecz od jakiejś aktualizacji Gmaila.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...