Skocz do zawartości

Ulepszony czytnik linii papilarnych w ekranie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy podawaniu jakiejkolwiek aktualności warto dodać link do źródła... 

Czy wyprzedzić? Nah... Samsung niby już coś takiego ma i zaprezentuje razem z S10.

Opublikowano

Nie rozumiem fascynacji tym czujnikiem, tym bardziej że mamy odblokowanie ryjcem które w połączeniu z wybudzaniem podczas podnoszenia telefonu działa idealnie.

A tutaj weź traf w te miejsce na ekranie bo go nie czuć jak na pleckach, czekaj wieczność aż się odblokuje... A komu to potrzebne?

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał:

A tutaj weź traf w te miejsce na ekranie bo go nie czuć jak na pleckach, czekaj wieczność aż się odblokuje... A komu to potrzebne?

Chyba nie zrozumiałaś. Obecnie w Mi8EE i Pro jest czytnik zatopiony w jednym miejscu. Nie ma problemu z wtrafianiem bo się zwyczajnie podświetla. Mam, używam.

To co proponują teraz to czytnik w całym ekranie, więc obojętnie gdzie przyłożysz palec to się odblokuje, więc jeszcze łatwiej.

Czytnik z tyłu telefonu jest bezużyteczny jak dla mnie bo nie mogę z niego korzystać podczas gdy telefon mam zaczepiony w uchwycie.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, rock'n'rolla napisał:

Chyba nie zrozumiałaś. Obecnie w Mi8EE i Pro jest czytnik zatopiony w jednym miejscu. Nie ma problemu z wtrafianiem bo się zwyczajnie podświetla. Mam, używam.

To co proponują teraz to czytnik w całym ekranie, więc obojętnie gdzie przyłożysz palec to się odblokuje, więc jeszcze łatwiej.

Czytnik z tyłu telefonu jest bezużyteczny jak dla mnie bo nie mogę z niego korzystać podczas gdy telefon mam zaczepiony w uchwycie.

I czytnik w całym ekranie będzie szybszy od tego co jest obecnie? Jakoś w to nie wierzę. 

W uchwycie telefon możesz odblokować głosowo przez asystenta ;) 

Opublikowano

A dlaczego miałby nie być? Tylko dlatego, że Ty w to nie wierzysz? Sprawdź link od Nezumi, tam jest opisane i pokazane na czym to polega. 

Wiem, że mogę przez asystenta ale ja używam czytnika linii papilarnych a nie asystenta. Czytnik z tyłu = bezużyteczny. 

Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał:

W uchwycie telefon możesz odblokować głosowo przez asystenta

Odblokowanie przez Asystenta też nie jest idealne i też nie zawsze można je odpalić.

Opublikowano
5 minut temu, Nezumi napisał:

Odblokowanie przez Asystenta też nie jest idealne i też nie zawsze można je odpalić.

Odblokowanie palcem które swoje trwa i nie jest doskonałe tym bardziej prowadząc auto nie jest zbyt bezpieczne :P Poza tym ja mam uchwyt na kratce i bez problemu sięgam palcem żeby odblokować, także to też zależy kto jak co użytkuje, dla mnie trochę szukanie problemu na siłę.

Opublikowano

Każde rozwiązanie ma swoje + i -, jeden wybierze fingeprint w ekranie, inny voice, ktoś jeszcze innych po prostu nie będzie blokować w samochodzie telefonu (np ja nie blokuje i tak ciągle odpalam Spotify i mapy), jeszcze ktoś inny w ogóle nie będzie żadnej blokady ekranu ustawiać i wystarczyć mu będzie double tap + swipe, a jak odpowiednio ustawisz telefon w uchwycie to i FaceID złapiesz :P. Mamy aktualnie taki rynek, że każdy dla siebie coś znajdzie. Dla mnie rozwiązanie w ekranie ograniczone do 1 miejsca było zbyt upierdliwe, ale jeżeli będzie w całym ekranie? To wolę fingerprint niż FaceID, czy Voice.

Opublikowano

Jak dla mnie najlepszy jest czytnik z przodu w ekranie, pewnie ten ultradźwiękowy od quallcoma będzie najszybszy.

Raczej więcej nie kupię telefonu z czytnikiem z tyłu, ten z przodu który miałem w poprzednim telefonie był dużo praktyczniejszy.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Mam nadzieję że to nie jest Mi 9, boże znowu notch ogromny  
Obstawiam, ze wczesna wersja bazowana na mi8ee
rn7 dostał łezkę to mi9 też, chyba że zastosują ajfonowe face id

Opublikowano
7 minut temu, Voltron napisał:

Obstawiam, ze wczesna wersja bazowana na mi8ee emoji6.png
rn7 dostał łezkę to mi9 też, chyba że zastosują ajfonowe face id

Oby... Chociaż u Xiaomi to nie byłoby nic zaskakującego, jeszcze do Mi 9 wpakują jakiegoś Snapa 7XX - wcale bym się nie zdziwił :D 

Opublikowano

A ja właśnie czekam na telefon z snapem 7xx wykonanym w 7nm. Tam dopiero będzie trzymać bateria.

Opublikowano

Też mi się wydaje że takie innowacje to w Mi 10 dopiero. Ten rok będzie rokiem dziurek i innych dziwolągów. Przyjdzie Snap 855, 5G które i tak nie istnieje na szeroką skalę i koniec nowości. No może ewentualnie slidera poprawią a baterie pewnie dalej małe we flagowcach ;) 

Opublikowano (edytowane)

@galakty na siłę szukasz argumentu żeby udowodnić, że czytnik z tyłu jest lepszy, szybszy, etc. a tak nie jest. Mam telefon zamocowany na uchwycie magnetycznym na kratce i nie muszę go ściągać tylko przykładam palec i już. Podaj mi wygodniejszą metodę odblokowania.

Co do samego czytnika to odblokowanie trwa 0,5s. Jak zrobią czytnik na całym ekranie i będzie działał tak jak na filmiku to już w ogóle będzie idealnie.

Edytowane przez rock'n'rolla
  • Confused 1
Opublikowano

Bezużyteczny? Nie przesadzajmy. Przesiadłem się z SE i przyznam, czytnik z przodu jest wygodniejszy, ale na ten w Mi Mix 2S nie narzekam. Jest szybki, precyzyjny i palec wskazujący sam się na nim układa.

Opublikowano

Wszystko kwestia nawyków i samej dłoni. Aktualnie równie dobrze mi się korzysta z frontu jak i z tyłu. Nie jestem fanem czytnika na plecach, żeby nie było, bo ma on swoje ograniczenia (np wyżej przytaczany uchwyt w samochodzie, czy stojak na fona na biurku), ale z dwojga złego, mając do wyboru brak czytnika lub na plecach, chyba odpowiedź jest jasna :P. Oczywiście, mając wybór tył vs ekran, wybieram ekran.

• Like 1
Opublikowano

Czyli wszyscy się zgadzamy że czytnik z przodu rządzi.

Osobiście licze bardziej na Ultradźwiękowy, nawet w tym jednym, poświetlanym miejscu. To jest przyszłość. 

• Confused 1
Opublikowano
Dnia 16.01.2019 o 14:40, rock'n'rolla napisał:

Mam telefon zamocowany na uchwycie magnetycznym na kratce i nie muszę go ściągać tylko przykładam palec i już. Podaj mi wygodniejszą metodę odblokowania.

Już podaje. Odblokowanie telefonu przy pomocy połączenia z bt w aucie. Mam mi 8 i miałem ten problem bo na plecach czytnik a przednia kamera nie nakierowana na mnie. 

23 godziny temu, Nezumi napisał:

chwytam Mi5 to szukam czytnika na plecach...

Też jak miałem mi5 to dla mnie było extra z przodu, teraz sam palec ładuje z tylu

Opublikowano
1 godzinę temu, weah napisał:

Już podaje. Odblokowanie telefonu przy pomocy połączenia z bt w aucie. Mam mi 8 i miałem ten problem bo na plecach czytnik a przednia kamera nie nakierowana na mnie. 

Jasne można i tak ale mówimy o czytniku linii papilarnych. Z przodu zawsze lepiej niż z tyłu. 

Opublikowano

Pozwolisz, że się nie zgodzę? 

Tzw. ergonomia o tym mówi... A jeden, jedyny przypadek montażu na kratce nawiewu (imho jedno z głupszych miejsc na jakie można wpaść) to nie jest reguła i konieczność przyporządkowania świata ;-)

Powinni zrobić czujnik bio oparty na... hmmm... nje wiem... oddechu? Chuchasz, szybkie sprawdzenie DNA i już :-D

Opublikowano
2 godziny temu, JamCiTo napisał:

imho jedno z głupszych miejsc

Dlaczego? Zimą rozumiem, że miejsce jest średnie, ale już wiosna/lato/jesień idealne, nie dość, że łatwo dostępne, to jeszcze non stop dmucha klima chłodząc fona.

• Like 1
  • Sad 1
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...