Pabian Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Mam pytanko odnośnie pliku build.prop Przed edycją utworzyłem sobie jego kopię. Wgrywam ją przez adb, ale telefon ma cały czas bootloop. Zauważyłem, że uprawnienia pliku są cały czas 0000. Nie mogę ich zmienić przez TWRP, ani przez komendami przez adb chmod 0644. Jak mogę je zmienić? EDIT: Po restarcie telefonu w twrp w menadżerze plików nie ma build.prop i muszę jeszcze raz go kopiować przez adb. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Pabian
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 W OrangeFox juz wiele razy zmienialem przez chmod w menedzerze plikow i nigdy nie mialem takiego problemu. I kopiujesz oczywiscie do /system a nie glownego katalogu w menedzerze?wysłane z RN5 via Tapatalk 1
Pabian Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2019 /system tutaj wrzucam. Poza build.prop mam jeszcze dwa foldery bin i usr. Przez ES file managera nadałem wszystkie uprawnienia dla pliku build.prop>restart i telefon już nie wstał. A przez menadżera jak podglądam to widzę, że po wgraniu i próbie zmian uprawnień dalej ma 0000. Pytanie czy jak popsułem tamten stary build to on jest nadpisywany poleceniem push przez nowy poprawny? Bo może on gdzieś siedzi z tymi złymi uprawnieniami dalej - mimo, że go nie widać i wyciągnąć z telefonu też nie mogę.
Pabian Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) @dzidexx Robię tak: adb shell mount /system adb push build.prop /system/ adb shell cd system chmod 644 build.prop exit Po restarcie recovery widzę, że nie mam pliku build.prop. Jakiej komendy mi brakuje do zamontowania systemu? EDIT: DZIAŁA, wielkie dzięki za pomoc dodałem pierwszą i ostatnią linijkę tak jak powyżej. Wcześniej ich nie miałem. Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Pabian
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi