avish Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Sorry za odkop, ale naszło mnie pewne pytanie odnośnie lizaka do v6 na mi4.. Albo w ogóle na v6. Co takiego wprowadzi on do MIUI? Czy dzięki niemu chińczycy będą mieli jakieś większe pole dla różnych funkcji, czy zmieni się jedynie numerek ku uciesze wielu fanbojow numerkow?
Numb Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 To drugie, czyli numerek. Może ewentualnie drobnostki typu dłuższy czas na baterii itp. oraz apki ze sklepu Play to dla 5.0.
avish Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) No to rozgrzałeś mnie tym do czerwoności..normalnie aż nie mogę się doczekać aż będę miał dłuższy czas na baterii (kij ze codziennie wieczorem ładuje, nieważne czy 50% czy 10%) i nowy numerek...może jak poklikam w wersje androida to jakaś nowa ciekawa animacja z efektami laserowymi i błyskającym flashem będzie! A tak to (sorry) chujnia. Sądziłem ze to coś ważniejszego niż ważnego, a okazało się ze to jest koniec końców mi kompletnie nie potrzebne xD Edytowane 20 Stycznia 2015 przez avish
Renegade Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tu masz tabele z porównaniem wersji Androida, co w nich nowego się pojawiło, co poprawiono i napewno nie jest to zmiana numerka, wystarczy zobaczyć ile doszło od wersji 4.1 do 5.0.1 . http://socialcompare.com/en/comparison/android-versions-comparison
avish Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Szybciej działający system (pewnie chodzi o ART) i większy czas na baterii. A i nowy design. Nic po za tym. Ja liczyłem ze owa aktualizacja pozwoli na wprowadzenie czegoś rewolucyjnego...ehh...nie umiem liczyć, a na matmie w pierwszej ławce siedziałem.
madden Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Szybciej działający system (pewnie chodzi o ART) i większy czas na baterii. A i nowy design. Nic po za tym. Ja liczyłem ze owa aktualizacja pozwoli na wprowadzenie czegoś rewolucyjnego...ehh...nie umiem liczyć, a na matmie w pierwszej ławce siedziałem. Art jest dość rewolucyjne i jest to jedna z większych zmian w androidzie w ogole.. To, że nie zmieni się wygląd v6 i nie będzie miliona nowych funkcji,za to telefon będzie działał lepiej, aplikacje będą się szybciej otwierać i będzie mniejsze zużycie baterii,to nic? Wg mnie, to najważniejsze.. Wysłane z Mi2s 1
Acid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 No to rozgrzałeś mnie tym do czerwoności..normalnie aż nie mogę się doczekać aż będę miał dłuższy czas na baterii (kij ze codziennie wieczorem ładuje, nieważne czy 50% czy 10%) i nowy numerek...może jak poklikam w wersje androida to jakaś nowa ciekawa animacja z efektami laserowymi i błyskającym flashem będzie! A tak to (sorry) chujnia. Sądziłem ze to coś ważniejszego niż ważnego, a okazało się ze to jest koniec końców mi kompletnie nie potrzebne xD Jak poklikasz wersję androida to pokaże się kolorowy lizak. Wysłane z MI4 1
mtmwielgosz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 No i pograsz sobie w Flappy Bird nawet bez sklepu play
jozek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 miuipolska.pl/aktualizacja-do-miui-6-i-androida-l/A ten CYRK w linku to do tej gierki tylko. oppo find 5 śmiga na cyanogen 12. A my" miujowcy" pieprzymy od.życzy. pozdrawiam wszystkich. 1
Acid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ale cyan jest na aosp to nic dziwnego, że szybko zrobili cm12. Tylko jaki to ma związek z MIUI? Wysłane z MI4
kulig007 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) No ja mimo wszystko jestem ciekawy pracy na ART, już na dostosowanym do tego - 5.0 LP. Uruchomiłem sobie ART na 4.4 i widzę różnice w szybkości otwierania aplikacji. To na pewno nie jest efekt placebo. MIUI jest 'ciężkie' i taki ART tutaj bardzo się przyda. Co do wydłużenia czasu pracy baterii, to wiadomo różnic albo nie ma, albo są to kwestie 1-2 godzin. Tak przynajmniej z moich obserwacji wynika. Ale tak czy siak, muszę wrócić na dalvik, bo potrzebuje Xposed i jego kilka modułów. Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Stycznia 2015 przez kulig007
Acid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Juz widzę tłumy ustawiające się do MIUI z 5.0 a potem będzie tylko płacz kiedy będzie bootloop bo xposed nie działa Wysłane z MI4
zgred83 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wiadomość z facebooka MIUI team members are working on developing the MIUI6 based on Android 5.0 for Xiaomi Mi2! Ciekawe czy dopiero zaczęli czy tak jak obiecywano pod koniec stycznia coś się pojawi?
kulig007 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) @Acid, Pewnie tak będzie... No ale na to już, nic nie poradzisz. Póki co, coś za coś. Ja sam czekam z niecierpliwością na rozwój Xposed pod ART. Jeszcze kilka dni wytrzymam, tak dla sprawdzenia. Ale potem powrót na wspomniany dalvik. Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Stycznia 2015 przez kulig007
jozek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Mi Note wejdzie na rynek z Lolipop. Wiec wszystko będzie dopracowane.
kulig007 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Będzie?! W tej kwestii akurat bym się spierał.... No ale ja martwię się o swoje podwórko (czyt. Mi2s) Mi2s powered by sMIUI Edytowane 20 Stycznia 2015 przez kulig007
Renegade Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Mi Note wejdzie na rynek z Lolipop. Wiec wszystko będzie dopracowane. Ale fantasta z Ciebie, oni z 4.4 sobie poradzić nie potrafią do końca, co widdać po cotygodniowych DEVach (jedno działało, potem już nie działa i tak w kółko), a Ty liczysz, że wyjdzie 5.0 i stanie się cud, gdyby nie Ivan to Mi2s do dziś by nie miał 4.4 bo też sobie z tym nie umieli poradzić. 5.0 też jemu zawdzięczamy choć na razie to w fazie testów. 1
Acid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Mi Note wejdzie na rynek z Lolipop. Wiec wszystko będzie dopracowane. Nie na pewno nie. Urządzenia Xiaomi wchodzą na rynek z tak zwanym przez nas "stable". A czegoś takiego nie ma na 5.0. Najpierw jest dev 5.0 i potem z tego będzie rom factory dla Note. Zresztą 5.0 na Note ponoć jest. Widziałem fotkę z benchmarkiem z antutu chyba i tam był 5.0. Niby zrobione na konferencji czy jakoś tak. Widziałem też fotkę MI2 z MIUI 6 na 5.0.
jozek Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Z tych nowości to mi wychodzi że Mi 5 będzie miało 5.2 do 5,5 bez ramek. No i lolipop obcykany. Bo w lipcu będzie (tak myślę)
Rekomendowane odpowiedzi