BJJfigter Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zegarek mam właściwie od wczoraj ale dzisiaj podczas treningów zauważyłem że kiedy na Samsungu Galaxy Tab S3 sparowany pulsometr na piersi geonaute z Decathlonu pokazywał 70 BPM to pulsometr w zegarku pokazywał 45 kiedy ten po treningu rosło pulsometr na piersi pokazywał 130 BPM to pulsometr w zegarku pokazywał około 100mam takie pytanie czy nie da się po prostu jakoś skalibrować tego pulsometr w zegarku tak żeby pokazywał wyższe wskazania?
Fonsz Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 @BJJfigter Zegarek poprawnie zapięty? Nie ma luzu? Nie miałeś czasem wilgotnej ręki? Skaner był czysty? Takie "drobnostki"w przypadku zegarka mają ogromny wpływ na prawidłowość pomiaru. Poza tym zegarek nigdy nie pokaże ci tak dokładnego wyniku jak pas piersiowy ale ten twój odbiega bardzo dużo więc coś napewno zawiodło.
Netoper Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Kalibracji nie ma, można jedynie zobaczyć jak będzie wskazywał na drugiej ręce, albo od wewnętrznej strony nadgarstka.Przykładowo, na moim ręki pokazuje ok, a jak żonie założyłem to zaniżał, Natomiast ona ma MiBand2, i czy u niej czy u mnie wskazania są zbliżone.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
bembenek Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Ja mam założony od wewnętrznej strony nadgarstka (nie jest mocno dociśnięty, ale czujnik przylega do ręki) i jak sprawdzałem, to pokazuje to samo, co w tym czasie dobry ciśnieniomierz na drugiej ręce, według mnie pomiar jest całkiem dobry. Inna sprawa to synchronizacja pomiarów z Mi Fit, pisałem o tym parę razy, u mnie tu się rozjeżdża, ale może w nowym Mi Fit poprawili, jeszcze nie wiem.
BJJfigter Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Opublikowano 6 Listopada 2018 Nie No panowie Szanowni to już są po prostu jaja Ja rozumiem pomyłkę o 5, 10 bpn ale do ciężki jasnej ciasnej nie o 30 czy 40 BPM bo to już trochę chyba przesada i w ogóle technika mierzenia jeżeli różni się w taki sposób ot w miarę dokładnych pasów na piersi po prostu to się mija z celem po jest to typowa zabawka a nie Przyrząd który do czegokolwiek może się przydać zrobiłem screeny z pulsometru który łączył się przez bluetooth z pasem na piersi i screeny z amazfit Tools. Jak tylko uda mi się Przegrać pliki z telefonu na tablet gdzie mam tapatalka to wszystko wam zaprezentuję póki co zegarek oddaję mam nadzieję że przyjmą zwrot po jednym dniu chociaż był kupowany w sklepie stacjonarnym a nie przez internet. Te wszystkie pozytywne recenzje można między bajki włożyć. Szkoda, bo pod ich wpływem dałem sięga skusić.
mrosi Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi