Skocz do zawartości

Nowe oprogramowanie aparatu dla MI8 i Mix 2s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pewnie niektórzy już wiedzą ale dla potomnych informacja z rodzaju tych dobrych , iż mianowicie Xiaomi obdarzy nas nowym softem aby jeszcze poprawić i zbliżyć możliwości foto/video naszego ex flagowca do Mix 3 . Dla przypomnienia hardware w Mix 3 jest identyczny jak w Mi8, 2s. W artykule zawarto informacje iż poprawa wynika z optymalizacji i dopracowania algorytmów w nowyn oprogramowaniu.

https://www.gizmochina.com/2018/10/26/xiaomi-mi-8-and-mi-mix-2s-to-get-camera-uprgades-taking-performance-closer-to-mix-3/

Edytowane przez MrBright
Opublikowano

A ja bym chciał się dowiedzieć co takiego w Mix 3 jest lepsze ;) Oprócz slow-mo oczywiście. Akurat dxomark to różne bzdury wypisuje, mogli zmienić ocenianie i po prostu po 6 msc Mi 8 dostałby tyle co teraz Mix 3, mimo identycznych efektów. Dodatkowo testowali na starym sofcie, może się okazać że dzisiaj by zdobył taki sam wynik jak Mix 3. 

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał:

A ja bym chciał się dowiedzieć co takiego w Mix 3 jest lepsze ;) Oprócz slow-mo oczywiście. Akurat dxomark to różne bzdury wypisuje, mogli zmienić ocenianie i po prostu po 6 msc Mi 8 dostałby tyle co teraz Mix 3, mimo identycznych efektów. Dodatkowo testowali na starym sofcie, może się okazać że dzisiaj by zdobył taki sam wynik jak Mix 3. 

Za fajny pomysł uważam slider. Wiem, zaraz pojawią się zarzuty, że może być awaryjny. Nie musi. Miałem slidery różnych marek, w zamierzchłych czasach ;), i nie było z tym problemu.  No ta wersja specjalna.... Mniam. :)

Co zaś do meritum. Nie przypuszczam, żeby w kwestii softu, czy samej jakości zdjęć wiele się zmieniło.

Opublikowano
Dnia 26.10.2018 o 10:18, mrosi napisał:

Za fajny pomysł uważam slider. Wiem, zaraz pojawią się zarzuty, że może być awaryjny. Nie musi. Miałem slidery różnych marek, w zamierzchłych czasach ;), i nie było z tym problemu.  No ta wersja specjalna.... Mniam. :)

Co zaś do meritum. Nie przypuszczam, żeby w kwestii softu, czy samej jakości zdjęć wiele się zmieniło.

Widziałem filmik jak rozbierają Mixa 3 i powiem szczerze, że nawet jak się slider zrypie, a jest na to mała szansa to bez problemu się go wymieni, pewnie będzie jako część wymienna podobnie jak ekran.