Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a możesz podać jaką moc mają antenki? i na jakich odległościach działają, ile ścian przebijają i kondygnacji.

gear best ma teraz promocje i jest tam fajny asus z czterema 5dbi antenami o tych samych osiągach. Może nadal dwukrotnie droży, choć w stosunku do naszych reali te 220 zl to jeszcze nie tragedia.

Opublikowano

Czy robił ktoś Update MiWiFi Mini do wersji 2.8.91 i może napisać czy po aktualizacji język angielski zostaje?

Opublikowano

Tak zostaje angielski

Oprócz tego jest funkcja dual band.

Do tej pory 2.4 i 5 G konfigurowane były jako dwie odrębne sieci. Teraz jest to jedna sieć, w zależności od odległości od urządzenia przełącza się 2.4/5 G

XRN2 by Tapatalk

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, Marcin.M napisał:

Tak zostaje angielski

Oprócz tego jest funkcja dual band.

Do tej pory 2.4 i 5 G konfigurowane były jako dwie odrębne sieci. Teraz jest to jedna sieć, w zależności od odległości od urządzenia przełącza się 2.4/5 G

XRN2 by Tapatalk

samo przełączanie nie działa perfekcyjnie jak jestem w miejscu gdzie kończy sie zasięg 5G to ciągle mnie przerzuca raz na 2.4 raz na 5 i nie mam neta, dlatego ta opcja tak średnio działa

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W tej chwili mam tak, że kabel "z internetem" wchodzi do modemu (na kablu kablówki), z modemu do routerka MiWiFi.

Dalej net leci po chacie przez wifi (5Ghz) i do 2 urządzeń (TV i tuner nc+) po kablu...

Muszę zrobić małą roszadę i zostawić router tam gzie stoi, czyli blisko TV.

W innym miejscu będzie modem z nowym routerem z wifi.

Czy uda mi się tak ustawić MiWiFi, żeby odbierał sygnal wifi z tego nowego routera i dalej kablami przesłać neta do TV i tunera nc+?

Jeśli tak, to jak to najlepiej zrobić?

Opublikowano

Podejrzewam że jak ustawisz MiWi jako bridge to bez problemu będziesz mógł z niego net dalej puścić kablem.

Powinno to się chyba udać również jak ustawisz go jako repeater.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

dzis dostalem miwifi nano youth, nigdzie wczesniej o nim nie czytalem gdyz wyszedlem z zalozenia ze bedzie mial menu w jezyku angielskim, jak widac zle zalozylem :D

spodobaly mi sie parametry i wyglad jak rowniez wielkosc i to byl powod jego zakupu... ale utknalem na konfiguracji..  niestety nie ma w niej nic intuicyjnego... 

miwifi.jpg

zaraz sprawdze tlumaczenie tego chinskiego na maxtonie.. ale to mnie do konca nie urzadza... najlepiej jak by sie dalo w niego wgrac soft po angielsku..

EDIT:

dotarlem troche dalej dzieki tlumaczowi google :) niestety tylko ctrl+c ctrl+v ale dobre i to.. 

miwifi2.jpg

nie jest glupi nawet fajnie smiga, ale to nie dla mnie zeby siedziec z tlumaczem i sie bawic.. 

za duzo potrzebuje od routera zeby sie takim rozwiazaniem zadowolic.. wole mikortika :>

p.s.

jak by ktos go chcial to odsprzedam w cenie zakupu bo nie mam zamiaru sie z nim pierdzielic :)

Edytowane przez siner
Opublikowano (edytowane)

16 godzin temu, mgreta36 napisał:

nie lubie wrt...

6 godzin temu, wojtom napisał:

@siner hm co do tłumaczenia to polecam chrome i masz opcje tłumacz na polski

wiele przegladarek oferuje tlumaczenia automatyczne, ale to nie jest rozwiazanie.. 

nikt go nie chce przyjac w swoje rece ? :D

pozdrawiam 

Edytowane przez siner
Opublikowano
4 minuty temu, siner napisał:

nie lubie openwrt ;)

wiele przegladarek oferuje tlumaczenia automatyczne, ale to nie jest rozwiazanie.. 

nikt go nie chce przyjac w swoje rece ? :D

Napisz ile chcesz za niego, jak wróce z pracy to przejrze parametry i przekminie.

Opublikowano
8 minut temu, wtbn napisał:

Napisz ile chcesz za niego, jak wróce z pracy to przejrze parametry i przekminie.

65 zl (tyle mnie kosztowal) + przesylka (do Ciebie) 15 zl kurier DPD 

Opublikowano
3 minuty temu, siner napisał:

65 zl (tyle mnie kosztowal) + przesylka (do Ciebie) 15 zl kurier DPD 

Sory, jednak doczytałem teraz że on nie umie w 5GHz, a to jest powód dla którego chciałbym zmienić router. Założyłem że jak mini umie, to nano też, więc muszę podziękować.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

ostatnio przestal mi wykrywać USB - "couln'd initialize Usb storage"

soft 2.12.3 stable.

ma ktoś jakieś pomysly? wgrywałem soft na nowo, flashowałem pendrive i nic

downgrade do 2.8.91 rozwiązuje problem

Edytowane przez Marcin.M
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...