Marcin.M Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Używam od paru dni i żadnych zastrzeżeń. 👌 XRN2 by Tapatalk
Rob83 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 a możesz podać jaką moc mają antenki? i na jakich odległościach działają, ile ścian przebijają i kondygnacji. gear best ma teraz promocje i jest tam fajny asus z czterema 5dbi antenami o tych samych osiągach. Może nadal dwukrotnie droży, choć w stosunku do naszych reali te 220 zl to jeszcze nie tragedia.
sote Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Mam neta 100mega i na tym routerku na 5GHz, na mi4 wyciągam do 96mega
Viru5 Opublikowano 5 Lutego 2016 Opublikowano 5 Lutego 2016 Czy robił ktoś Update MiWiFi Mini do wersji 2.8.91 i może napisać czy po aktualizacji język angielski zostaje?
Marcin.M Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Tak zostaje angielski Oprócz tego jest funkcja dual band. Do tej pory 2.4 i 5 G konfigurowane były jako dwie odrębne sieci. Teraz jest to jedna sieć, w zależności od odległości od urządzenia przełącza się 2.4/5 G XRN2 by Tapatalk 1
wojtom Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 23 godziny temu, Marcin.M napisał: Tak zostaje angielski Oprócz tego jest funkcja dual band. Do tej pory 2.4 i 5 G konfigurowane były jako dwie odrębne sieci. Teraz jest to jedna sieć, w zależności od odległości od urządzenia przełącza się 2.4/5 G XRN2 by Tapatalk samo przełączanie nie działa perfekcyjnie jak jestem w miejscu gdzie kończy sie zasięg 5G to ciągle mnie przerzuca raz na 2.4 raz na 5 i nie mam neta, dlatego ta opcja tak średnio działa
sote Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 W tej chwili mam tak, że kabel "z internetem" wchodzi do modemu (na kablu kablówki), z modemu do routerka MiWiFi. Dalej net leci po chacie przez wifi (5Ghz) i do 2 urządzeń (TV i tuner nc+) po kablu... Muszę zrobić małą roszadę i zostawić router tam gzie stoi, czyli blisko TV. W innym miejscu będzie modem z nowym routerem z wifi. Czy uda mi się tak ustawić MiWiFi, żeby odbierał sygnal wifi z tego nowego routera i dalej kablami przesłać neta do TV i tunera nc+? Jeśli tak, to jak to najlepiej zrobić?
Vergiliusz Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Podejrzewam że jak ustawisz MiWi jako bridge to bez problemu będziesz mógł z niego net dalej puścić kablem. Powinno to się chyba udać również jak ustawisz go jako repeater.
siner Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam dzis dostalem miwifi nano youth, nigdzie wczesniej o nim nie czytalem gdyz wyszedlem z zalozenia ze bedzie mial menu w jezyku angielskim, jak widac zle zalozylem spodobaly mi sie parametry i wyglad jak rowniez wielkosc i to byl powod jego zakupu... ale utknalem na konfiguracji.. niestety nie ma w niej nic intuicyjnego... zaraz sprawdze tlumaczenie tego chinskiego na maxtonie.. ale to mnie do konca nie urzadza... najlepiej jak by sie dalo w niego wgrac soft po angielsku.. EDIT: dotarlem troche dalej dzieki tlumaczowi google niestety tylko ctrl+c ctrl+v ale dobre i to.. nie jest glupi nawet fajnie smiga, ale to nie dla mnie zeby siedziec z tlumaczem i sie bawic.. za duzo potrzebuje od routera zeby sie takim rozwiazaniem zadowolic.. wole mikortika :> p.s. jak by ktos go chcial to odsprzedam w cenie zakupu bo nie mam zamiaru sie z nim pierdzielic Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez siner
mgreta36 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Może wgraj OpenWrt https://wiki.openwrt.org/toh/xiaomi/nano
wojtom Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 @siner hm co do tłumaczenia to polecam chrome i masz opcje tłumacz na polski
siner Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) 16 godzin temu, mgreta36 napisał: Może wgraj OpenWrt https://wiki.openwrt.org/toh/xiaomi/nano nie lubie wrt... 6 godzin temu, wojtom napisał: @siner hm co do tłumaczenia to polecam chrome i masz opcje tłumacz na polski wiele przegladarek oferuje tlumaczenia automatyczne, ale to nie jest rozwiazanie.. nikt go nie chce przyjac w swoje rece ? pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez siner
wtbn Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 4 minuty temu, siner napisał: nie lubie openwrt wiele przegladarek oferuje tlumaczenia automatyczne, ale to nie jest rozwiazanie.. nikt go nie chce przyjac w swoje rece ? Napisz ile chcesz za niego, jak wróce z pracy to przejrze parametry i przekminie.
siner Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 8 minut temu, wtbn napisał: Napisz ile chcesz za niego, jak wróce z pracy to przejrze parametry i przekminie. 65 zl (tyle mnie kosztowal) + przesylka (do Ciebie) 15 zl kurier DPD
wtbn Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 3 minuty temu, siner napisał: 65 zl (tyle mnie kosztowal) + przesylka (do Ciebie) 15 zl kurier DPD Sory, jednak doczytałem teraz że on nie umie w 5GHz, a to jest powód dla którego chciałbym zmienić router. Założyłem że jak mini umie, to nano też, więc muszę podziękować.
Marcin.M Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) ostatnio przestal mi wykrywać USB - "couln'd initialize Usb storage" soft 2.12.3 stable. ma ktoś jakieś pomysly? wgrywałem soft na nowo, flashowałem pendrive i nic downgrade do 2.8.91 rozwiązuje problem Edytowane 13 Listopada 2016 przez Marcin.M
Rekomendowane odpowiedzi