KAROCA94 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Witam, aktualnie jestem użytkownikiem smartfonu z systemem Windows Phone 8.1. Android towarzyszył mi przed wymianą urządzenia na aktualne i zdecydowałem się powrócić do tego systemu na moim przyszłym urządzeniu mobilnym. Od jakiegoś czasu śledzę temat firmy Xiaomi jak i czekałem na pojawienie się takich smartfonów jak Zenfone od ASUSa na polskim rynku. Chciałbym uzyskać od Was informacje o ogólnej ocenie urządzenia Mi3. Jak ma się cena względem jakości wykonania jak i parametrów technicznych, które widnieją w specyfikacji? Czy wybór urządzenia z innego kontynentu okaże się lepszym wyborem niż urządzenia z rynku polskiego? Czy Mi3 sprawi, że będę zadowolony z zakupu w takim stopniu, że nie zwracając uwagi na cenę będę mógł porównywać swój smartfon do najnowszych produkcji np. SAMSUNGA, od których nie będę odskakiwał wydajnością oraz jakością materiałów? Trochę wacham się z powodu firmy, którą znam jedynie z postów na forum i zdjęć urządzeń. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
wchpikus Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Dla mnie telefon jest ok,choc bateria taka sobie.Ale to 4 rdzenie o ma co wciągac "sztrum". Wydajnosc super,wykonanie też. Gwarancja to inna bajka,mam nadzieję ze mi3 nie bede musial odsylac.
KAROCA94 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 No ale z tego co mi wiadomo to niedługo będzie oddział w Polsce
t.bone Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 W Polsce Panie Kolego będą świadczone tylko i wyłącznie naprawy po okresie gwarancji. Tak samo z resztą jak w Bułgarii. Wejdź na MIUI Polska, tam na głównej masz wszystko co i jak. A wracając do tematu, z mojej perspektywy wygląda to mniej więcej tak: PLUSY + cena + wydajność + jakość wykonania MINUSY - rozmiar i kanciastość, - brak dostępu do pewnego źródła z częściami zamiennymi. Przynajmniej jeśli chodzi o wyświetlacze. - serwis gwarancyjny w Chinach.
wchpikus Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Co do serwisu: Dear Customer, Thank you for your interest in our products. I'm very sorry, repair station does not support sending repair, it is recommended that youcan be transported to a friend in Taiwan, by a friend sent to help you repair repair repairstation, after the completion of delivery to you by a friend. Thanks again for your support. Any other questions,please feel free to contact us:[email protected]. Best Regards. Cicy 6588 Customer Service Department Official Website:http://www.mi.com/hk Facebook Fans:http://www.facebook.com/xiaomihongkong Wyslac mozna, koszt ok 80zl. A w druga strone? Jak nie wlozysz kasy do pudelka to jak Tobie wysla? Musisz miec znajomego chinczyka.. Wlasnie przechodze taki proces...wiec zapomnij o serwisie, ja mam znajomego:)
t.bone Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Hmm... Zamawiałeś przez xiaomi.com, że kontaktujesz się z nimi ws. serwisu? Pytam, bo większość kupuje przez ibuygou.com i tam też realizują naprawy gwarancyjne. Warto przed kupnem zapoznać się z tym aspektem na forum, jak to wygląda w praktyce.
wchpikus Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Tak,bezpośrednio.ale jak ja kupowałem to nie było u nas mi3,jedynie na aukcjach xiaomi byly dostepne.taki byl start. Edytowane 10 Października 2014 przez wchpikus
saimon Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Hmm... Zamawiałeś przez xiaomi.com, że kontaktujesz się z nimi ws. serwisu? Pytam, bo większość kupuje przez ibuygou.com i tam też realizują naprawy gwarancyjne. Warto przed kupnem zapoznać się z tym aspektem na forum, jak to wygląda w praktyce. Ibuygou odsyła telefony do xiaomi, z tego co mi wiadomo nie prowadzą napraw gwarancyjnych
t.bone Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 A czy to jest aż tak istotne czy ibg czy xiaomi? Sednem sprawy jest to, że fona trzeba wysłać do Chin. Ludzie mieli trochę problemów, warto poczytać.
saimon Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Jest to istotne ponieważ wielu myśli że ibg jest jakimś oficjalnym partnerem xiaomi, a to tylko pośrednik czy tam nieoficjalny importer, któremu połowa świata jest wdzięczna za to co robi
osekltd Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Jest to istotne ponieważ wielu myśli że ibg jest jakimś oficjalnym partnerem xiaomi, a to tylko pośrednik czy tam nieoficjalny importer, któremu połowa świata jest wdzięczna za to co robi Bo robi to dobrze, "umie" wypełnić deklarację celną i wysłać towar, i nie ma kosmicznych cen. Co do napraw gwarancyjnych, istotne jest to, że odsyła się do ibg, a nie Xiaomi. Kupiony od ibg wysyłasz do nich. Jak się zastosować do wytycznych supportu ibg, to wszystko przebiega w miarę sprawnie. Jak chcesz obsługę gwarancyjną w PL, może jeszcze door2door, to chyba powinieneś zmienić zainteresowania na LG, Samsung itp. _____________ Pozdrawiam OsekLtd Edytowane 12 Października 2014 przez osekltd
raf7705 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Wyslac mozna, koszt ok 80zl. A w druga strone? Jak nie wlozysz kasy do pudelka to jak Tobie wysla? Musisz miec znajomego chinczyka.. Wlasnie przechodze taki proces...wiec zapomnij o serwisie, ja mam znajomego:) No właśnie ibg odeśle do ciebie telefon na ich koszt, po naprawie gwarancyjnej w xaomi. Ale musisz u nich kupić a nie bezpośrednio w xaomi. Edytowane 12 Października 2014 przez raf7705
Matieu Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Posiadam Xiaomi Mi3 od czerwca tego roku. Kupiony na allegro (oryginał potwierdzony na stronie xiaomi.com i poprzez aplikację). Jestem z telefonu mega zadowolony. Na MIUI 6 jest szybki jak szatan Odkąd go mam nie zaciął się ani razu. Kanciastość i rozmiar jest wg mnie kwestią gustu (po prostu ktoś lubi takie telefony albo nie), ja się przyzwyczaiłem do niego. Głośnik, który znajduje się na dole też jest jak dla mnie kwestią przyzwyczajenia. Bateria trzyma mi ok 2-3 dni, chyba, że sprawdzam coś na okrągło, bądź siedzę cały dzień na necie na uczelni to po całym dniu bateria potrafi się wyładować. Jedyny zastrzeżenie jakie mam do niego (chociaż nie wiem czy wynika to z mojej niewiedzy czy po prostu nie da się tego zrobić) jest to, że gdy wgrywam na niego jakiś album muzyczny to piosenki są alfabetycznie, a nie tak jak lecą po kolei na płycie. Próbowałem już nazywać je od 1,2,3... ale on dalej grupuje jak chce.
Gość zydowsky Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Posiadam Xiaomi Mi3 od czerwca tego roku. Kupiony na allegro (oryginał potwierdzony na stronie xiaomi.com i poprzez aplikację). Jestem z telefonu mega zadowolony. Na MIUI 6 jest szybki jak szatan Odkąd go mam nie zaciął się ani razu. Kanciastość i rozmiar jest wg mnie kwestią gustu (po prostu ktoś lubi takie telefony albo nie), ja się przyzwyczaiłem do niego. Głośnik, który znajduje się na dole też jest jak dla mnie kwestią przyzwyczajenia. Bateria trzyma mi ok 2-3 dni, chyba, że sprawdzam coś na okrągło, bądź siedzę cały dzień na necie na uczelni to po całym dniu bateria potrafi się wyładować. Jedyny zastrzeżenie jakie mam do niego (chociaż nie wiem czy wynika to z mojej niewiedzy czy po prostu nie da się tego zrobić) jest to, że gdy wgrywam na niego jakiś album muzyczny to piosenki są alfabetycznie, a nie tak jak lecą po kolei na płycie. Próbowałem już nazywać je od 1,2,3... ale on dalej grupuje jak chce. Co do utworów, to raczej kwestia samej aplikacji... MI3 powered By Miuipolska.pl
Mayex Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 A co z jakością dźwięku na słuchawkach? Jest dobrze?
Gość zydowsky Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Używam do MI3 słuchawek dla graczy - razery kraken. Mi miażdży d*pę. Audiofil zapewne by był rozczarowany, ale nie znam osoby której by nie pasował dźwięk z tych słuchawek napędzanych mi3. Używam viperfx. MI3 powered By Miuipolska.pl
wchpikus Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Moze na słuchawkach jest ok,ale jako źródło dźwięku np do amplitunera to tragedia. Słychać szumy i trzaski,zaklocenia od procka i innych ukladow. Czasami podlaczam w aucie i niestety nie nadaje sie do tego. Dzwiek jedt ok,ale za cichy i z zakloceniami. Edytowane 15 Października 2014 przez wchpikus
Gość zydowsky Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Zależy co masz w aucie. Jak telefon nie odtwarza dźwięku, to generuje szumy. Ale jak odtwarza to znikają. Czasem go podłączam pod kolumny szerokopasmowe i tez nie brakuje mi mocy. MI3 powered By Miuipolska.pl
wchpikus Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Zawsze muzyka zamaskuje szumy,ale przy przełączaniu juz slychac
Lexarr Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 podepnę się do tematu. Ciężko trochę teraz ogarnąć ceny, ale ile może kosztować używane MI3 (64GB) w dobrym stanie (bez widocznych rys i obić)? Chcę kupić, ale mam niski budzet, dlatego chcę się dowiedzieć o cenę. Może ktoś się przesiadł na mi4 i ma na sprzedaż mi3?
Gość zydowsky Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 Czasem trafia się perełki (u Acida kiedyś, ale to za 16gb), a czasem ktoś rzuci cenę jak za nowke z dhlem (1250 ktoś z forum) MI3 powered By Miuipolska.pl
Yamnick Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 Daj ogłoszenie, że kupisz i poczekaj co się z tego urodzi
Gość zydowsky Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Gumę mu zafunduj. I szkło na ekran. MI3 powered By Miuipolska.pl
agent360 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 To ja też się podepnę Mam do was kilka pytań, chce kupić sobie xiaomi mi3, przeczytałem na forum że polecacie w sklepie ibuygou.com, jest to sprawdzony sklep i śmiało mogę tam robić zakupy? Bo na aliexpress słyszałem że można trafić na podróbkę, a tego bym nie chciał i jeszcze czy wysyłka jest darmowa i jak wygląda płatność? A i jeszcze jedno jak przeglądałem opis mi 3 tutaj na miui Polska to na samym dole było napisane że wysyłka do polski zacznie się dopiero w listopadzie, to prawda?
Acid Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 To prawda ale to było rok temu... Co do przesyłki to tylko DHL. Nie ma darmowej. Wysłane z MI4 W
agent360 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) ok już przeczytałem odpowiedni temat i wszystko wiem na temat zakupu, sory.. że pytałem zamiast poszukać;/, a jeszcze takie pytanie warto dopłacić 100$ do mi4? Bo się zastanawiam. Edytowane 21 Października 2014 przez agent360
boober Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 ok już przeczytałem odpowiedni temat i wszystko wiem na temat zakupu, sory.. że pytałem zamiast poszukać;/, a jeszcze takie pytanie warto dopłacić 100$ do mi4? Bo się zastanawiam. Tak. wysłano z Mi4
piootrek Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 agent360, to zalezy czego oczekujesz. tez mialem ten problem, ale jedna portfel zadecydowal i mam mi3. z reka na sercu moge polecic. moim zdaniem mi4 ma lepsze bebechy, ale i tak ich sie na codzien nie uzywa (no moze desing tez ladniejszy, nie jest kanciasty jak mi3 ). mi najnowsze gry typu gta sa dzialaja bez problemu, a aktualizacje na razie sa rowni z mi4, wiec jest hi life.
raf7705 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Nie. Wysłano z Mi3. Edytowane 22 Października 2014 przez raf7705
t.bone Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Wg mnie, jedyne co mi przeszkadza w Mi3 to jego kanciastosc. A druga sprawa - jest dość długi, przez co nie mieści się w wewnętrznej kieszeni kurtki:) Wysłane z mojego MI 3W
agent360 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 ok jeden mówi nie, drugi tak, nie wiem juz sam, pewmie zasugeruje się budżetem i kupie mi 3, mi 4 nie wydaje się jakoś kolosalnie lepszy, a mi 3 powinnien mi w zupełności wystarczyć. Takie pytanie, co znaczy te "W" przy nazwie smartfona? Bo macie napisane "Wysłane z mojego MI 3W"
piootrek Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Jest to wersja WCDMA, czyli ta, ktora dziala w Europie. Prawda, dobra decyzja . Edytowane 22 Października 2014 przez piootrek
raf7705 Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Dobra decyzja Dla nas są wszystkie W Edytowane 24 Października 2014 przez raf7705
Gość zydowsky Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Wg mnie, jedyne co mi przeszkadza w Mi3 to jego kanciastosc. A druga sprawa - jest dość długi, przez co nie mieści się w wewnętrznej kieszeni kurtki:) Wysłane z mojego MI 3W Nie mam takiego ciucha żeby mi się gdzieś nie zmieścił. Wszędzie pasuje. Ale to już chyba osobista sprawa, nie? MI3 powered By Miuipolska.pl
Rekomendowane odpowiedzi