Skocz do zawartości
  • 0

wybudzanie ekranu przy powiadomieniach ze spotify

Pytanie

Opublikowano

Witam,

po aktualizacji do MIUI 10 mam problem z apk Spotify. Wcześniej na zablokowanym ekranie pojawiał mi się tytuł piosenki oraz okładka albumu na całym ekranie -tak jak w fabrycznej aplikacji muzyka.
Na dzień dzisiejszy jest to "dymek" jak z każdego powiadomienia (to mi nie przeszkadza -kwestia przyzwyczajenia do nowego). Natomiast po zmianie piosenki ekran podświetla się na kilka sekund - system traktuje nową piosenkę jako nowe powiadomienie i to już mnie irytuje>
Jakieś pomysły jak zmienić to ?
PS. - spotifi nie ma uprawnień do wyświetlania powiadomień na zablokowanym ekranie

• Like 1

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sprawdziłeś w ustawieniach aplikacji w MIUI? Nie, skoro piszesz o braku ustawienia w samej aplikacji...

W MIUI:

Ustawienia -> Aplikacje -> Zainstalowane -> Spotify -. Powiadomienia, a tam pobaw się suwakami i sprawdź, czy da to efekt.

• 0
Opublikowano (edytowane)

haha, właśnie zaktualizowałem do MIUI 10, i szukam rozwiązania a tu widzę masz ten sam problem. jest to strasznie IRYTUJĄCE.

Po każdej zmianie piosenki wybudza się ekran.

Tylko że właśnie ja chce i potrzebuje player'a na ekranie blokady żeby bez odblokowania zmieniać piosenki! Wszystkie opcje już włączałem, wyłączałem uprawnienia, powiadomienia i nic nie działa... Mam spotify na tel i kompie, i gdy zmienia się nuta na kompie wybudza się telefon... zawsze wtedy mnie rozprasza bo myślę że ktoś napisał... albo jedziesz autem, słuchasz spotify i ciągle Ci się wybudza ekran i zerkasz na tel - niebezpieczne ! ;)

Właśnie jak się też zablokuje pokazywanie na ekranie blokady to dalej interfejs(player) jest.

Pomocy ludzie! Szukamy jakby możliwości zablokowania wybudzania ekranu przez aplikację... nie znalazłem takiej opcji...

Edytowane przez Kevcio
  • 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Kevcio napisał:

Szukamy jakby możliwości zablokowania wybudzania ekranu przez aplikację... nie znalazłem takiej opcji...

A potrzebujesz tych powiadomień Spotify? Wyłącz całkiem, a player zoatanie na ekranie blokady, bo to inne ustawienie nie związane z powoadomieniami. Wybudzenie ekranu blokady przy powiadomieniach można tylko po całości zmieniać. Dla wybranych aplikacji raczej nie. Ja tak mam ustawione z Tidalem i się sprawdza.

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, FromWP napisał:

A potrzebujesz tych powiadomień Spotify? Wyłącz całkiem, a player zoatanie na ekranie blokady, bo to inne ustawienie nie związane z powoadomieniami. Wybudzenie ekranu blokady przy powiadomieniach można tylko po całości zmieniać. Dla wybranych aplikacji raczej nie. Ja tak mam ustawione z Tidalem i się sprawdza.

Wyłączenie wszystkiego powoduje brak player'a na ekranie blokady, którym często pomijam piosenki. Nie potrzebuje żednych powiadomień, tylko ten player, a gdy jest włączony czyli:

Odtwarzanie > Pokazuj na ekranie blokady powoduje wlasnie też to wybudzanie

• 0
Opublikowano

Na openfm to samo jest wybudza ekran przy zmianie piosenki.. wiec nie tylko na spotify.

W opcji inne uprawnienia aplikacji wylaczylem na ekranie blokady i narazie nie wybudza choć player na blokadzie jest.

• Like 1
  • Sad 1
  • 0
Opublikowano

Sprawdziłem jeszcze raz ustawienia, rzeczywiście muszą być włączone powiadomienia żeby player był widoczny na ekranie blokady. Tylko u mnie przynajmniej z Tidalem nie ma tego problemu, nie wybudza ekranu przy zmianie utworu. Miui 10, ale dev 8.9.20. To co opisujecie wygląda na jakąś nadinterpretację aktywności aplikacji, błędnie traktowaną jako powiadomienie, powodujące wybudzenie.

• Like 1