Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie prościej wyciągnąć go z pliku .zip i dorzucić do systemu np. RootExplorer lub Solid Explorer?

Oczywiście z właściwymi uprawnieniami.

Opublikowano

Zakładałem, że jesli ktoś umie wyrzucić systemową apke, to powinien umieć ją wrzucić z powrotem :-?

Wysyłane z mojego MI 3W za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Nie ma co się dziwić, że producenci niechętnie, praktycznie w znikomej ilości, dają oryginalne dostęp do root ;)

Co by nie było, to jaką metodę wybierzesz, to kalendarz wróci :D

Opublikowano

MIUI jest moim zdaniem w przypadku root bardzo rozsądne. W Stable czyli w telefonach fabrycznych nie ma root. W dev (gdzie instalacja tej wersji nie jest automatyczna ze Stable) jest root ale domyślnie wyłączony. Dodatkowo użytkownik zostaje powiadomiony o ryzyku związanym z prawami root.

Czyli niejako użytkownik powinien być świadomy, że korzystanie z root może wprowadzić problemy.

Z roota trzeba umieć korzystać. Bo potem ludzie mają pretensje, że telefon wpadł w bootloopa a nie wspomnieli, że bawią się WSM (do którego działania też wymagany jest root i użytkownik sam zgadza się na te uprawnienia).

Nawiązując do tematu. Samo wywalenie aplikacji z /system jest już głupotą.

Wysłane z MI4 W

Opublikowano

Dziekuje za bezcenne rady ale jestem swiezynka. Wyłączyłem kalendarz i usunąłem z pulpitu. Nie odinstalowałem bo jak czytam pewnie bym nie mógl. Kłopot ze nie wiedziałem jak go przywrócić do żywych. Odtworzylem backup i póki co ok.

Opublikowano

Ikony a tym samym programu systemowego jakim jest Kalendarz normalnie z pulpitu nie usuniesz. Możesz go jedynie przenieść do jakiegoś folderu.

Usunąć można widget kalendarza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...