kodishu Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Dnia 19.08.2019 o 11:56, jadwinin napisał: No właśnie !!! AUDIO 5.1 pełne tajemnic. KODI musi coś takiego robić, że 5.1 jest akceptowalne dla zewnętrznych odbiorników. To może być kodek DD+ którego Mi Box 3 chyba nie ma. NETFLIX chyba podaje DD+. Strumienie bitowe DD+ (E-AC3) nie są wstecznie kompatybilne z wcześniejszymi dekoderami DD i poprzez wyjście S/PDIF i muszą zostać przekształcone do starszego formatu PCM, AC-3 lub DTS. Obawiam się, że Mi Box 3 tego przekształcenia nie robi. Wygląda, że KODI od niedawna to robi. Z tym, że we wtyczce Netflix na Kodi też nie mam dźwięku przestrzennego. W zasadzie to nie mam żadnego. 5.1 jest ale z innych wtyczek.
Numi Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Jest dźwięk 5.1 we wtyczce Netfkix dla Kodi.Spójrz tu. Opisałem jak to zrobiłem.https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://miuipolska.pl/forum/topic/41031-mi-box-s-i-d%C5%BAwi%C4%99k-51-z-wyj%C5%9Bcia-audio-35/&share_tid=41031&share_fid=74005&share_type=tMi box S i dźwięk 5.1 z wyjścia audio 3,5Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
jadwinin Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Zauważyłem ostatnio, że NETFLIX podaje 5.1 w dwóch formatach: - jeden to DD+ i to nie pójdzie, - DD 5.1idzie spoko po SPiDF. Jeżeli TV ma opcje to po HDMI i opcji przekieruje po ARC/eARC 5.1do soundbara. Pliki z ex. HDD dts/DD 5.1 grają bez problemu. Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez jadwinin
jacabad Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Witam mam pytanko jeśli chodzi o Mi Box 3 i kodeki dźwięku ponieważ wszędzie czytam że jeśli chodzi o kodeki starszy model jest lepszy od nowego ponieważ wykrywa więcej kodeków dźwięków niż ten nowy z literką S . Mam pytanko związane własnie z kodekami w Mi Box 3 czy po aktualizacji z Android 6 na Android 8 cały czas odtwarza wszystkie kodeki dźwięków czy czy jednak po aktualizacji coś sie zmieniło i nie czyta wszystkich ?
Radasss Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Po aktualizacji nic się nie zmieniło. Odtwarza DD-THD i DTS-HD Audio.
Rekomendowane odpowiedzi