amsteldam Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Dzisiejszy poranek przywitał mnie aktualizacją..Jak u Was? W telefonie nigdy nie było grzebane i kombinowane z softem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Ja dostałem w czwartek chyba. Jak na razie to wszystko cacy Link to comment Share on other sites More sharing options...
radko75 Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 U mojej żony już śmiga Oreo. Deep sleep OK. Działa jak ta lala.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafek_wrc Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Dnia 3.09.2018 o 07:14, amsteldam napisał: Dzisiejszy poranek przywitał mnie aktualizacją..Jak u Was? W telefonie nigdy nie było grzebane i kombinowane z softem. Skąd masz czarne menu ? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar93 Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Pewnie to motyw Huawei'a pobrany i zainstalowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad1978 Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Dostałem Redmiego 5 w Wlk. Sobotę (20.04.19) na urodziny (nówka). Niestety gdy biorę Aktualizacje systemu to owszem wyszukał mi aktualizację MIUI do 10-tki ale nie wyszukuje upgrade'u Andka do 8 Oreo. :( Mam ciągle 7-mkę. :( Co jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/rosy/roms-global-stable/ Wycofali Global na Androidzie 8.1. Też miałem kiedyś Global i jestem prawie pewny że był na 8.1. P.S. Przy okazji czy można bez kłopotu wgrać Global z pliku ZIP z poziomu TWRP tak samo jak się wgrywa xiaomi.eu? Bo global wgram na pewno ale wolałbym żeby jednak twrp zostało bo potem znowu musiałbym wgrywać gdy już opanują rom xiaomi.eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Wgrać możesz ale albo się nie odpali albo nie będzie już TWRP. Osobiście polecam wgranie OrangeFoxem.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 22, 2019 Share Posted April 22, 2019 Wobec tego wgram metodą oficjalną czyli przez Miflash. Pewnie z czasem wrócę na Xiaomi.eu ale musi działać lepiej niż teraz. 21 godzin temu, Orjon napisał: Wgrać możesz ale albo się nie odpali albo nie będzie już TWRP. Osobiście polecam wgranie OrangeFoxem. Czyli mam zrobić tak; 1.z poziomu twrp wgrywam Orange fox w formacie zip 2.po restarcie telefonu znowu z poziomu twrp wgrywam plik zip z Romem global stable, uprzednio formatując wszystko oprócz usb otg i micro SD 3.rom wgrywam z pendrive podpiętego pod kabel USB otg, jeśli napisałem coś źle proszę poprawić gdzie jest błąd. Rom Xiaomi.eu też wgrywam w ten sposób i usuwam wszelkie dane oprócz usb otg i micro SD. Nie piszemy post pod postem /Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 23, 2019 Share Posted April 23, 2019 Wgrywasz OrangeFox (samo się potem odpali), robisz wipe data, dalvik i cache (nic innego nie jest potrzebne) i potem wgrywasz Globala (z poziomu pamięci wewnętrznej spokojnie pójdzie). Jak chcesz EU to w ten sam sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Zainstalowałem tego Orange Fox a potem Global 10.1.2.0. Mam region Chiny i nie można go zmienić, co to za wersja systemu bo na Global zawsze można było zmienić region. ROM pobrany z tej strony; https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/rosy/roms-global-stable/ Tak ma być czy to jakiś bug, język polski jest normalnie dostępny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 11 minut temu, Motorolka napisał: Mam region Chiny i nie można go zmienić, Norma przy wgrywaniu przez recovery. Musiałbyś wgrać przez MiFlash by działało normalnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 (edited) Swoją drogą to TWRP do Redmi 5 jest jakieś zabugowane, daję restart do recovery a ono z uporem maniaka uruchamia mi Androida. Dopiero wyłączenie telefonu poprzez wyłącz i potem włączenie recovery powoduje że się TWRP normalnie uruchomi. Widzę że jest nowa wersja twrp do Redmi5 czy mogę go teraz zaktualizować a potem ponownie wgrać Orange fox? Bo przy uruchomieniu Orange fox pisze takb 3.2.3|Orange fox r8.3. Te 3.2.3 to właśnie ta wadliwa wersja twrp. Orange fox to nakładka na twrp czy samodzielne recovery? Edited April 29, 2019 by Motorolka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 OrangeFox to recovery zbudowane na bazie TWRP ale dostosowane pod Xiaomi - wsparcie MIUI OTA, usuwanie forced encryption, jakieś tam różne modyfikacje itd.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Czyli jak mam wgrać nowe TWRP 3.3.0 jak mam teraz Orange Fox? Czy może czeka mnie procedura jak przy pierwszym wgrywaniu TWRP, bo i tak wgram nowszą wersję bo ta jest zbugowana. Mogę zrobić tak że wgram z poziomu TWRP jako instaluj obraz wskazuję nowy plik TWRP i klikam instaluj czy nie można tak zrobić bo się posypie Orange Fox albo i cały ROM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Po prostu wskaż img w TWRP albo przez fastboota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motorolka Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Właśnie tak zrobiłem czyli instalacja z ZIP przy okazji zaktualizowałem Orange Fox do wersji 9.0.1 i na nowo wgrałem ROM. Teraz trzeba zaktualizować aplikacje i usunąć zbędne rzeczy jak np. pogoda której nie cierpię bo jest tragiczna żerowa sprawdzalność to że ładnie wygląda to nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts