adam_sta Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 Witam! Wczoraj zainstalowałem sklep Aptoide i zaktualizowałem aplikacje systemową Panel Sterowania. Po aktualizacji co 10 sekund wyskakuje mi komunikat "Panel Sterowania wciąż przestaje działać" Czy da się przywrócić starą wersje panelu sterowania? Ponowne wgranie systemu MIUI 9.5.2.0 przez TWRP nie rozwiązało problemu. Mi5 3/64, MIUI 9/9.5.2.0 stabilna, odblokowany bootloader, wgrane TWRP. Adam
FromWP Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 Jak ci się uda wejść w zainstalowane aplikacje, panel sterowania i kliknąć w odinstaluj aktualizacje to tak. Reset do fabrycznych też powinien przywrócić poprzednią wersję panelu.
adam_sta Posted August 28, 2018 Author Posted August 28, 2018 Odinstalować aktualizacji się nie da (panel sterowania się zamyka). Powrót do ustawień fabrycznych spowoduje utratę ustawień aplikacji, a tego chciałem uniknąć.
FromWP Posted August 28, 2018 Posted August 28, 2018 22 minuty temu, adam_sta napisał: Powrót do ustawień fabrycznych spowoduje utratę ustawień aplikacji, a tego chciałem uniknąć. To przed tą operacją zrób backup w twrp, potem odtworzysz dane.
adam_sta Posted August 29, 2018 Author Posted August 29, 2018 Zrobiłem inaczej, zainstalowałem najnowsze MIUI 10: 8.8.23 i to rozwiązało problem (bez wipe`a).
ZduneX25 Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Recommended Posts