Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zegarek naprawiony. Za 29 zł w Media Markt robią na miejscu tylko trzeba 20-30 min poczekać aż się sklei bo wsadzają w zaciski specjalne :) chyba lepiej niż samemu się bawić 😉

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Witam,

Potwierdzam przypadłość rozklejania Bip-ów. U mnie w listopadzie 2023, niemal równo po 4 latach od nabycia. Ekran nie "odpadł" od razu całkowicie (może bym od razu zauważył i odpowiednio zareagował), lecz niestety się rozszczelnił. Delikatnie uginał przy jednym z narożników. Zegarek stopniowo łapał wilgoć, aż zgasł bezpowrotnie. Po zdjęciu ekranu - wystarczyło lekko podważyć - widać było, że korozja postępowała od dłuższego czasu.
Cóż, jak to mówią - sprzęt już swoje przechodził. Z punktu widzenia producenta i tak o 2 lata za długo ;-) 
Niemniej moja konkluzja jest taka, że jeśli ktoś jeszcze ma pierwszą wersję Bipa, bateria w miarę trzyma (u mnie przed zgonem ponad 2 tygodnie) i ma zamiar go jeszcze trochę poużywać - warto dokładnie skontrolować stan ekranu. Może nawet specjalnie rozkleić i porządnie skleić z powrotem.
Pozdrawiam.

Edytowane przez Stanley for Talk
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.05.2021 o 09:29, fake4r napisał(a):

@adam_broda... Kupiłem w tamtym roku Amazfit Neo.

Klejenie mojego Bipa to cała historia. Pierwsze klejenie wytrzymało 1 miesiąc, drugie grubszą warstwą - 3 miesiące, aż w końcu dałem tego kleju tyle, że trzyma do dziś.

Zmieniać go na coś innego nie chcę z powodu specyficznego (transfleksyjnego) ekranu. Przez te kilka lat nie trafiłem (a może nie umiem) na coś podobnego. Zegarek to zegarek ma być widoczny cały czas a nie dopiero po jakichś ruchach.