onoffbass Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam, Do tej pory na moim miboxem wszystko działało dobrze, oreo u mnie nie robiło większych problemów. Dziś podczas normalnego użytkowania box zaliczy 4 samoczynne zawiech i 2 razy się zresetował, pojawiły się te kręcące kulki android tv, ale tylko wyjęcie i wsadzenie wtyczki zasilania sprawiło że sam się uruchomił. Zrobiłem hard reset, też nie bez problemów, za 2 razem zaskoczył, za pierwszym się zawiesił... Po hard resecie 2 godziny spokoju i znów zawiecha Ktoś miał podobny problem, i wie jak go rozwiązać? Box jest z chin wiec z gwarancją może być ciężko.
kapciu75 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jaki staż ma Twój MiBox? Może z zasilaczem się coś dzieje? Jak masz kogoś, kto ma także MiBox, spróbuj podmienić zasilacz. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. 1
onoffbass Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Myślałem podobnie i już wczoraj wieczorem wymieniłem zasilacz od innego tv boxa - 5V/2A wiec chyba nic nie powinno się stać. Puki co mibox chodzi bez problemu, ale zobaczymy, na nowym zasilaczu nie chodził jeszcze zbyt długo. Ps. staż miboxa to 2 miesiące.
kapciu75 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 To mały staż, ale w końcu zasilacz chodzi pewnie 24/7.
raideri Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 23 minuty temu, kapciu75 napisał: To mały staż, ale w końcu zasilacz chodzi pewnie 24/7. A jakie to ma znaczenie ? W mnie trochę poświrował box w największe upały,z zasilaczem wątpliwe,zawsze można pomierzyć napięcie.
kapciu75 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 A takie ma znaczenie, że w zasilaczu z pewnością są jakieś kondensatory, które wypełnione są elektrolitem, który wysycha, kondensatory tracą swoje właściwości i nie trzymają napięć. Zasilacz działa 24/7 tak więc się grzeje. Mam pisać dalej?Ale dwa miesiące to zbyt krótko aby ten scenariusz miał miejsce. Druga sprawa, jeżeli to wątpliwe, to po co chcesz mierzyć napięcie? Napisz coś sensownego zanim zaczniesz kogoś krytykować. Moją intencją było wykluczenie zasilacza, Twoją nabijanie postów?
raideri Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Sam sobie odpowiedziałeś,nawet pracując 24/7 nic by mu się nie zaszkodziło w te 2 miesiące. A skoro nie wiesz po co warto na nim zmierzyć napięcie,to więcej pytań nie mam.
onoffbass Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Jednak to zasilacz, od 2 dni mibox na innym zasilaczu chodzi bez zawiechy :) Możliwe że był wadliwy. Z drugiej strony był wciśnięty na listwie miedzy inne dość mocno grzejące się zasilacze, może to przyspieszyło jego zużycie. Mógłbym jeszcze przełączyć się na zasilacz oryginalny by sprawdzić na 100% ale trochę się boje że uszkodzę miboxa.
Rekomendowane odpowiedzi